/

EXCLUSIV Mituitorul judecătoarei care se droga cu iubitul interlop, în grupul celui mai dur traficant de țigări din Ucraina: „Codană”, expert în jafuri armate în Germania anilor ’90

Mituitorul judecătoarei drogate, contrabandă din Ucraina. În dreapta, o arestare din 2013 a unui membru al lotului "Codană" (sursa: TVR, Adevărul)

Mituitorul judecătoarei drogate, contrabandă din Ucraina. Judecătoarea Ana Maria Chirilă a fost arestată împreună cu Mihai Pînzari, cel care plătea informațiile din DIICOT furnizate de Chirilă în bijuterii, mașini, bani, excursii, pază și protecție.

Vicovu de Sus, punct critic de frontieră

Mihai Pînzari este un traficant de țigări și cămătar sucevean foarte cunoscut procurorilor și judecătorilor din județ. Iar Suceava nu este orice județ când vine vorba de trafic: pe aici intră lunar în România milioane de pachete de pachete de contrabandă din Ucraina.

Citește și: Judecătorul Șepelea, coleg de complet cu judecătoarea care se droga cu iubitul traficant, a primit recent o donație imobiliară importantă

Punctul critic de pe frontiera româno-ucraineană suceveană al acestui trafic este Vicovu de Sus.

Stăpânul absolut al traficului prin acest punct este un cetățean numit Arcadie Plămadă, zis „Codană”.

Acesta plătea un șef de tură al Poliției de Frontieră, Ghiță Adrian Parasca, pentru a-i acoperi transporturile de țigări de contrabandă.

DIICOT Suceava a descoperit această rețea în 2013.

Graniță nesupravegheată 40-60 de minute

Potrivit DIICOT Suceava, „Inculpatul Parasca Ghiţă Adrian a maximizat vulnerabilităţile unităţii din care face parte (ITPF Sighetu-Marmaţiei), prin acceptarea coruperii şi furnizării către inculpatul Plămadă Arcadie de date şi informaţii cu regim special, nedestinate publicului, legate de dispunerea aparatelor de termoviziune şi a patrulelor, pentru ca gruparea coordonată de acesta să introducă importante cantităţi de ţigarete.

Citește și: Judecătoarea drogată de la Suceava, relație amoroasă cu un traficant de droguri. Complicele ei, cămătar care răpea oameni și-i bătea pe câmp

Mai mult, pentru sprijinirea grupării monitorizate, ofiţerul de poliţie a comunicat şefului său, comisarul-şef Prelipcean Constantin-Mihai, că în alte zone au loc acte de contrabandă, determinând astfel mutarea dispozitivului de supraveghere a frontierei şi asigurând intervale cuprinse între 40 şi 60 de minute în care porţiuni importante al graniţei cu Republica Ucraina rămâneau nesupravegheate.

DIICOT vorbește de Schengen

Prin activităţile sale infracţionale, inculpatul Parasca Ghiţă Adrian a adus atingeri grave autorităţii publice şi în special unităţii al cărei angajat este prin vulnerabilizarea securităţi frontierei de stat.

Actele sale sunt cu atât mai grave cu cât autorităţile publice române au depus eforturi susţinute pentru securizarea graniţelor în vederea aderării la spaţiul Schengen.

Citește și: Judecătoarea șpăgară și drogată de la Suceava are trei copii minori în întreținere, dar își punea casa și la dispoziția altor drogați

Din monitorizările efectuate au rezultat date că inculpatul Parasca Ghiţă Adrian a acordat sprijin şi altor grupări de crimă organizată neidentificate până la această dată, având legături infracţionale cu lideri importanţi ai lumii interlope din zona Vicov, dintre aceştia fiind identificaţi Nistor Constantin, zis <Copilu>, şi Niţu Costică, zis <Bâz>”.

Jafuri armate în Germania

Dar „Codană” și-a continuat activitățile de contrabandă în ciuda acuzațiilor DIICOT.

„Arcadie Plămadă, zis Codană, a comis zeci de jafuri armate pe teritoriul Germaniei, împreună cu Constantin Nistor, alias Copilu’ – un infractor notoriu care le-a scăpat mai mereu printre degete polițiștilor.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Ei atacau oficii poștale, ­ma­gazine și casierii ale unor firme, de unde furau prin violență bani, autoturisme, calculatoare sau baxuri de țigări și băutură. Cei doi au fost arestați în anul 1999 pe teritoriul Germaniei, însă au reușit să se întoarcă în țară.

Arcadie Plamadă, Mihai Petru Cernescu, Daniel Lili Dediu, Liliana Mitrofan și alți făptuitori, inclusiv cetățeni ucraineni au constituit un grup infracțional. La grupul infracțional organizat au aderat, în cursul lunii septembrie 2016, inculpații Vasile Cristinel Jescu și Alexandru Iulian Borza.

