/

EXCLUSIV Apele Minerale, contracte cu firme reprezentate de contabilul de la firma familiei directorului și o firmă administrată de fratele directorului

Apele Minerale, contracte cu rudele directorului
Apele Minerale, contracte cu rudele directorului (sursa: PNL)

Apele Minerale, contracte cu rudele directorului. Liberalul Iuliu Alin Udriște, șeful Societății Naționale a Apelor Minerale (SNAM), a cumpărat cadouri de Crăciun și Paște de la două firme reprezentate de contabilul brutăriei deținute de familia sa.

O altă societate, condusă de fratele liberalului, Mihail Udriște, a fost contractată de SNAM pentru a efectua o lucrare de peste 77.000 de euro la punctul de lucru Băile Herculane.

Contabilul, consultant pe declarațiile de avere

Iuliu Alin Udriște, actualul vicepreședinte al PNL Mehedinți, a fost recompensat de șeful său pe linie de partid, ministrul Virgil Popescu, cu funcția de director al Societății Naționale a Apelor Minerale, o companie strategică a statului român. Se înâmpla la începutul anului 2020, atunci când ministrul Virgil Popescu, șeful PNL Mehedinți, conducea ministerul Economiei. Până la  preluarea mandatului de director al SNAM, liberalul Udriște a fost director general și acționar al firmei Aurora Trust SA, care deține principala fabrică de pâine din Drobeta – Turnu Severin.

Citește și: EXCLUSIV Directorul Apelor Minerale, liberalul Udriște, cară sute de mii de euro cu sacoșa: a încasat aproape 400.000 de euro, împreună cu nevasta, nici unul nu are cont bancar

Pe 29 iulie 2020, contabilul de la brutăria lui Udriște, Marius Bodeanu, a trimis un e-mail către șeful SNAM cu titlul „Alin Udriște declarații de avere și interese”, prin care îl informa că alocația fiului său este de 312 lei pe lună, dar și care era suma dividendelor pentru anii 2018 și 2019. Totodată, contabilul Marius Bodeanu îl informa pe Udriște că „în luna decembrie 2019 s-a încheiat un contract de închiriere pe 12 luni, adică până în noiembrie 2020 în valoare de 1700×12=20.400 lei (nu știu cum declarați informația asta)”. Din declarația de avere a liberalului Udriște rezultă că a încasat o chirie de 20.400 lei de la firma Netvision Drobeta.

Pachete de Crăciun

Contabilul de la brutărie s-a conectat și banii publici de la SNAM, societate condusă de șeful său din privat. La finalul anului 2020, SNAM a decis să cumpere „Pachet Sărbători Crăciun” în valoare de 14.000 de lei. Contractul a fost atribuit firmei World Speed SRL, reprezentantă chiar de contabilul Marius Bodeanu. Datele de la Registrul Comerțului arată că firma World Speed este patronată de o anume Ioana Adela Stan, iar de administrarea societății se ocupă Doru Laurențiu Petrescu.

La solicitarea Defapt.ro, Doru Laurențiu Petrescu a spus că, deși e prieten pe o rețea de socializare cu Iuliu Alin Udriște, nu îl cunoaște. Ba chiar că nu ar avea nici o legătură cu firma World Speed. Însă, numărul lui de telefon este menționat pe site-ul listafirme.ro la datele de contact ale firmei World Speed. „Ce pachete de sărbători am vândut? Cred că mă confundați. Nu sunt administrator. Cred că mă confundați. Am mulți prieteni pe Facebook. La revedere!”, a spus Doru Laurențiu Petrescu.

Pachete de Paști

Societatea Națională a Apelor Minerale, sub conducerea lui Udriște, a cumpărat în aprilie 2022 nu mai puțin de 70 de pachete pentru sărbătorile pascale. Fiecare pachet conținea doi cozonaci cu nucă, o pască cu brânză, un cozonac răsucit și o sticlă de vin.

De data aceasta, contractul, tot în valoare de 14.000 lei, a fost atribuit firmei Farmatora Evolution SRL. La fel ca și în cazul pachetelor de Crăciun, societatea Farmatora Evolution a fost reprezentată de Marius Bodeanu, contabilul lui Udriște de la fabrica de pâine. Firma Farmatora este patronată și administrată de Liliana Fleancu, o cunoștință veche de-a lui Udriște.

Citește și: EXCLUSIV Hărțuire sexuală cu repetiție la Societatea Națională a Apelor Minerale: directorul PNL Udriște urmărește subordonate, le atinge, le arată filme porno la el în birou

„Doar am făcut o factură. Reprezint firmele în calitate de contabil. World Speed nu are nici o treabă cu Udriște. N-am nici o treabă cu Udriște. Eu reprezint o societate. Eu am încheiat doar niște documente. Habar n-am. Posibil să fiu contabil la Aurora Trust”, a spus contabilul Marius Bodeanu, care a închis telefonul imediat.

Însă mai multe documente oficiale, inclusiv cele de la Bursa de Valori București, arată că Marius Bodeanu a reprezentat firma Aurora Trust în calitate de economist.

Cozonacii, de la firma familiei Udriște?

