/

Procurorul general al României și soția sa, printre cei care au dat statul în judecată pentru salarii mai mari. Acum, el anunță procurorii că sumele câștigate nu se mai reeșalonează

Procurorul general și soția au dat statul în judecată pentru salarii Foto: Pro TV

Procurorul general al României, Alex Florența, și soția sa, Flavia Maria Cristina, sunt printre magistrații care au dat statul în judecată pentru salarii mai mari și au câștigat. Cei doi aveau oricum salarii imense: în anul fiscal 2022, el a obținut circa 22.000 lei/lună, net, iar ea ușor peste 16.500 de lei pe lună, net, în medie.

Citește și: Armata obligatorie: MApN spune că legea care a suspendat serviciul militar obligatoriu a avut „impact asupra structurii sistemului național de apărare” și cere reglementări noi

Acum, Ministerul Public, pe care-l conduce, anunță procurorii că sumele câștigate în instanță nu se mai reeșalonează și ar urma să fie plătite integral.

Potrivit Constituției, “în activitatea judiciară, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societății și apără ordinea de drept, precum și drepturile și libertățile cetățenilor“.

Procurorul general și soția au dat statul în judecată pentru salarii

În anul fiscal 2021, procurorul Florența a încasat circa 59.000 de lei din drepturi salariale restante. În 2022, încă 97.000 de lei.

Soția sa, care lucrează la CSM, a beneficiat, în anul fiscal 2022 de plata drepturilor salariale restante în valoare de 77.000 de lei. Pe lângă salariu și drepturi restante, Flavia Maria Cristina Florența a încasat de la stat o majorare de salariu de 40.870 de lei pentru că a lucrat cu proiecte europene și 93.077 lei pentru “diurnă și transport“. Familia deține un apartament în Sibiu, unul în Vaslui și o casă de vacanță în Caraș Severin.

La 29 martie, Parchetul General a comunicat parchetelor curților de apel, prin directoarea economică a Ministerului Public, că “din dispoziția procurorului general al PICCJ, tranșele aferente sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești, reprezentând atât diferențe salariale, cât și dobânzi legale, existente în evidența unităților de parchet, vor fi stabilite similar anilor anteriori și vor fi achitate respectând procedura de eșalonare prevăzută deja de actele normative în vigoare. Drept urmare, sumele restante prevăzute prin hotărâri judecătorești, stabilite în favoarea personalului Ministerului Public, nu se vor reeșalona începând cu anul 2024“.

Citește și: Bolojan, atac surprinzător la Guvern: „Când se alocă bugetul de stat, alocarea este pe criteriul socialist”. Șeful CJ Bihor vorbește despre blocuri ANL goale și școli modernizate degeaba

Aceasta ar putea însemna că drepturile salariale câștigate înainte de 1 ianuarie 2024 vor fi plătite integral în acest an, nu reeșalonate.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

21 Comments

  1. Poate fi numit „ăsta” procurorul general ” al unui popor care-și duce cu greu traiul de pe o lună pe alta ?, al unui popor care are mult peste jumătate de milion de copii cate se culcă seara flămânzi ?, etc, etc NU, este una dintre căpușele care cot la cot cu mincinoasa și corupta clasă politică, „sug la sânge” toată puterea unui popor. Asemenea nenorociți nu au ce căuta printre cei care „conduc un popor”, indiferent de funcția pe care o ocupă. Mai au motive românii sa participe la mascarada numită „alegeri” ?, NU !.

    • Tocmai DE AIA trebuie să ieșim la alegeri. Este SINGURA SOLUȚIE pentru a scăpa de jigodiile astea. Asta dacă nu vor să fie vânați pe străzi și lăsați lați în limuzinele proprii, după modelul mafiei italiene.

    • Bă nenorocit ești tu .Ce ti i se pare mult că câștigă 4000de euro pe lună un magistrat iar un bou că tine care se duce on Anglia la capsuni ia tot cât el?Ăla are capul umflat de școală și carte iar tu de băutură și grandomanie.Suntem o țară de dobitoci. Cel mai ușor este să critici nu să faci.Si clasa politică au ales o tot tu și cei ca tine.Te ai vandut pe o sticlă de bere.Ala a învățat carte și oriunde în lumea asta se va duce tot mult v ă câștiga.

  2. Din păcate acțiunile pe fata ale unor înalți magistrați nu fac decât sa creeze ,,crevase în societate și cel mai grav pot devenii subiecți ai criminalilor , ei personal cat și familiile lor Credeam ca aceștia sunt mai calculați , dar vad ca ,,banii,, le iau rațiunea ce întărește și convingerea societăți ca justiția nu mai corespunde așteptărilor.

  3. Niște obraznici îmbuibați și nesătui, ca și tot sistemul în care funcționează și care își permit aceste lucruri din cauza colaborării reciproc avantajoase cu politicul. Trag sforile împreună și se acoperă unii pe alții, iar singurul lor scop este bunăstarea lor personală! Puțin le pasă că românii doar supraviețuiesc în această țară, care nu se știe cât timp va mai rezista, din cauza iresponsabilității, nepăsării, lipsei de profesionalism, încrengăturile interlope și mafiote și acum vreau să mă opresc pentru că îmi crește tensiunea și oricum nu pot face nimic!

