/

Mesaj dramatic al unui medic din Constanța: „Să mergi cu Furosemidul după tine în gardă sau să nu ai nici măcar niște banale soluții perfuzabile, căci nu mai sunt bani”

Mesaj dramatic al unui medic din Constanța, Cora Mitroi-Maxim Foto: Facebook

Mesaj dramatic al unui medic din Constanța, Cora Mitroi-Maxim, pe Facebook: „Să mergi cu Furosemidul după tine în gardă sau să nu ai nici măcar niște banale soluții perfuzabile, căci doar e sfârșit de an și nu mai sunt bani …să stai să le împarți între pacienți…în 2023…nu știu cum aș putea cataloga treaba asta”.

Furosemida este indicata in tratamentul edemelor din insuficienta cardiaca, ciroza hepatica sau afectiuni renale și costă circa 12 lei.

Cora Mitroi-Maxim este medic la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Șapte persoane au murit într-un incendiu izbucnit pe 10 octombrie 2021 la secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța.

Spitalul este subordonat primăriei Constanța, condusă de liberalul Vergil Chițac.

În postarea Corei Mitroi-Maxim, din 19 noiembrie, ea mai arată că mai mult de jumătate din acest spital este în paragină și că bolnavii nu au butoane de panică funcționale, la doi ani de la incendiul de la acest spital.

Citește și: Ambasadorul României în SUA, atac la premierul Ciolacu: „Domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei la întâlnirile politice”

Mesaj dramatic al unui medic din Constanța

„Exact în urmă cu optsprezece ani eu și Răzvan dădeam rezidențiatul în Cluj…era o zi de duminică ploioasă, la fel ca cea de azi.

Dar era soare și speranță în sufletul nostru! Luasem amandoi punctaje mari si ne permiteam sa visam! Si visam la atât de multe…

Au trecut anii peste noi și deși am ajuns amândoi să fim împliniți profesional și să facem maximum în dreptul nostru (atat cat ni s-a permis), rămâne insatisfacția faptului că am rămas să profesăm într-un sistem medical la fel de bolnav ca acum optsprezece ani!

Într-un oraș îmbătrânit, murdar, trist, inundat de mizeria corupției., la fel ca acum paisprezece ani cand am decis sa revenim acasa.

Să mergi cu Furosemidul după tine în gardă sau să nu ai nici măcar niște banale soluții perfuzabile, căci doar e sfârșit de an și nu mai sunt bani…să stai să le împarți între pacienți…în 2023…nu știu cum aș putea cataloga treaba asta.

Iar cei care ne conduc nu clipesc! Pentru că ei știu că noi, gloata ne mulțumim cu puțin, cel mult ne revoltăm pe FB.

Bineînțeles că Modularul din curtea Spitalului de Infecțioase, care are oricum jumătate de clădire în paragină, e mai mult decât nimic!

Bineînțeles că așteptăm darea lui în folosință, cât mai rapid, pentru că e nevoie și dacă va avea și imagistică, atunci cu atât mai bine!

Dar chiar acesta e „spitalul” pe care generațiile viitoare îl merită? Ne învățăm copiii să aspire la mai mult, dar ne-am obișnuit să plecăm capul și să acceptăm prea puțin!

Modularul acesta nu e un spital în adevăratul sens al cuvântului, ci doar o soluție de avarie! Așa cum au fost gândite și celelalte astfel de structuri din țară! Potrivită, ce-i drept, pentru vremurile pe care le trăim, cu războaie la fiece pas, de zici că trăim prin anii ’40! Dar doar atât! Nimic mai mult!

Lăsând de-o parte că e un ansamblu de cașcarabete, de un hidos nemaiîntâlnit, dacă devine funcțional și reușește să treacă de autorizațiile DSPului, CNCANului s.a.md., tot e ceva decât nimic!

