/

Care sunt site-urile pe care poți găsi cele mai ieftine vacanțe în România și străinătate, cu oferte detaliate pe cazare și transport

Site-urile cu cele mai ieftine vacanțe
Site-urile cu cele mai ieftine vacanțe (sursa: Facebook/eSky)

Site-urile cu cele mai ieftine vacanțe: cea mai facilă metodă de a-ți rezera o vacanță este printr-o agenție de turism care oferă pachete cu transport, transfer de la aeroport la hotel, cazare și, după caz, mese incluse.

Site-urile cu cele mai ieftine vacanțe

Un sejur planificat individual poate avea avantajele unui hotel mai ieftin, însă dezavantaje legate de costurile de transport.

Citește și: Care sunt companiile aeriene care oferă de multe ori prețuri chiar mai bune decât Wizz Air în Europa. Ofertele pentru destinații de vacanță în 2024, foarte ieftine

Ce vacanțe de vară oferă agențiile de turism și care sunt cele mai prietenoase site-uri?

Cât costă un sejur pe litoralul românesc și cât unul în Bulgaria, Turcia sau Grecia?

Și care sunt cele mai atractive oferte de vacanțe exotice?

Vama Veche, mai scumpă decât Mamaia la oferte de pornire

Mamaia a fost detronată: Vama Veche este mai scumpă.

Potrivit platformei litoralulromanesc.ro, ofertele pentru luna august, în Mamaia, încep de la 1.200 de lei, cazare șase nopți, la un hotel de două stele, fără masă. Cea mai scumpă ofertă este de 10.188 de lei, la hotel de patru stele, all inclusive.

Prin comparație, în aceeași perioadă, ofertele pentru Vama Veche încep de la 1.800 de lei, cazare la pensiune. Pentru un hotel „boutique”, de 16 camere, prețurile se dublează: 2.620 de lei.

Citește și: Șmecheria la care apelează companiile aeriene care refuză pasageri cu bilete valabile din cauză că vând mai multe bilete decât locuri: „uită” să informeze călătorii că fac overbooking pe zboruri

Cea mai scumpă ofertă pentru Vama Veche: 4.053 de lei, șase nopți, la hotel de trei stele, cu demipensiune.

În Costinești, ofertele pentru august încep de la 1.662 de lei, cazare pentru șase nopți, în vilă, fără masă. Cea mai scumpă ofertă, în prima săptămână a lunii, este de 4.800 de lei, cazare șase nopți, hotel de trei stele, cu mic dejun.

Prețurile cazărilor în regim privat sunt uneori chiar mai mari.

Potrivit site-ului booking.com, pentru Mamaia, cazarea timp de șase nopți într-un apartament de 30 m² începe de la 1.215 lei, de persoană.

Cazarea la cort, într-un camping din Vama Veche, costă între 758 de lei și 2.304 lei, pentru șase nopți, iar pentru un apartament, prețurile variază între 3.000 de lei de persoană și 9.000 de lei, pentru șase persoane.

Paralela 45 promite ce nu oferă

Oferte similare găsim și pe litoralul bulgăresc, turcesc sau grecesc.

Însă, uneori, ofertele afișate pe pagina de start ale agențiilor nu sunt chiar de actualitate.

Este cazul site-ului Paralela 45.

Acesta anunță oferte de vacanță de vară începând de la 261 de euro de persoană (cu destinația Antalya, Turcia). Practic, dacă vrei o rezervare, constați că oferta nu mai este valabilă.

Următoarea ofertă anunțată pe site, pornește de la 390 de euro, pentru Creta, Grecia.

Însă rezervările care mai sunt disponibile pentru această ofertă încep din luna iunie iar prețurile sunt între 499 și 1.479 de euro. În luna iulie, acestea sunt între 803 și 2.184 de euro, iar în august, de la 874 la 2.350 de euro.

O altă ofertă anunțată pe prima pagină de Paralela 45: Hurghada, Egipt. Pachetul (șapte nopți cazare, bilete de avion dus-întors, taxe de aeroport și transfer aeroport, hotel, aeroport) este o promoție de 372 de euro. Însă nu mai sunt disponibile decât oferte „last minute”, care încep de la 744 de euro.

