/

Stăpânul Antenelor și al lui Piedone joacă dur pentru a prelua PSD. „Întoarcerea lui Voiculescu la butoane. Ciolacu, cu spatele la zid”, anunță un experimentat consultant politic

Voiculescu joacă dur să preia PSD
Voiculescu joacă dur să preia PSD (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)

Voiculescu joacă dur să preia PSD. Marele jucător al acestui an electoral este Dan Voiculescu, crede consultantul politic Cristian Hrițuc. Acesta și-a argumentat poziția într-o lungă postare pe Facebook.

Cele trei axe ale lui „Felix”

„Au fost ani de zile când Dan Voiculescu a încercat să dicteze politica de stat. Marea ascensiune a început în 2004. S-a folosit de trustul său de presă și a ajutat când o parte când cealaltă. În locale a ajutat alianța DA, în generale s-a întors la PSD.

Citește și: Ce multinațională celebră cu sediu în Irlanda îl plătește și cu cât pe Luis Lazarus, candidatul lui Șoșoacă la Parlamentul European. Jurnalistul, amator de investiții în monezi crypto

A avut și un mic partiduleț pe care l-a folosit la nevoie. Însă, marele instrument a fost televiziunea.

Au urmat ani de război. Tot timpul a <croșetat> politica în PSD și mai târziu în USL. A dorit să fie jucător pe 3 axe: televiziunea și influențarea percepțiilor, sforării politice și control pe lideri, promițând ajutor sau șantajând cu televiziunea. A treia axă: banii. Afaceri și influență în dirijarea unor interese.

A fost un jucător de primă ligă, dar niciodată nu a ajuns să conducă efectiv tot jocul. A dat uneori direcția, dar nici Ponta, nici Geoană, nici Dragnea sau chiar Dăncilă nu i-au predat total hățurile.”

„Ciolacu este din ce în ce mai mult cu spatele la zid”

„A urmat perioada de pușcărie . În ultimii ani, a fost mai retras, dar a început să construiască din nou.

Acum, se dă bătălia. Preia Dan Voiculescu cu totul frâiele?

Și-a găsit un candidat bun pentru Primăria Capitalei. Piedone este un magnet pentru electoratul PSD și AUR. Este la o cotă în București care îi permite să obțină fotoliul de primar.

Piedone este însă și un <levier> folosit de Voiculescu în preluarea frâielor PSD. Ciolacu este din ce în ce mai mult cu spatele la zid. Toți liderii grei au intrat într-un joc al combinaților.

Unii vor să îl schimbe pe Ciolacu și se folosesc de Piedone Voiculescu. Alții, precum Băluță și Negoiță vor un partener cunoscut la Primărie. Alții vor să îl impună pe Geoană la președinție.”

Voiculescu joacă dur să preia PSD

„Se joacă toate interesele în această campanie.

Doar că, jocul nu este condus nici de Firea, nici de Stănescu, nici de Geoană. Jocul este condus de Voiculescu.

O victorie a lui Voiculescu acum înseamnă preluarea frîielor total de către <domn profesor>. PSD va face o întoarcere la partidul de acum 5 ani. Încercările lui Ciolacu de a-l face <curățel> se vor duce pe apa Sâmbetei.

Un joc complex făcut de patronul Antenei pe mai multe fronturi. Nu e întâmplătoare nici lansarea lui Liviu Negoiță la sectorul 1 și nici linșajul care se face la adresa candidatului alianței.”

Prima victorie ar fi abandonarea lui Cîrstoiu

„Prima victorie de etapă va fi în momentul în care PNL și PSD își vor schimba candidatul. Dacă acest lucru se va întîmpla, Voiculescu va avea prima victorie majoră și își va putea impune și următoarele mișcări.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Acum, poate unii vor înțelege mai bine de ce la un moment dat Băsescu a terminat-o cu <soluția imorală> și s-a ajuns la un război violent.

E greu ca liderii politici de azi să aibă și forța și întelegerea fenomenului. Sunt prea dependenți de Antena 3. În ultimii anii, au primit un ajutor din partea televiziunii. Au marcat și banul. Fix în campanie, au rămas fără televiziune. Smart.

Oricum, <domn profesor> a dovedit că e mai abil decât mulți politicieni de azi. Dacă îi va ieși jocul până la final, va fi number one în PSD.”

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

09:41De ce și-a ucis un polițist mama: „Bea și mă bătea când eram mic”. Culmea, a cerut o pedeapsă mai mică pentru că era om al legii
09:27Un ONG a vrut să finanțeze cu peste 200.000 de euro construcția unei pasarele pietonale. Primăria a avut nevoie de doi ani și jumătate pentru a emite autorizație. A fost prea târziu: costul se dublase
21:14Pentru judecătoarea Stoicescu, cei care cer abrogarea pensiilor speciale vor „câte un BMW, ca să ajungă la toţi, examene luate de toate loazele şi să se vindece mătuşa de bătături”
17:29După ce a decis să facă metrou până la ea acasă, în Voluntari, Firea promite și un aeroport nou. Proiect comun cu primarul Băluță, deși edilii nu au nici o competență
15:07Clipe de coșmar pentru Grapini: a fost urmărită și amenințată de un bărbat, care apoi s-a cazat la același hotel cu ea și i-a trimis un „filmuleț”
14:37Haos la spitalul CF din Iași: pesedista pe care Grindeanu o ține în funcția de manager a concediat directorul economic în timp ce era în India și nu s-au plătit salariile la timp
13:16EXCLUSIV Rezervistul „Doi și-un sfert” care a vândut chinezării antiglonț Jandarmeriei a vrut să livreze în Ucraina și Iran arme din China produse și de o fabrică aflată pe lista de sancțiuni a SUA
12:45România, a patra lună la rând ţara cu cea mai ridicată inflaţie din UE
12:31Economistul-șef al BNR avertizează: „La anul va veni nota de plată”. România are cel mai mare deficit de cont curent și a patra mare inflație, comparativ cu statele OECD
11:53Noua „umbră” a lui Firea, după Ligia Enache: nevasta unui ex-ofițer SRI, cu o avere impresionantă, muncitoare la Turbomecanica, cu facultate absolvită la 33 de ani
11:27Primarul de Iași încearcă fix înainte de alegerile locale să amâne cât mai mult judecarea unui dosar penal în care este inculpat
11:11Zeci de mii de arme cu bile de cauciuc și gaze, cu potențial letal, sunt deținute legal în România
22:34INTERCEPTĂRI Judecătoarea drogată de la Suceava lua cocaină sintetică diluată: „Odată am consumat și nefăcută cumva că nu au avut timp s-o prepare… și… mi-o rupt nasu’… (…) rană”
21:30Concurență pentru Wizz Air: zboruri interne de 25 de euro și externe de 57 de euro. De pe ce aeroporturi zboară avioanele AnimaWings
18:19România, anul 2024: Jumătate dintre funcţionarii publici din România nu ştiu ce servicii online oferă instituţia în care lucrează (studiu)