    • Revinoti cu impozitarea progtesiva…..ai inebunit ? Doar nu crezi ca ei vor fi afectati, isi vor creste salariile in asa fel incat sa nu simta…..dar cei care muncesc pe coate pentru un salariu mai mare va simti, deci tot noi vom fi afectati cu cacatul asta de impozit progresiv….nu ei….deoarece ei niciodatata nu isi vor lua bani din buzunar

  4. Cel mai jegos segment al societatii romanesti. Ar trebui dati afara toti,, inlocuite legile sa nu mai permita asemenea anomalii si angajati din nou, cine mai vrea, pe noile legi. Confiscate si pensiile nesimtite de care se bucura. Dar pentru asta ar trebui o clasa politica demna si puternica. Nu e cazul in Romania. Siktir!

  5. Boul asta se crede mai presus de noi cei care-l plătim sa ancheteze ticăloși dar el, nevasta lui și subalternii lui sunt cei mai mari jefuitori, spoliatori, profitori, mincinoși, ticăloși.

  6. Niste îmbuibați nesimțiți si ignoranți. Justitia este ina din institutiile din Romania care isi face cela mai prost treaba, dar sunt cel mai bine plătiți! Asta pt ca specialii din justiție sunt mana in mana cu specialii din politica.

    • Eu unul m-aș duce la război, dar cu un singur scop. Nu ca să-i apăr pe ăștia. Ci numai ca să fac una cu pământul cât mai mulți ruși.

  7. Nu judecați și nu fiți supărați pe pseudo (magistrați). Ei își cer drepturile pe care, ALEȘII votați de noi, le-au promovat, aprobat și publicat, acte normative exclusiv pentru ,,NEVOIELE SĂRĂCĂCIOASE” ale domniilor lor. O să le plătim și hârtia igienica de care au nevoie să-și șteargă, de rahat, conștiința pentru hotărârile luate în multe dosare în care s-au distrus destine umane.

  8. Imi este jena sa da frau sentimentelor care ma anima in aceste clipe .Nu cred ca acesti nemernici ajunsi in functii pe care nu le merita ar trebui sa fie subiectul acestui dialog.Trebuie sa gasim toti solutii legale sa scapam de ei

  9. Oare pentru acest gen de indivizi a fost respectat rândul la judecată, nu s-au amânat sesiunile din diverse motive, ca la oamenii de rând și mai ales nu a fost nimeni interesat să dea un aviz negativ sau o respingere, că doar un caz câștigat va permite ulterior câștigarea și altor cazuri din aceiași speță… interesant cum doar la ei sunt soluții favorabile și la oamenii de rând nu. Poate dacă devenim toți procurori ne va fi bine, dar se pare că doar cei cu „dedicație” pot fi în această clasă… ca la mafie.

  10. În orice „democrație” sau in orice stat totalitar este la fel. Nu exista cineva care sa nu bage un deget sau toată mâna într-o găleată cu miere. Este un fapt cunoscut de sute – mii de ani. Parca ar inventa cineva roata.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

15:34Statuie antică descoperită printre gunoaie, în Salonic. Poliția elenă a deschis o anchetă
15:23AUR îl susține în continuare pe Călin Georgescu la președinția României, George Simion spune că el nu mai candidează
15:15Tabloidul Sun a acceptat să plătească o sumă uriașă ca să stingă litigiul cu prințul Harry. Publicația și-a cerut scuze public, un gest foarte rar
15:08Multe din locuințele care au ars la Los Angeles nu erau asigurate: companiile de asigurări au refuzat să le asigure, invocând tocmai riscul de incendii
14:52Culmea șpăgii pentru permis auto: a dat 2.500 de lei, dar a picat examenul
14:29În 2025, contribuabilii vor plăti dobânzi de 51 de miliarde de lei la împrumuturile Guvernului. În 2026: 60 de miliarde de lei
11:56Cine îl huiduie pe Bolojan pentru că vrea să-i mai dea afară: funcționarii Senatului au dreptul la pensie specială, media fiind de peste 6.100 de lei pe lună
11:23Suma astronomică pe care a cheltuit-o guvernul Ciolacu, în 2024, pe petreceri la casele de oaspeți RAAPPS și pe mașinile de protocol ale angajaților Executivului
10:28Ponta și-a mai luat un apartament în străinătate, pe lângă cel din Istanbul. Daciana Sârbu, cu care s-a căsătorit la Beijing, expulzată din declarația de avere
10:08Eternul primar din Sinaia, Vlad Oprea, la DNA pentru fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă în legătură cu emiterea unor autorizaţii de construcţie
10:00Nici măcar un botez pe an în unele sate din România, se plâng preoții. Explicația: depopularea masivă
09:54Trump anunță o investiție uriașă în tehnologie AI, de 500 de miliarde de dolari din fonduri private, sub numele „Stargate”
09:47Inginer la Apele Române, dealer de cannabis de anvergură mică, dar penală
09:40Unde se duc foștii parlamentari când se duc din Legislativ? Unii dispar ca norii
09:33Fără discursuri ale politicienilor pe 24 ianuarie la Iași, la manifestările dedicate Unirii Principatelor. Dar vor avea loc două proteste