Christian Tour, site prietenos și eficient

Un site mult mai prietenos și mai la zi este Christian Tour.

Poți selecta destinația, mijlocul de transport preferat și locul de unde vrei să pleci.

Ofertele afișate se pot ordona, în funcție de preț, de la cele mai ieftine, la cele mai scumpe, ceea ce face căutarea mult mai ușoară.

În luna august, printre cele mai ieftine oferte de vacanță ale agenției sunt cele din Bulgaria.

O săptămână la Nisipurile de Aur începe de la 344 de euro: transport cu autocarul, cazare șapte nopți la un hotel de trei stele și mic dejun inclus. Cel mai scump sejur ajunge la 1.864 de euro: hotel de patru stele, Ultra All Inclusive.

O altă ofertă în Bulgaria: Sunny Beach. În luna august, sejururile încep de la 409 euro (autocar, hotel de trei stele și mic dejun) și ajung la 1.732 de euro (autocar, hotel de patru stele, Ultra All Inclusive)

Ofertele pentru Albena încep de la 499 de euro (hotel de trei stele, All Inclusive). Cea mai scumpă ofertă: 1.864 de euro (autocar, hotel de patru stele, Ultra All Inclusive).

Ofertele pentru Turcia

Pentru Turcia, printre cele mai ieftine destinații pentru luna august se numără Antalya: de la 543 de euro (avion, hotel de trei stele, mic dejun). Ofertele de lux: 6.452 de euro (avion, hotel de cinci stele și Ultra All Inclusive).

În aceeași perioadă, o săptămână la Bodrum începe de la 817 euro (avion, hotel de trei stele, All Inclusive) și ajunge la 6.472 de euro (avion, hotel de cinci stele, All Inclusive Plus).

Pentru Kusadasi, în august, ofertele încep de la 885 de euro (avion, hotel de patru stele, All Inclusive) și ajung la 2.605 euro (hotel de cinci stele, Ultra All Inclusive).

Tradiționala Grecie

A treia destinație tradițională a românilor: Grecia

O săptămână la Halkidiki începe de la 505 euro (avion și cazare la vilă) și ajunge la 3.072 de euro (hotel de cinci stele, demipensiune)

Ofertele pentru Rodos încep de la 706 euro (doar cazare, la hotel de trei stele) și ajung la 3.791 de euro (hotel de cinci stele și demipensiune)

Pentru Zakyntos, există oferte de la 677 de euro (avion și cazare în complex turistic) sau 865 de euro (doar cazare, la un hotel trei stele) la 1.275 de euro (hotel de patru stele, All Inclusive).

eSky, motor de căutare foarte util

În ultimii ani, o destinație la modă printre români este Dubaiul.

Ofertele esky.ro încep de la 220 de euro de persoană, pentru luna iulie: avion, cazare cinci nopți, la un hotel de patru stele.

Atunci când nu ai o destinație anume, site-ul este util pentru idei de călătorie: e suficient să dai o căutare în secțiunea „Vacanțe”, toate aeroporturile, toate destinațiile și doar să introduci numărul de nopți pentru cazare.

33.283 de euro, o vacanță în Mykonos

În topul celor mai populare destinații exotice se situează Paphos (Cipru), cu o ofertă de 519 euro, cazare cinci nopți, la un hotel de patru stele, zbor și mic dejun.

Urmează Malta: 1.015 euro, șapte nopți, la hotel de patru stele, biletele de avion și micul dejun la hotel, incluse.

Spania este și ea printre cele mai populare destinații: cinci nopți, la începutul lunii iunie, hotel de patru stele și avion: 490 de euro.

Printre cele mai ieftine oferte exotice ale agenției se numără Italia, Albania sau Croația.

Pentru Italia, ofertele încep de la 246 de euro: avion, cazare șase nopți într-un hotel de trei stele din Rimini (perioada 4-10 iunie).

Albania, puțin mai scumpă: 249 de euro, la Durres, avion și cazare cinci nopți, la un hotel de trei stele.