În cadrul grupului inculpații aveau roluri bine stabilite în vederea realizării cu succes și în condiții de maximă conspirativitate a activităților ilicite.”, scria în 2019 Obiectiv de Suceava.

Mituitorul judecătoarei drogate, contrabandă din Ucraina

În 2021, un judecător al Tribunalului Suceava (dar nu Ana Maria Chirilă) a decis confiscarea a 29.700 de pachete de țigări Viceroy și a unui VW Transporter care se aflau în custodia Poliției încă din 2012.

Țigările și mașina fuseseră descoperite de polițiști într-un dosar de trafic de țigări în care era implicat și Mihai Pînzari, mituitorul Anei Maria Chirilă.

Potrivit deciziei judecătorești de confiscare, Mihai Pînzari era cercetat pentru „<aderare la un grup infracţional organizat> (…) constând în aceea că, începând cu luna mai 2012 a aderat la gruparea infracţională organizată transfrontalieră, formată din cetăţeni români şi ucraineni, coordonată de Arcadie Plămadă zis “Codana” specializată în săvârşirea de infracţiuni de contrabandă cu ţigarete de provenienţă extra-comunitară, acesta asumându-şi rolul de preluator, depozitar şi transportator al ţigaretelor de pe raza loc. Vicovu de Sus”.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

9 comentarii

  1. Ăștia ne sunt judecătorii cu 10 000 eu salariu și 15.000 eu. pensie.Ar fi bine sa fie doar un caz singular.Din păcate,nu este…E plin de corupție în aproape toate profesiile și încă mai suportam.Cat?!

  2. ⁸CORECT, ai perfecta dreptate si esti ch9ar indulgent.Real8tatea e ca a noastră Justitie e putred de coruptă de sus adică CCR pana jos la nivel de Judecătorii si asta se observa pr8n sent8ntele care le dau,care de multe ori frizează bunul simt. Cazurile bine judecate sunt exceptii iar cele prost judecate constituie regula.Asta e percepția mea si cred ca a multora din țară.Putregaiul cel mare in Romania e in Justiție!!!!!!!!

  3. Dacă după 1990 justiția ar fi funcționat România era azi departe.Sa îi mulțumim lui Dragnea și comp. pentru pensiile lor speciale. Nu cred că există justiție mai coruptă nicăieri în lume. De ce nu le verifica nimeni averile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

17:03VIDEO Noi culmi ale servilismului: patriarhul Kirill îi urează lui Putin să domnească peste Rusia până la vârsta de 147 de ani
15:59Guvernul recunoaște oficial eșecul PNRR: în primul trimestru din 2024, a atras doar 9,3% din cât își programase. Dezastru și la cheltuirea banilor europeni
13:26Firma sud-coreeană KHNP se aliază cu Candu Energy pentru a face o ofertă de modernizare a reactorului 1 de la Cernavodă
12:23Cu cine ar fi dorit PSD să câștige primăriile: un condamnat pentru pornografie, un contrabandist, un incompatibil și un ins judecat pentru fraudă electorală
11:22Profitul astronomic pe care l-a obținut în 2023, „fermierul” Florin Călinescu, fost actor, iar acum candidat la Parlamentul European
10:22Lecțiile de la Simirad și Nichita pentru Chirica, cel mai probabil câștigător al alegerilor pentru Primăria Iași
10:05De ce groapă e nevoie pentru un spital regional: cel puțin 400.000 de metri cubi de pământ excavat
21:03CFR Călători, pierderi estimate de peste un miliard de lei în 2024, de aproape cinci ori mai mari decât în 2023
18:55Maia Sandu laudă România la 34 de ani de la Podul de Flori: „Cu ajutorul României, vom deveni și noi parte a familiei europene”
18:02Salariile uriașe din compania de stat care, deocamdată, n-a construit nici un kilometru de autostradă. Directorul companiei va avea 10.000 de euro pe lună
15:18Rusia a anunțat exerciții nucleare în apropierea granițelor ucrainene, ca răspuns la declarațiile unor lideri occidentali privind posibilitatea de a trimite soldați NATO în Ucraina
12:56Singurul politician care își atacă public adversarul în zilele de Paște: „Nu ești dus la biserică, nu mănânci usturoi ca noi”
12:30Publicitate electorală pentru Firea, la Antena 3: pe un solo de pian, soțul Pandele, cu vocea gâtuită de emoție, îi face declarații soției, pe care o ține de mână
09:52De Paști, unii români au urcat pe munte. Apoi au sunat la Salvamont să-i dea jos. În unele cazuri a fost nevoie și de SMURD
09:43Șeful CIA se implică în negocierile dintre Hamas și Israel pentru încetarea ostilităților din Gaza. Discuții la Doha