/

Pe cine promovează PSD în locul lui Firea și Budăi: o educatoare din Brad care credea că Suedia are președinte și o deputată obscură, care spunea că Elena Lasconi este o „venetică”

Pe cine va promova PSD în locul lui Firea și Budăi Foto: Replica online

Pe cine promovează PSD în locul lui Firea și Budăi: Natalia Intotero, o educatoare din Brad care credea că Suedia are președinte, și o deputată obscură, Simona Bucura-Oprescu, care spunea că Elena Lasconi, acum primar în Câmpulung Muscel, este o “venetică“ în Muscel.

“Fiecare dintre noi, la Câmpulung să le spunem tuturor: în Muscel veneticii nu sunt bineveniţi. În Muscel trebuie să ai rădăcină de muscelean ca să fii primar!”, spunea Bucura-Oprescu, în campania la alegerile locale din 2020.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Potrivit unor surse din PSD, Intotero urma să preia Ministerul Familiei, iar Bucura-Oprescu, pe cel al Muncii. O decizie a fost luată luni: Ciolacu, care vrea să arate că promovează femei în Guvern, a confirmat informațiile pe surse.

Pe cine promovează PSD în locul lui Firea și Budăi

Natalia Intotero a fost educatoare în Brad, Hunedoara, dar s-a căsătorit cu un om de afaceri italian și, după acest eveniment fericit, a promovat rapid în politică, ajungând, în 2009, secretar de stat în ministerul de Externe, parlamentar și chiar ministru pentru românii de pretutindeni în guvernul Dăncilă. Când era secretar de stat în MAE a susținut că Suedia are președinte. Tot atunci, scria în declarația de avere că are o mașină “Lancea“.

“Numele meu este Natalia-Elena Intotero şi sunt din Hunedoara, locul de naştere al poporului român. Sunt profesor, politician, patriot“, scrie în CV-ul ei de pe site-ul Camerei Deputaților.

În 2013, într-un interviu pentru Adevărul, ea le recomanda românilor săraci: „Să stea în ţară! Să-şi ia trei meserii şi să muncească!“.

În iunie, în plină grevă a profesorilor, Intotero se pregătea să plece în Bali, pe banii Parlamentului, deși este șefa comisiei de educație.

Simona Bucura-Oprescu este o deputată obscură din Argeș, cu studii de economie la facultatea din Craiova. Soțul ei a fost prefect de Argeș – acum este secretar general la Agenția pentru Egalitate de Șanse – și un apropiat al fostului baron al acestui județ, Constantin Niculescu.

Doctorat la fabrica de plagiate

Presa locală scrie că Bucura-Oprescu a scos din CV faptul că are un doctorat la academia SRI.

„Oare ce are de ascuns deputatul PSD Argeș, Simona Bucura Oprescu, de nu şi-a mai trecut, ca în anii anteriori, în CV-ul domniei sale, doctoratul pe care le avea în derulare şi pe care l-a întrerupt după izbucnirea scandalului doctoratelor plagiate?”, scria Impuls de Argeș în decembrie 2022, citată de argesulonline.ro.

“Tema tezei de doctorat “Buna Guvernare”. Anul acesta, doctoratul nu mai apare trecut în CV-ul celei despre care cam toată suflarea pesedistă din judeţ vorbește că  vrea şefia partidului, deci înlăturarea lui Ion Mînzînă din această funcţie“, arată această publicație.

Foto: Impuls de Argeș

“Deputata Simona Bucura-Oprescu a intrat de mică în politică, în FSN (FDSN, PDSR, PSD) apoi, sprijinită de fostul lider al PSD Argeş, Constantin Nicolescu, a ajuns consilier judeţean, vicepreşedinte al CJ Argeş, apoi deputată, din 2012 încoace (trei mandate consecutive).

S-a remarcat în 2020, în campania electorală pentru locale, printr-un acces de xenofobie acută, spunând că „în Muscel veneticii nu sunt bineveniţi. În Muscel trebuie să ai rădăcină de muscelean ca să fii primar!”, aluzie la candidatura la Primăria Câmpulung a „veneticei” Elena Lasconi, de loc din Hunedoara.