Directorul Iuliu Alin Udriște nu își explică cum a ajuns cele două societăți să fie reprezentate de contabilul de la fabrica de pâine. Dar pentru el nu are nici o relevanță de la cine a cumpărat pachetele pentru Crăciun și Paște. Întrebat dacă cozonacii și pasca au fost cumpărate indirect de la Aurora Trust, Iuliu Alin Udriște a negat inițial, apoi a spus că fabrica de pâine are foarte mulți clienți.

„Nu există produse achiziționate direct de la firma familiei. Indirect nu există. A cumpărat produse așa cum multe alte societăți probabil cumpără. Firma familiei în perioada respectivă era administrată de un administrator judiciar, adică familia era doar acționar. Aveam probabil foarte mulți clienți și are. Sau avea, de fapt! Mai departe, povești. (…) Da, am cumpărat cadouri, plase de Crăciun. S-au distribuit colaboratorilor”, a spus mâhnit Udriște.

Apele Minerale, contracte cu rudele directorului

Dar liberalul Iuliu Alin Udriște nu s-a rezumat numai la atât. În numele SNAM a contractat firma Eurodulgher SRL pentru „reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii de bazine și separare captare izvor apă minerală, plată” de la Băile Herculane. Acolo se află unul din punctele de extracție a apelor minerale și plate ale SNAM. Valoarea contractului a fost de peste 376.000 lei, echivalentul a peste 77.600 de euro. Firma Eurodulgher este patronată și administrată de mehedințeanul Marian Neagoe. Dar, supriză: managerul firmei este Mihail Udriște, fratele directorului liberal Iuliu Alin Udriște.

„Da, sunt la Eurodulgher. Cu ce vă pot ajuta? Aaa, faceți articol? Nu fac nici o declarației”, a spus Mihail Udriște.

Cu toate acestea, directorul Iuliu Alin Udriște susține că fratele său nu are nici o legătură cu firma Eurodulgher. „Nu are nici o legătură cu firma asta. Trebuia să iau o firmă din Suceava? Costurile indirecte sunt cele mai mici. Lucrări de amenjare a curții respective, a scărilor și ce s-a făcut acolo, și a captărilor. Despre Herculane prefer să nu vorbesc foarte mult pentru că se pare că avem o plângere penală pe zona respectivă”, a declarat directorul Udriște.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

15:05Cum o apără psihiatrul-vedetă Gabriel Diaconu pe doctorița oncolog șpăgară de la Suceava: Niște oameni se vor trezi fără acces la servicii medicale. Și să găsești înlocuitor ar putea fi nu greu, foarte greu
14:49Doi ani de la incendiul de la Matei Balș, fieful lui Streinu Cercel și Rafila: anchetele Parchetului și DNA, învăluite în mister. Nici un vinovat pentru 21 de morți, unii arși de vii
13:55Presa locală: „Individ oleacă băut” prins când conducea un Golf în care mai aflau 13 persoane
13:28Fritz prevestește finalul carierei politice a lui Cioloș: „Dacă eşti deja la al treilea sau al patrulea proiect politic, cine te mai ia în serios?”
12:52New York-ul din estul Ucrainei, depopulat din cauza bombardamentelor rusești. Este vorba de un orășel înființat de coloniști germani în 1864 și numit după metropola americană
10:13Misteriosul credit de 82.000 de euro pe doar cinci ani al doctoriței oncolog șpăgare de la Suceava. De ce avea nevoie de bani de la bancă, deși câștiga peste 100.000 de euro pe an, fără cash-ul din mită?
19:21Europa scapă de al doilea Orbán Viktor: Andrej Babiš, suporter al Moscovei, a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Petr Pavel, general (r) NATO care garantează că va sprijini Ucraina
17:36Tancurile Abrams pe care SUA le vor trimite în Ucraina, fără blindajul ultrasecret din uraniu sărăcit
16:43Oncologa care lua nouă șpăgi pe oră de la pacienți, apărată de un polițist lider de sindicat: Să arestăm toți popii pentru că primesc bani în „cutia milei”, de ce nu s-ar considera mită?
13:48Cum a rezolvat primarul Fritz problema câinilor comunitari: a externalizat contractul de colectare a câinilor, iar firma privată răspunde pentru orice atac al animalelor
13:27Un general american spune că războiul cu China ar putea începe în 2025: „Echipa, motivul și oportunitatea lui Xi sunt toate aliniate”
11:14Orașele României se depopulează, o parte însemnată a celor care pleacă se mută la țară
20:55Cutremurător: într-o singură oră, doctorița oncolog de la Suceava putea lua nouă șpăgi ca să elibereze rețete pentru bolnavii de cancer. Media: o șpagă la un sfert de oră
19:41Ciolacu, noi propuneri de majorare a impozitelor: companiile mari să plătească „cel puțin 1% din cifra de afaceri”. Impozitul pe dividende, „ca în Germania”, de 26%
17:55Viktor Orban: Ungaria va bloca sancţiuni UE privind energia nucleară rusă. Ieri, Szijjarto a anunțat că Ungaria vrea să accelereze lucrările la centrala Paks 2, construită cu Rosatom