/

Antena 3, emisiune publicitară cu Dan Puric, care vrea să fie președinte cu susținerea AUR. Nici o întrebare despre relațiile cu Securitatea

Antena 3, emisiune publicitară cu Dan Puric Foto; Captură video

Antena 3, emisiune publicitară cu Dan Puric, care vrea să fie președinte cu susținerea AUR. Nici o întrebare despre relațiile cu Securitatea sau susținerea pentru Rusia: moderatorul emisiunii, Mihai Gâdea, nu i-a pus nici o întrebare despre relațiile cu Securitatea.

Citește și: Premierul de la Chișinău, Dorin Recean, sugerează că liderul AUR lucrează pentru Moscova: „George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova”

Moderatorul nu l-a întrebat nici de profiturile uriașe ale firmei sale: în martie 2022, Fanatik scria că firma acestuia, Compania Dan Puric a raportat profit net de 3.669.451 lei (circa 735.000 de euro) în cei 14 ani de activitate.

În ceea ce privește o candidatură la președinția României, actorul a dat răspunsuri care lăsau loc pentru reveniri și interpretări.

„Au sunat din Irlanda, din America, de peste tot spunând că sunt bucuroși de posibila candidatură. Ce mă fac eu cu disperarea acestor oameni?”, a spus el.

Evenimentul Zilei a scris acum câteva zile că „celebrul actor Dan Puric și-a anunțat în mod oficial candidatura pentru prezidențiale(…) Puric a făcut marele anunț chiar de pe scena teatrului Luceafărul, la spectacolul-eveniment «Dan Puric-Votați,mă»”.

AUR a confirmat că îl măsoară într-un sondaj de opinie.

Antena 3, emisiune publicitară cu Dan Puric

În emisiunea de luni seara, Gâdea i-a pus lui Puric întrebări patetice, precum: „De câți oameni e nevoie ca România să fie salvată?”, „România mai poate fi salvată?” sau „Dacă Dan Puric ar ajunge președintele României, ce fel de președinte ar fi?”.

Pe site-ul Antenei 3 sunt patru știri de la interviul lui Gâdea cu Puric, mediatizare de care a mai beneficiat premierul PSD Marcel Ciolacu. Una din „știri” începe astfel: „Dan Puric e preocupat de viitorul României și al românilor în contextul schimbărilor sociale și politice. Puric a subliniat la Antena 3 CNN că interesul său nu se îndreaptă către aspectele politice, cum ar fi președinția, ci mai degrabă spre o preocupare profundă pentru salvarea neamului românesc”.

Puric a răspuns pe măsură, comparându-se cu domnitorul Brâncoveanu și dând lecții de patriotism.

„V-am zis sincer, m-am pomenit în ipostaza asta datorită unui fel de dragoste profundă care a venit parcă din inima acestui neam care își cere drepturile (…)

Ce înseamnă jerfa? Când sufletul poruncește trupului să moară pentru valori mai mari decât viață. Care erau valorile mai mari decât viața lui Brâncoveanu? Copiii. Care erau valorile mai mari decât copiii? Ţara! Acolo mă situez”.

Puric s-a declarat gata să „salveze acest neam” șia sugerat că sunt „degenrați” cei care nu-i împărtășesc coinvingerile: „Eminescu spunea că avem două specii de român, românul degenerat și celula moral impenetrabilă a românului, aia care n-a făcut nicio concesie și care nici astăzi nu va face nicio concesie (…). Pe mine nu mă interesează preşedinţia, pe mine mă interesează salvarea acestui neam”.

Foto: În Linie Dreaptă

Cooperare cu Securitatea, ode aduse Rusiei

„La un moment dat, Rusia și România au fost împărțite de o ideologie diferită, dar acum suntem încă separați. Cred că dacă credem cu adevărat în creștinism, atunci trebuie să fim uniți împreună. România nu ar trebui să fie împotriva Rusiei, pentru că, dacă suntem împotriva Rusiei, distrugem un vecin, o relație cu o altă țară creștină”, spunea Puric, în 2016, citat de În Linie Dreaptă.

Potrivit unei adeverințe publicate de CNSAS în 2012, Dan Puric a fost recrutat de Securitate în martie 1976, pe vremea când avea doar 17 ani “în scopul supravegherii informative a elevilor din cadrul Liceului de arte plastice N. Tonitza”.

