/

Fost subofițer de poliție, pensionat la 42 de ani cu 9.000 de lei pe lună, promovat secretar de stat la Interne

Subofițer pensionat la 42 de ani, Romeo Simionescu, numit secretar de stat

Un fost subofițer de poliție, Romeo Simionescu, pensionat la 42 de ani cu 9.000 de lei pe lună, a fost promovat de PSD secretar de stat la Interne.

Subofițer pensionat la 42 de ani, secretar de stat

Potrivit ultimei declarații de avere, depuse la 30 de zile de la numirea în funcție, Simionescu a încasat, în 2021, o pensie de 110.556 de lei, pe întregul an. El este născut în 1974 și s-a pensionat în 2016, când avea doar 42 de ani.

Potrivit propriului CV, el a absolvit în 1994 școala de subofițeri de poliție, iar ulterior, în 2002, a terminat și cursurile Academiei de Poliție. Simionescu a fost adjunct de șef de post la Drăguțești, Gorj, dar, din 2006 până în 2016, a lucrat la serviciul de informații al Internelor, fiind chiar șeful biroului DIPI din Gorj.

Citește și: Kievul nu mai are prea mult timp în fața trupelor ruse: șeful cancelariei lui Zelenski insistă că, dacă vine iarna, rușii nu vor mai putea fi scoși din Ucraina

Romeo Simionescu este secretarul executiv al PSD Tg-Jiu. „Acesta a intrat în politică în urmă cu trei ani și, în 2020 a candidat, din partea PSD, pentru funcția de primar al comunei Turcinești, însă a prins doar un loc de consilier local”, scrie gorjonline.ro.

PSD s-a opus constant tăierii pensiilor „militarilor”, aici fiind incluși și polițiștii.

Marcel Ciolacu, peședintele PSD, a declarat luni că ”din punctul meu de vedere pensiile militarilor și ale angajaților Ministerului de Interne sunt pensii ocupaționale, nu pensii speciale”. În plus, PSD vrea să renegocieze PNRR, astfel încât principiul contributivității să nu fie aplicat la aceste pensii.

Ciolacu se preface că a uitat ce prevede PNRR

Ce prevede PNRR în legătură cu pensiile speciale:

  • „va revizui pensiile speciale pentru a le alinia la principiul contributivității”
  • „va consolida principiul contributivității pe care se bazează sistemul”
  • „Va fi realizată, de asemenea, o analiză a pensiilor speciale în vederea identificării unor soluții concrete care să vizeze simplificarea pensiilor speciale și corectarea inechităților dintre beneficiarii acestor categorii de pensii și beneficiarii sistemului public de pensii din punct de vedere al aspectului contributivității, luând în considerare și jurisprudența Curții Constituționale”
  • „Implementarea reformei va fi finalizată până la 30 martie 2023”

Anexa PNRR arată că noua lege a pensiilor speciale ar trebuie să intre în vigoare la finalul trimestrului IV din acest an.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

10 Comments

  1. In UE si SUA pensiile militarilor si cele ale politistilor sunt separat de sistemele de pensii tocmai datorita faptului ca aceste categorii au anumite privatiuni cat sunt in serviciu. PNRR nu face trimitere si la aceste pensii militare si chiar daca ar face nu nu pit obliga atata timp cat ei nu aplica aceleasi principii.In rest este invidie si tap ispasitor pentru ale furaciuni.Oricum, militarii se vor judeca pentru drepturile lor. Oare cei ce scriu de ce nu se leaga de pensionarii din justitie, le este frica? Acolo nu sunt aceleasi principii? Nimeni nu e mai presus de lege!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

11:25Marcel Ciolacu a fost acceptat de Klaus Iohannis ca premier al noului Guvern
10:41Încă o manipulare a Moscovei: rușii o acuză pe Maia Sandu că plănuiește o „operațiune militară” pentru a controla Transnistria. De fapt, teritoriul separatist aparține Republicii Moldova
10:27Hipnoza începe să fie din ce în ce mai folosită de terapeuții români. Care sunt riscurile acestei proceduri
10:20Creșteri foarte mari de preț la apa potabilă în țară de la 1 ianuarie
10:14Zeci de mii de cazuri de înșelăciuni online în 2024. Unele victime au pierdut zeci de mii de euro
10:07Incredibilă ipocrizie a lui Ciolacu, care susține că PSD, PNL și UDMR au „înţeles mesajul românilor de la alegerile generale”
09:59E oficial: Crin Antonescu va fi candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR la funcția de președinte al României, spune Bolojan
21:43Revoluția din decembrie 1989: acum 35 de ani erau zile de haos, moarte și speranță timidă
21:21Structura noului Guvern: 16 ministere distribuite între PSD, PNL și UDMR. Care sunt titularii propuși pentru portofolii
21:07Putin și premierul slovac Robert Fico s-au întâlnit la Kremlin, motivul probabil fiind tranzitul gazului rusesc
21:00Liberalii vor conduce şase ministere în noul Guvern, a anunțat Ilie Bolojan
20:51Schimbarea lui Rafila de la șefia Ministerului Sănătății și reformarea sistemului, cere Mihăiță Bariz, activist pentru drepturile pacienților
19:41Guvernul Ciolacu II este guvernul Ciolacu I în proporție de 66%. Aproape toți miniștrii PSD, păstrați
15:32Elena Lasconi cere demisia lui Klaus Iohannis: „Mandatul s-a încheiat”
15:19„Putin știe cum să ne deranjeze”, a afirmat ministrul german al Apărării, vorbind despre pericolul atacurilor hibride ale Rusiei