/

Suceava: Un tronson de drum plin de gropi a fost asfaltat pe banii localnicilor

Tronson de drum plin de gropi, asfaltat pe banii localnicilor Foto: Facebook

În județul Suceava, în Bosanci,un tronson de drum plin de gropi a fost asfaltat pe banii localnicilor. În România, astfel de situații au mai fost, dar cei care au avut inițiativa s-au trezit cu dosare penale.

Primarul din Bosanci, Neculai Miron, a afirmat că nu este implicat în această acțiune, fiind o inițiativă cetățenească, care nu este legală, dar care este ca un strigăt de disperare al gospodarilor și agenților economici din Bosanci. Consiliul Județean Suceava a anunțat, azi, că nu va face plângere penală.

Tronson de drum plin de gropi, asfaltat pe banii localnicilor

Mai mulţi locuitori ai comunei sucevene Bosanci au strâns bani şi au asfaltat o porţiune dintr-un drum plin de gropi în care localnicii susţin că îşi avariau frecvent autovehiculele. Imagini cu operaţiunea de asfaltare au fost postate pe reţelele sociale, acestea fiind însoţite de mesaje critice la adresa Consiliului Judeţean Suceava, acuzat de lipsă de implicare, scrie news.ro.

Potrivit imaginilor postate pe reţelele sociale, drumul asfaltat pe o porţiune de câţiva metri este drumul judeţean 208 A, care face legătura între Suceava şi Dolhasca. Tronsonul este inclus în Axa Rutieră Strategică 1 Suceava- Iaşi, din care două loturi se află pe teritoriul judeţului Suceava, cu o lungime totală de 75,739 Km.

Citește și: Putin, afectat psihic masiv de atacurile asupra aerodromului militar din Crimeea, caută un responsabil pe care să dea vina. Flota rusă din Marea Neagră, obligată la manevre defensive

Imaginile postate pe reţelele sociale sunt însoţite de mesaje critice la adresa Consiliului Judeţean Suceava şi a preşedintelui acestei instituţii, Gheorghe Flutur.

Un scandal de corupție

Acum 20 de zile, jurnalista Oana Șlemco scria: „Am fost cu mașina până în comuna Bosanci și am ajuns la concluzia că indiferent de înălțimea rafturilor de hârtii cu care se acoperă Consiliul Judetean Suceava, în calitate de administrator, și Poliția Rutieră, drumul Suceava – Dolhasca este un pericol pentru șoferi. Din păcate, mai este doar o singură lună din aceasta vară și se va încheia sezonul de munca in domeniul constructiilor. Urmeaza să intram in etapa discursurilor despre iarna care nu-i ca vara.

Artera judeteana a fost transformata în santier acum vreo trei ani, iar lucrarile au fost sistate la cererea constructorului. De acest santier este legat si un scandal de coruptie, care nu îi incalzeste insa pe soferii nevoiti sa tranziteze zona in conditii periculoase”.

Lucrările începute și efectuate în parte de consorțiul Autotehnorom au fost sistate de constructori, care au reziliat contractul pentru ”grave deficiențe de proiectare”, divergențe cu administratorul de drum și supervizorul, dar mai ales din cauza exploziei prețurilor la materiale de construcții, care nu a putut fi acoperită legal de Consiliul Județean, în timp ce firmele nu au avut cum să suporte diferențele enorme.  

Vicepreședintele CJ Suceava, acuzat că a luat șpagă de la contructor

Vicepreședintele CJ Suceava Cristinel Crețu este cercetat de DNA pentru că ar fi primit o mită de 40.000 de euro de la compania care lucra la acest drum.

La începutul lunii decembrie 2020, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, ar fi acceptat și primit, de la Vasile Rîpan, administratorul SC Autotehnorom SRL, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp.

Ulterior, în perioada 16 – 29 martie 2022, suspectul Crețu Silviu-Cristinel, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava.

Jurnaliştii de la telem.ro scriu că în urmă cu câţiva ani şi locuitorii din comuna ieşeană Butea au pornit o acţiune similară. Atunci, fostul primar şi şase localnici au plombat un kilometru de drum, fără să aibă autorizaţie pentru lucrări, aceştia fiind trimişi in judecată.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

21:19EXCLUSIV Miracolul Geoană: după ce a fost numit la NATO, prietenul său Dima Șamata a dat lovitura – contract de 89 de milioane de lei cu Armata. Anterior, Șamata nu avusese contracte cu MApN
15:44Fotografia istorică cu Trump, după atentat, explicată: fotograful a așteptat poziționarea perfectă, sub drapelul SUA. Cine este fotograful care a realizat imaginea
10:26VIDEO Reacție formidabilă după tentativa de asasinat împotriva lui Trump: candidatul strigă „Fight!”, iar mulțimea răspunde „USA! USA!”
09:30GRAFIC+VIDEO Eșec grav al Secret Service în misiunea de a-l proteja pe Trump: trăgătorul se plasase la doar 140 de metri, pe un acoperiș, iar prezența sa fusese semnalată, dar ignorată
08:06VIDEO Trump, împușcat de mai multe ori la un miting electoral în Pennsylvania, un glonț l-a atins în zona capului. FBI: „Tentativă de asasinat”. Fostul președinte nu are răni grave
19:24Ministrul Mediului: în sudul României există un risc însemnat să pierdem şi resursele de apă
14:56Slovacia și Italia, țări în care se înregistrează atacuri ale urșilor, folosesc pușca. Italienii pot împușca 4% din exemplare pe an. În România, asta ar echivala cu uciderea unui urs pe zi
13:57Urșii din România sunt înfometați cu bună-știință din cauza politicilor Ministerului Mediului, care privilegiază asociațiile de vânătoare. S-a ajuns la 20 de atacuri pe zi raportate la 112
11:58Relatare tragicomică a unei călătorii cu trenul București-Ploiești, la 39 de grade: „Pasagerii o iau peste câmp până la Buftea”
11:54Deficit sever de personal în spitale: două asistente fac munca a trei. Număr uriaș de ore suplimentare acumulate care nici măcar nu pot fi plătite
11:27Consilierul lui Ciolacu atacă UE și-i înalță ode putinistului care conduce guvernul de la Budapesta și tocmai a făcut o vizită la Kremlin: „Viktor Orban a avut curaj”
11:13O tânără de la țară o va înlocui pe Șoșoacă în Senat pentru cele câteva luni până la alegeri
10:46Aerogara Otopeni avea bani pentru investiții uriașe, ca să nu fie rușinea țării, dar Grindeanu a luat banii pentru gaura de la buget. Din profitul de 453 milioane lei, 401 s-au dus la stat
09:38Efect al implementării RetuRO SGR: au început să dispară PET-urile aruncate aiurea peste tot
19:00Operație revoluționară pe creier, făcută la Iași, în semiîntuneric: o tumoră cerebrală a fost eliminată prin această tehnică