/

Suceava: Un tronson de drum plin de gropi a fost asfaltat pe banii localnicilor

Tronson de drum plin de gropi, asfaltat pe banii localnicilor Foto: Facebook

În județul Suceava, în Bosanci,un tronson de drum plin de gropi a fost asfaltat pe banii localnicilor. În România, astfel de situații au mai fost, dar cei care au avut inițiativa s-au trezit cu dosare penale.

Primarul din Bosanci, Neculai Miron, a afirmat că nu este implicat în această acțiune, fiind o inițiativă cetățenească, care nu este legală, dar care este ca un strigăt de disperare al gospodarilor și agenților economici din Bosanci. Consiliul Județean Suceava a anunțat, azi, că nu va face plângere penală.

Tronson de drum plin de gropi, asfaltat pe banii localnicilor

Mai mulţi locuitori ai comunei sucevene Bosanci au strâns bani şi au asfaltat o porţiune dintr-un drum plin de gropi în care localnicii susţin că îşi avariau frecvent autovehiculele. Imagini cu operaţiunea de asfaltare au fost postate pe reţelele sociale, acestea fiind însoţite de mesaje critice la adresa Consiliului Judeţean Suceava, acuzat de lipsă de implicare, scrie news.ro.

Potrivit imaginilor postate pe reţelele sociale, drumul asfaltat pe o porţiune de câţiva metri este drumul judeţean 208 A, care face legătura între Suceava şi Dolhasca. Tronsonul este inclus în Axa Rutieră Strategică 1 Suceava- Iaşi, din care două loturi se află pe teritoriul judeţului Suceava, cu o lungime totală de 75,739 Km.

Citește și: Putin, afectat psihic masiv de atacurile asupra aerodromului militar din Crimeea, caută un responsabil pe care să dea vina. Flota rusă din Marea Neagră, obligată la manevre defensive

Imaginile postate pe reţelele sociale sunt însoţite de mesaje critice la adresa Consiliului Judeţean Suceava şi a preşedintelui acestei instituţii, Gheorghe Flutur.

Un scandal de corupție

Acum 20 de zile, jurnalista Oana Șlemco scria: „Am fost cu mașina până în comuna Bosanci și am ajuns la concluzia că indiferent de înălțimea rafturilor de hârtii cu care se acoperă Consiliul Judetean Suceava, în calitate de administrator, și Poliția Rutieră, drumul Suceava – Dolhasca este un pericol pentru șoferi. Din păcate, mai este doar o singură lună din aceasta vară și se va încheia sezonul de munca in domeniul constructiilor. Urmeaza să intram in etapa discursurilor despre iarna care nu-i ca vara.

Artera judeteana a fost transformata în santier acum vreo trei ani, iar lucrarile au fost sistate la cererea constructorului. De acest santier este legat si un scandal de coruptie, care nu îi incalzeste insa pe soferii nevoiti sa tranziteze zona in conditii periculoase”.

Lucrările începute și efectuate în parte de consorțiul Autotehnorom au fost sistate de constructori, care au reziliat contractul pentru ”grave deficiențe de proiectare”, divergențe cu administratorul de drum și supervizorul, dar mai ales din cauza exploziei prețurilor la materiale de construcții, care nu a putut fi acoperită legal de Consiliul Județean, în timp ce firmele nu au avut cum să suporte diferențele enorme.  

Vicepreședintele CJ Suceava, acuzat că a luat șpagă de la contructor

Vicepreședintele CJ Suceava Cristinel Crețu este cercetat de DNA pentru că ar fi primit o mită de 40.000 de euro de la compania care lucra la acest drum.

La începutul lunii decembrie 2020, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit, de la Vasile Rîpan, administratorul SC Autotehnorom SRL, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp.

Ulterior, în perioada 16 – 29 martie 2022, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava.

Jurnaliştii de la telem.ro scriu că în urmă cu câţiva ani şi locuitorii din comuna ieşeană Butea au pornit o acţiune similară. Atunci, fostul primar şi şase localnici au plombat un kilometru de drum, fără să aibă autorizaţie pentru lucrări, aceştia fiind trimişi in judecată.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

12:36Judecătoarea care a amânat 44 de procese într-o zi pe motiv de „standard de transparență” a trecut la anulări pe un alt motiv halucinant
16:13Mituitorul judecătoarei drogate din Suceava a șters-o de sub nasul Justiției: un judecător l-a scos din arest și l-a plasat în arest la domiciliu cu o zi înainte de o condamnare definitivă
16:04Un nou lot din autostrada A8, pregătit pentru licitație. Pe 19 kilometri vor fi construite șapte tuneluri
15:53Al doilea mare oraș al României nu-și mai permite cheltuielile cu termoficarea. Sistemul este în faliment
13:28Ciolacu crede că Mihai Tudose, care a fost premierul lui Dragnea, și-a plagiat doctoratul și se lăuda că nu are cont în bancă, ar fi un bun comisar european pe buget-finanțe
13:02Trolling masiv pe Facebook-ul lui Firea: un comentator îi urează să ajungă „unde a fost domnu Piedone”, candidata PSD răspunde „Mulțumesc pentru urările dumneavoastră”
12:12Băsescu explică de ce votează cu Nicușor Dan: „A reușit să lucreze la infrastructura subterană, ceea ce ceilalți primari nu au făcut dintr-un motiv foarte simplu – nu aduce voturi”
18:03DOCUMENT Guvernul a rămas fără bani de salarii: se caută câteva miliarde pentru salarii și drepturile salariale câștigate de magistrați în instanță, plus zece miliarde de lei pentru pensii
16:27Iubita lui Sorin Oprescu a pierdut procesul cu Cătălin Cîrstoiu: ea fusese eliminată din concursul de manager al Spitalului Universitar de Urgență București fiindcă nu avea dosarul complet
15:29Un bărbat întors din Lumea de Apoi va conferenția la Iași, promite Festivalul Holistic desfășurat în oraș
15:14Suzeta de 10.000 de euro tocmai a fost creată în România și se poate cumpăra și online
14:51Baronul PSD Ionel Arsene, zis „Șosetuță”, nu vrea în pușcărie în România fiindcă e „timid” și „sensibil”. Avocații săi blochează extrădarea pe motiv că a ajuns să evite „petrecerile și dansul”
13:48Primăria București a atribuit încă un contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai de 293 de milioane lei fără TVA
12:06FOTO Prefectul PSD de Tulcea, în campanie cu colegii de partid, deși legea o interzice „sub sancțiunea demiterii”. Șefii deconcentratelor, certați pentru că au amendat candidații PSD
11:20Motivul stupefiant pentru care o judecătoare a amânat 44 de dosare într-o singură zi: „Standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului”