/

Valeriu Nicolae îl caracterizează pe Drulă: pe vorbe, este foarte reformist. Plus: „Are tendințe sociopate”

Valeriu Nicolae îl caracterizează pe Drulă Foto: Facebook

Valeriu Nicolae îl caracterizează pe Drulă: fostul secretar de stat din guvernarea Cioloș scrie, pe Facebook, despre problemele președintelui interimar al USR.

Nicolae, care acum coordonează ONG-ul Casa Bună și are grijă de copiii din Ferentari, scrie că Drulă este „pe vorbe, foarte reformist”, dar cu practica este mai greu.

Valeriu Nicolae îl caracterizează pe Drulă

„Eu nu sunt deloc convins de Drulă ca lider al USR. Cred că este un om inteligent, că a fost cel mai bun ministrul al Transporturilor și că pe partea de transporturi este foarte bun. Vreau să fiu convins că va fi un lider bun. Trecem peste aroganța lui celebră, lipsa de experiență managerială care să justifice ambiția de a conduce un partid și inabilitățile lui empatice.

Poporul USR-ist vrea lideri cu mână de fier, asta este.

Una dintre problemele pe care le am cu el este legată de suma forfetară, aia de o pot lua politicienii pe semnătură. Bani publici care nu trebuie justificați în niciun fel. Drulă este un om foarte bogat dintr-o familie extrem de bogată și cu legături foarte solide cu sistemul. Ca ministru a fost plătit senzațional de bine. Ce rost a avut să mai ia încă o medie de 12.000 de RON pe lună din banul public? Maxim permis sunt 14.010 RON.

Pe vorbe, domnul Drulă este foarte reformist. Mai greu cu practica. În trecut a mai existat un incident legat de bani care dovedește că domnul Drulă are tendințe sociopate, adică consideră că regulile se aplică altora dar nu domniei sale”, a scris Valeriu Nicolae.

Citește și: Scandalul din USR pe înțelesul tuturor: Team Barna l-a tocat pe Cioloș până l-a adus în pragul demisiei

Botoș, susținătorul lui Drulă, „are o mulțime de probleme”

Însă el scrie în aceeași postare și despre Vlad Botoș și Amelia Giurcan, susținătorii lui Drulă.

„Unul dintre oamenii cei mai importanți ai echipei Ghinea, Drulă, Barna este Vlad Botos.

El este omul de bază când vine vorba de autobuze în USR – autobuze care susțin întodeauna echipa domnului Drulă. I-am cerut acum 13 zile domnului Botoș să-și publice CV-ul. A zis că sigur, că acum, că iară acum. Tot nepublicat este.

Biografia romanțată a domnului Botoș are o mulțime de probleme. Nu faptul că nici măcar nu stim când a terminat o fabrică de diplome la privat e problema mare, ci faptul că activitatea lui civică, precum și activitatea profesională, ridică mari semne de întrebare. Domnul Botoș nu avea cum să facă civism căci a ocupat poziții de conducere extrem de importante în trei partide – pentru 11 ani (de la 19 ani) fiind secretar general al PNȚCD la Arad, apoi secretar general la Forța Civică (partidul lui Viorel Lis) și apoi șeful tineretului PNL la Arad.

Remarcabil este faptul că domnul Botoș a trecut cu o parte din filiala de la Forța Civică la PNL, ca protest pentru că Forța Civică se opunea alianței USL, iar domnul Botoș își dorea participarea la guvernarea PSD, PNL, PC (partidul lui Dan Voiculescu). Singura perioadă în care domnul Botoș nu a fost în politică este între 2015 și 2016 și nu există nicio dovadă că ar fi fost implicat civic înainte de intrarea în USR-ul care se declara împotriva traseismului. În declarația domniei sale pentru România Alege – un site care verifica integritatea candidaților la europarlamentare – domnul Botoș a declarat că a fost manager timp de 10 ani pentru o firmă din domeniul auto, ceea ce ar însemna că domnul Botoș a fost manager de la 22-23 de ani, lucru foarte improbabil.