Croația: 261 de euro, Zadar, avion și cazare șapte nopți, la hostel.

Cele mai scumpe vacanțe ale agenției: 33.283 de euro, Grecia, Mykonos, avion, cazare șapte nopți la hotel de patru stele, cu mic dejun.

TripAdvisor, pentru hoteluri

Planificare unei vacanțe pe cont propriu poate începe prin căutarea unui hotel pe TripAdvisor.

Astfel, o vacanță poate fi mai ieftină, cel puțin în ceea ce privește cazarea: de exemplu, pentru Kusadasi, în perioada 1-7 august, există oferte care pornesc de la 210 euro, cu mic dejun inclus.

Însă transportul poate atenua câștigurile: în aceeași perioadă, oferte pentru zbor, până la Izmir, pornesc de la 321 de euro, iar transferul, de la aeroportul din Izmir la Kusadasi este în jur de 70 de euro. Per total, un sejur planificat individual la Kusadasi ajunge la 600 de euro.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Pentru idei și oferte există și diferite grupuri pe rețelele sociale. Pe Facebook, există grupuri precum „Vacanțe sub 500 de euro”, „Vacanțe la preț redus”, „Vânătorii de oferte de vacanță” sau „Vacanțe prin România”.

Grupurile găzduiesc atât postări ale agenților de turism, ale proprietarilor de pensiuni și cabane, cât și diverse anunțuri ale persoanelor particulare.

De exemplu, cineva oferă un loft la Madrid, care poate fi închiriat pentru 85 de euro pe noapte.

Altcineva, un apartament în Mangalia: 99 de lei, pe noapte, de persoană.

De asemenea, există și anunțuri ale unor oameni care își revând vacanțele: deși le-au achitat, nu mai pot ajunge și încearcă să le paseze la un preț avantajos altor doritori.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

21:41Șoșoacă cere fanilor ei să nu-l voteze pe Călin Georgescu și explică cum poate fi ea votată: „Facem cu toții pătrățel”
18:24Slovacia: Administraţia prezidenţială a încetat plata indemnizaţiei către ex-preşedintele condamnat pentru fraudă fiscală
16:16Mai mult de un sfert dintre locuitorii Bistriței, inclusiv fostul primar, nu-și achită taxele de salubritate, susține actualul primar
15:46Cum face AUR jocurile Rusiei: se opune înzestrării Armatei Române, dezvoltării NATO și susținerii pentru Ucraina
12:35Răspunsul penibil al lui Ciolacu, întrebat dacă a fost în Franța pe banii Nordis: „Ciolac” înseamnă ciung de mână dreaptă
10:55Grindeanu se leapădă de aeroportul primarului Băluță: nu figurează nici în Master Planul de Transport, nici în Planul Investițional 2021-2030
10:26IT-iștii au câștiguri mari, dar au și cheltuieli: o parte din bani se duc pe ședințe de fizioterapie
10:15Noi semne ale prăbușirii economice: industria auto a căzut cu aproape 7%, cea electronică cu 10%
10:14Anvelopele all-season pot produce surprize neplăcute în iernile din România în condiții de gheață și zăpadă
10:00Anvelopări în bătaie de joc: geamuri care nu se închid, luni de zile fără ferestre, apartamente inundate
23:26Hainele vechi pot ajunge mobilier sau materiale de construcții mai ieftine decât OSB sau PAL
23:15Când intră banii pe cardurile sociale, ultima tranșă pe 2024, și care este suma primită. La nivel național sunt 2,6 milioane de beneficiari
23:06Care sunt cele mai cunoscute diete și regimuri alimentare și care dintre acestea sunt cu adevărat benefice
22:01Zâmbete și voie bună între Trump și Biden la Casa Albă, dar președintele ales nu a dezvăluit, după întâlnire, ce strategie are în legătură cu Ucraina
21:48Un celebru chef rus care se opunea invaziei rusești din Ucraina, găsit mort la Belgrad. Alexei Zimin (53 de ani) s-a stabilit la Londra după ce Rusia a anexat Crimeea