CNSAS nu a identificat informații transmise Securității de Dan Puric, drept pentru care, în august 2012, actorul a primit verdict de necolaborare cu Securitatea.

„Numitul Puric Dan a fost contactat în vederea recrutării în calitate de colaborator al organelor noastre. Discuţiile purtate în procesul recrutării au urmărit planul stabilit în raportul cu propuneri de recrutare, cel contactat a avut o atitudine favorabilă scopului urmărit.

Convingându-ne că este pretabil la recrutare, i s-a făcut propunerea de a sprijini organele de securitate, lucru cu care a fost deplin de acord. În această situaţie i s-a luat angajament scris şi notă de relaţii trecându-se apoi la instruirea lui cu sarcini privind supravegherea informativă, precum şi modul de comportare în viitor, atât în societate, cât şi în familie…”, se arăta în nota Securității.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

2 comentarii

  1. slabe articolele astea de demascare.

    nu mă incantă pe mine dan puric , niciodată nu mi-au plăcut actorii insă nici jurnaliștii care abuzează de puterea lor mediatică pentru a asasna caractere nu imi plac.

    Dan Purin umplea săli de vreo 2000 de oameni , deci suma adunată in 15 ani de muncă cu sute de reprezentații plus cursuri livrate nu mi se pare pare ci normală.

    faptul că ti se preia un articol de Dugin, scris cu o notă de naivitate gen: DACĂ sunteti creștini hai să luptăm impreună nu mi se pare o mare dramă – mai ales că in epoca aia Merkel și UE pe care toti progresiștii occidentali o pupau in fund vira miliarde de euro lui Putin…

    in fine, o dau cu securismul tot felul de băsiști care l-au sprijinit pe securistul Petrov. Faptul că Puric nu a dat nici o notă informativă spune tot ce e de spus, restul sunt calomnii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

17:20A ajuns și Cîrstoiu candidatul “în acest moment“. Acum nici două luni, Ciolacu spunea același lucru despre Gabriela Firea
17:03Nicuşor Dan, tricou cu mesajul ”Ştim toţi!”, ca replică la tricoul prezentat de Cristian Popescu Piedone cu mesajul ”Şi eu sunt interlop”
13:37Grindeanu crește cu aproape 40% salariile la CFR, deși compania continuă să aibă pierderi uriașe. În 2024 nu este prevăzută nici o restructurare de personal
12:52Suma ridicolă pe care a câștigat-o Mihai Neamțu, candidat Parlamentul European, în 2023. În ce multinaționale și-a investit patriotul AUR banii
09:59Păcănelele dispar în proporție de 90% în luna aprilie. Vor rămâne doar cele din orașele cu peste 15.000 de locuitori
09:09Consilier al Ministrului Agriculturii, avere nejustificată de un milion de lei. Cazul a ajuns în instanță, suma ar putea fi confiscată
19:35Conducerea clanului interlop Corduneanu, preluată de fratele decedatului Costel, Adrian „Beleaua”. Acesta din urmă se referă la mort ca la un „campion”
19:22Explicațiile lui Cîrstoiu, ignorate de PSD: conferința sa n-a fost preluată pe pagina de Facebook, iar Firea posta citate inspiraționale în timp ce candidatul vorbea
16:03VIDEO Mare atenție la plajele din Eforie Nord și Sud: risc crescut de înec de acum înainte din cauza curenților perpendiculari pe țărm. Cum se pot proteja turiștii
15:29Eșec major al Guvernului: Spitalul Regional de Urgență din Iași are finanțare de doar 11% din fonduri europene, 89% din bani vin de la stat și din credite externe
14:47Noua metodă prin care magistrații spoliază statul de 8-9.000 de euro în doar două luni: se înghesuie în birourile electorale, departe de casă, pentru diurne și indemnizații
14:41Sentințele blânde în justiție pentru interlopi precum cei din clanul Corduneanu îi transformă pe aceștia în modele de urmat
13:15Ciolacu, noi amenințări către Cîrstoiu: „Până când nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliţiei”
12:26VIDEO Slugărnicie maximă la Antena 3: Piedone se dă „huța-huța”, iar Radu Tudor susține că aceasta este dovada că „se duce încet, dar sigur, spre victorie”
11:31Președintele Colegiului Medicilor confirmă ce spunea Băsescu acum 13 ani: „Aceste spitale sunt instituții de ajutor social pentru angajați”