Domnul Botoș, cinstit și meritocratic, nu avea ce să caute pe lista de europarlamentare căci avea zero calități care să justifice prezența lui acolo”, a arătat Nicolae.

SRI și PSD

El mai arată că Drulă este sprijinit de soția unui fost ofițer SRI, Amelia Giurcan.

„Un alt aliat foarte solid al echipei Drulă, Ghinea, Barna este șefa de la Călărași a USR, soție de ofițer de serviciu secret și propunerea PNL pentru un post foarte important de secretar de stat. Baronul PNL-ist pe care domnul Drulă l-a înregistrat pentru DNA este nașul șefei de la Călărași.

Doamna Amelia Giurcan a mințit că nu a fost membră a PSD, a promis și ea că își va publica cv-ul de anul trecut și nu a făcut-o dar a votat disciplinat întodeauna echipa domnului Drulă. Problemele doamnei Giurcan sunt uriașe și totuși se trece peste ele pentru că votează întodeauna cu echipa Drulă, Ghinea, Barna, Botoș. Asta denotă cinism” a arătat Nicolae.

La finalul postării sale, el a afirmat că este sceptic că va putea avea încredere în bunele intenții ale lui Drulă.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

  • Patreon
  • cont bancar: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Asociația „Doar fapte”, CIF 45500057.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

01:14Uniunea Europeană plafonează și prețurile produselor petroliere rusești, dar sunt îndoieli serioase că măsurile vor produce pierderi semnificative Moscovei
19:15Putin nu riscă nimic: puținii oficiali cu care se întâlnește trebuie să stea în carantină înainte, publicul este evitat, bodyguarzii poartă cu ei un scut pliabil anti-glonț
19:07Elogiu în presa locală la moartea interlopului Buricea, rivalul lui Crăcănatu: „Odată cu dispariția lui dispare și ceea ce interlopii numesc respect”
18:21Scandalul balonului chinezesc de spionaj: Blinken îşi amână vizita în China, Beijingul „regretă incidentul” și susține că este un banal dirijabil civil care a greșit drumul
15:35VIDEO Teste anti-drog falsificate la Rutieră: un băimărean oprit în trafic a fost depistat ca având șapte droguri în organism, printre care și cocaină. Analizele de sânge și urină: negative
14:52Eternul baron PSD de Vaslui, Buzatu, refuză parcurile industriale: trebuie să fim realişti; poate vor putea fi făcute în cosmos. Bihorul, dezvoltat cu ajutorul acestor parcuri
14:15Jurnalistul israelian care a creat serialul „Fauda” avertizează că situația este explozivă în Palestina iar Netanyahu împinge lucrurile prea departe
12:54Veste îngrozitoare: Alzheimer se poate instala și sub vârsta de 20 de ani. Un tânăr chinez de 19 ani are deja simptome foarte grave ale bolii
12:39Rusia a pierdut 200.000 de oameni în războiul din Ucraina, uciși sau răniți – New York Times. Luptele din jurul Bakhmut au majorat substanțial pierderile Kremlinului
12:22BOR încasează o lovitură dură de la instanță: un preot caterisit (dat afară din Biserică) poate sluji în continuare fără să fie condamnat penal pentru „exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi”
11:22Neue Zürcher Zeitung susține că șeful CIA i-ar fi oferit lui Putin 20% din Ucraina, în schimbul păcii. CIA neagă: „Complet fals”
10:18Atac mafiot la Iași ca în filmele de acțiune: împușcat pe stradă, în gât, s-a dus singur la spital cu mașina proprie. Pistolarul ar fi fugit în Italia, unde e cunoscut pentru infracțiuni cu violență
10:12Tupeu: primarul PSD acuzat că a fugit de la locul accidentului spune că era acasă, la TV, și nu a auzit când poliția îl striga de la poartă
00:01Linia de atac ideologică a lui Putin în fața tancurilor germane Leopard trimise în Ucraina: „Din nou, succesorii lui Hitler vor să lupte cu Rusia pe pământ ucrainean”
21:17Încă o premieră în relația România-Moldova: control unic la vama din Albița