/

O femeie a murit la doar 57 de ani după ce a așteptat doi ani să fie tratată pentru anevrism cerebral – Știrile Pro TV

O femeie a murit după ce a așteptat doi ani să fie tratată Foto: Medicover

O femeie a murit la doar 57 de ani după ce a așteptat doi ani să fie tratată pentru anevrism cerebral, relatează Știrile Pro TV. După doi ani pe „listele de așteptare”, anevrismul s-a rupt, iar medicii nu au mai putut să o salveze. 

Citește și: Răzbunarea mafiotă a lui Putin, într-o țară NATO: un pilot rus care a dezertat cu tot cu elicopter, ciuruit de gloanțe și călcat cu propria mașină. Guvernul socialist spaniol tace

„Anevrismul cerebral reprezintă o dilatare în deget de mănușă (săculeț) a unui vas de sânge localizat la nivel cerebral. Evoluția spontană a unui anevrism cerebral poate include fisurarea sau ruptura acestuia cu apariția unui accident vascular cerebral de tip hemoragic”, explică site-ul Medicover.

O femeie a murit după ce a așteptat doi ani să fie tratată

„Bani pentru tratarea acestor afecțiuni cerebrale vin de la Casa de Asigurări de Sănătate, dar atât timp cât anevrismele nu sunt rupte, pacienții nu sunt considerați o urgență. Însă, dacă nu sunt tratate la timp, problemele se pot agrava și pot duce inclusiv la deces, ca în cazul acestei femei.

Într-un spital nu sunt materiale pentru tratarea anevrismelor cerebrale. Casa de Sănătate a dat 44.000 de lei pentru două luni, în condițiile în care tratarea unui singur pacient poate trece de 20.000 de lei, iar pe lista de așteptare sunt zeci de paicenți. La nivel național listele sunt mult mai lungi”, arată Pro TV.

„Sunt sute de pacienți care se adresează centrelor și care așteaptă – pot aștepta luni, pot aștepta ani. Intervențiile pe care le facem noi nu trebuie considerate a fi scumpe. Vorbim de pacienți relativ tineri, care se pot reîncadra în muncă, pot avea o viață absolut firească și să plătească impozite”, a spus Răzvan Stăciulescu, șeful secției de Radiologie Intervențională, pentru Pro TV.

„Sunt afectați pacienții cu probleme cardiace, cu hepatită, ori cei care au nevoie de intervenții pe ortopedie. Au scăzut bugetele inclusiv la unitățile de primiri urgențe. Tot mai des oamenii sunt trimiși să își cumpere medicamente”, mai arată acest post.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

1 Comentariu

  1. Trist..
    Sănătatea este un drept garantat cetățenilor prin lege..
    Sumele infime și intârziate , ce vin ca plată de la CAS arata indiferență autorităților față de cetățeni.. .
    Banii publici sunt cheltuiți pe salariile mari ale celor ce funcționează aici , salariați care se ,, joaca ” cu șpăgile ,.. dacă nu sunt acordate., se întârzie cu plățile… ex. dezastrul din spitalul Colentina..!..
    Și soțul meu trebuia sa primească de la CAS un card pentru Entecavir acordat celor cu virus hepatic B dar am așteptat eliberarea sa timp de un an de zile..
    Din păcate cardul a fost eliberat după ce soțul a decedat…
    Trist și pentru ca statul-ministerul sanatatii vor cheltuieli minime față de cei cu boli cronice, autoimune sau oncologice..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

16:13Mituitorul judecătoarei drogate din Suceava a șters-o de sub nasul Justiției: un judecător l-a scos din arest și l-a plasat în arest la domiciliu cu o zi înainte de o condamnare definitivă
16:04Un nou lot din autostrada A8, pregătit pentru licitație. Pe 19 kilometri vor fi construite șapte tuneluri
15:53Al doilea mare oraș al României nu-și mai permite cheltuielile cu termoficarea. Sistemul este în faliment
13:28Ciolacu crede că Mihai Tudose, care a fost premierul lui Dragnea, și-a plagiat doctoratul și se lăuda că nu are cont în bancă, ar fi un bun comisar european pe buget-finanțe
13:02Trolling masiv pe Facebook-ul lui Firea: un comentator îi urează să ajungă „unde a fost domnu Piedone”, candidata PSD răspunde „Mulțumesc pentru urările dumneavoastră”
12:12Băsescu explică de ce votează cu Nicușor Dan: „A reușit să lucreze la infrastructura subterană, ceea ce ceilalți primari nu au făcut dintr-un motiv foarte simplu – nu aduce voturi”
18:03DOCUMENT Guvernul a rămas fără bani de salarii: se caută câteva miliarde pentru salarii și drepturile salariale câștigate de magistrați în instanță, plus zece miliarde de lei pentru pensii
16:27Iubita lui Sorin Oprescu a pierdut procesul cu Cătălin Cîrstoiu: ea fusese eliminată din concursul de manager al Spitalului Universitar de Urgență București fiindcă nu avea dosarul complet
15:29Un bărbat întors din Lumea de Apoi va conferenția la Iași, promite Festivalul Holistic desfășurat în oraș
15:14Suzeta de 10.000 de euro tocmai a fost creată în România și se poate cumpăra și online
14:51Baronul PSD Ionel Arsene, zis „Șosetuță”, nu vrea în pușcărie în România fiindcă e „timid” și „sensibil”. Avocații săi blochează extrădarea pe motiv că a ajuns să evite „petrecerile și dansul”
13:48Primăria București a atribuit încă un contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai de 293 de milioane lei fără TVA
12:06FOTO Prefectul PSD de Tulcea, în campanie cu colegii de partid, deși legea o interzice „sub sancțiunea demiterii”. Șefii deconcentratelor, certați pentru că au amendat candidații PSD
11:20Motivul stupefiant pentru care o judecătoare a amânat 44 de dosare într-o singură zi: „Standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului”
10:33Dialogul halucinant din debutul procesului accidentului din stațiunea 2 Mai. Judecătoarea Popoviciu întreabă, mirată: „A decedat vreo victimă?”