Dar ca să ieși in public, ca edil, în fața constănțenilor, cu atâta emfază, cu atâta aroganță și să te lauzi, de parcă ai înfăptuit neînfăptuitul, e peste puterea mea de înțelegere!

Da, s-a intrat în campania electorală! Pricep.

Dar poate ar fi câștigat niște voturi, dacă ni s-ar fi adresat din poziția de om smerit, aflat în slujba cetățeanului de rând și s-ar fi scuzat că nu a putut livra constănțenilor mai mult!

Furtuna de azi noapte a demonstrat inca o data, ca lucrarile facute in oras pe multi, foarte multi bani au fost executate de mantuiala! In cladirea spitalului in care s-ar fi investit un milion de euro, subsolul s-a inundat la fel ca in trecut! Nicio schimbare in bine!

Niste amarate de butoane de panica pentru bolnavi nu au devenit functionale in cei doi ani scursi de la incendiu, dar primarul se eticheteaza ca fiind victima atacurilor celor neaveniti!

Nu am crezut că dnl acesta ar fi chiar salvatorul cetății, trimis de providență, desi am avut incredere, dar nici nu mi-am imaginat vreodata, că pentru un om de statura domniei sale va fi atât de…mic!”, a scris medicul, pe Facebook.

Citește și: Cum ajungi general (chestor) la doar 34 de ani: te naști în Buzău! Georgian Drăgan a fost promovat din funcția de purtător de cuvânt al Poliției Române, fără nici un dosar greu la activ

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

22:25Teodosie, prea puternic pentru Patriarhul Daniel: a primit doar o „dojană” pentru desele scandaluri create, în timp ce Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a fost tras pe linie moartă
21:52Război total între Emilia Șercan și Adrian Cioroianu. Disputa celor doi a plecat de la frigul din Biblioteca Națională și a ajuns la dezvăluirea că Șercan cercetează doctoratul lui Geoană
20:38Cea mai dură amenințare pentru șefa SOS România: Silvestru Șoșoacă, soțul mazilit, vrea să-și ia numele înapoi. Cu ce nume riscă să rămână senatoarea
16:47VIDEO Prima inaugurare majoră, în 2024, a unei lucrări de infrastructură: drum expres care face legătura între centura Oradea și autostrada Transilvania, proiect demarat de Bolojan
14:31Regia Protocolului de Stat, reacție după scandalul vilei renovate cu milioane de euro: până acum s-au plătit 2,1 milioane lei. Regia explică de ce banii PNL n-au ajuns aici
13:36Ciolacu, decis să-l dea afară pe Rafila, după dezastrul din sistemul medical de stat. Demnitarul va fi concediat elegant, urmând să fie trimis la Parlamentul European
13:09Dezastru la buget, în ianuarie: deficitul, dublu față de aceeași perioadă din 2023, iar cheltuielile de personal au crescut cu 21%. România are cea mai mare inflație din UE
12:21O femeie a câștigat în instanță despăgubiri morale fiindcă amantul s-a lăudat cu relația lor la magazinul sătesc
08:04Biserica Ortodoxă a pierdut definitiv procesul prin care voia să intre în posesia ultimei mănăstiri ctitorite de Ștefan cel Mare, cea de la Dobrovăț
07:54Viața la țară: crimă urmată de sinucidere după întoarcerea de la muncă din Spania
00:17EXCLUSIV Invazia cancerului de război în Marea Neagră. Substanțele toxice din apele teritoriale românești, creșteri masive după invadarea Ucrainei de către ruși
00:01Marea Neagră, afectată brutal de războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Efectele, resimțite de toate țările riverane
00:01The Black Sea in peril: the echoes of war ripple beyond borders
21:21Bitcoin a trecut de 60.000 de dolari pentru prima dată în mai bine de doi ani
17:54George Simion, gluma anului, în timpul vizitei în SUA: „Eu sunt cel mai antirus lider politic din România”. Liderul AUR s-a plâns că este „cenzurat”, deși Antena 3 și RTV îl promovează