Mai spre zilele noastre, la începutul lunii în curs, dna Bucura-Oprescu și-a declarat deschis admirația față de regimul comunist, totalitar şi opresiv, de la Beijing, cu ocazia vizitei în Argeş a ambasadorului Chinei în România, Excelenţa sa Han Chunlin“, mai arată această publicație.

Ode în presa din Muscel

Însă Ziarul de Muscel îi înălța, în 2016, ode: “Ziua de 10 noiembrie nu o să o uite niciodată! Este ziua în care și-a unit destinul de Mihail Oprescu, actualul șef al ITM Argeș. Cred că v-ați dat seama despre cine este vorba! Simona Bucura Oprescu a primit pe pagina sa de socializare, mii de felicitări, după ce a făcut publice câteva poze de la nuntă. Are și motive!

A împlinit 15 ani de la căsătorie, unirea în fața lui Dumnezeu a Simonei cu Mihaia avut loc la mânăstirea din Curtea de Argeș. Pe pagina sa de socializare, Simona Bucura Oprescu, deputatul de Mioveni care reprezintă interesele argeșenilor și muscelenilor în Parlamentul României a făcut doar o scurtă afirmație la fotografiile pe care le-a postat pe pagina sa de socializare, adică cele de la nunta sa, și anume că au trecut 15 ani și că luna de miere simte că ar fi fost weekend-ul trecut!“.

Citește și: Firea a șters 3.600 de comentarii din peste 4.400 la postarea în care își justifica demisia, le-a lăsat doar pe cele care o lăudau

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

18:14Numărul uriaș al sporurilor și salariile mari de care beneficiază angajații Guvernului, care azi cer majorări și fac grevă japoneză. În ultimii ani, personalul Executivului a crescut cu 50%
13:55Potop de vouchere peste angajații excelent plătiți ai companiei de stat care nu a construit nici un kilometru de autostradă
12:59FOTO Coloana premierului Ciolacu, blocată în trafic la Podu Iloaiei, unde ambuteiajele se formează permanent, iar CNAIR tergiversează aplicarea soluției, care există
12:32Piedone, atacuri în serie la „Firea Pandele”: „A făcut 20 de companii, a cheltuit banii, a îndatorat Bucureștiul și a plecat!”. El cere să se voteze împotriva „lenei și incompetenței”
11:40DNA nu a început urmărirea penală față de Nicușor Dan, cum fals a afirmat candidatul AUR la Primăria București
09:41De ce și-a ucis un polițist mama: „Bea și mă bătea când eram mic”. Culmea, a cerut o pedeapsă mai mică pentru că era om al legii
09:27Un ONG a vrut să finanțeze cu peste 200.000 de euro construcția unei pasarele pietonale. Primăria a avut nevoie de doi ani și jumătate pentru a emite autorizație. A fost prea târziu: costul se dublase
21:14Pentru judecătoarea Stoicescu, cei care cer abrogarea pensiilor speciale vor „câte un BMW, ca să ajungă la toţi, examene luate de toate loazele şi să se vindece mătuşa de bătături”
17:29După ce a decis să facă metrou până la ea acasă, în Voluntari, Firea promite și un aeroport nou. Proiect comun cu primarul Băluță, deși edilii nu au nici o competență
15:07Clipe de coșmar pentru Grapini: a fost urmărită și amenințată de un bărbat, care apoi s-a cazat la același hotel cu ea și i-a trimis un „filmuleț”
14:37Haos la spitalul CF din Iași: pesedista pe care Grindeanu o ține în funcția de manager a concediat directorul economic în timp ce era în India și nu s-au plătit salariile la timp
13:16EXCLUSIV Rezervistul „Doi și-un sfert” care a vândut chinezării antiglonț Jandarmeriei a vrut să livreze în Ucraina și Iran arme din China produse și de o fabrică aflată pe lista de sancțiuni a SUA
12:45România, a patra lună la rând ţara cu cea mai ridicată inflaţie din UE
12:31Economistul-șef al BNR avertizează: „La anul va veni nota de plată”. România are cel mai mare deficit de cont curent și a patra mare inflație, comparativ cu statele OECD
11:53Noua „umbră” a lui Firea, după Ligia Enache: nevasta unui ex-ofițer SRI, cu o avere impresionantă, muncitoare la Turbomecanica, cu facultate absolvită la 33 de ani