/

Primarul din Câmpulung acuză PSD că a blocat spitalul

Elena Lasconi atacă PSD
Elena Lasconi atacă PSD (sursă: Facebook/Elena Lasconi)

Elena Lasconi atacă PSD de lipsa medicilor la spitalul din Câmpulung Muscel. Primarul municipiului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi (USR), acuză PSD că a paralizat activitatea spitalului din localitate, care nu mai are niciun medic anestezist disponibil.

„În încercarea disperată de a salva Spitalul Mioveni s-au sacrificat două spitale: cel din Curtea de Argeş şi Câmpulung. Începând de astăzi nu mai putem asigura nicio intervenţie chirurgicală, naşteri, nimic care necesită anestezie. Subliniez faptul că, Spitalul din Câmpulung este singurul din Argeş în care se asigură naşterile Covid prin Ordin de Ministru. După ce, prefectul a decis la presiunile PSD, detaşarea fără acord a unui anestezist de la Câmpulung am mai rămas cu un medic cu probleme de sănătate, dispus să vină de acasă pentru urgenţe majore. Astăzi a intrat în izolare iar noi am rămas ‘în aer'”, a scris Elena Lasconi marţi pe Facebook.

Citește și: EXCLUSIV Afacerea „Piranha 5”, girată de generalul Nicolae Ciucă, clasată de DNA. Documente

Ea face apel la prefectul Radu Perianu şi la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) să găsească o soluţie pentru a nu lăsa peste 120.000 de oameni fără asistenţă medicală.

„O să trimit oficial o adresă către Ministerul Sănătăţii şi Preşedinţie pentru că mie nu îmi vine să cred că ministrul şi preşedintele ştiu ce abuzuri sunt în Argeş. Dacă ştiu şi acceptă o asemenea situaţie e grav. Nu se mai respectă dreptul la sănătate consimţit de Constituţia României. Asta înseamnă că un drept fundamental al omului este încălcat. Dacă lucrurile rămân cum dictează PSD o să ajungem la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi voi asigura sprijin tuturor muscelenilor cărora nu li s-au asigurat servicii medicale, inclusiv obţinerea de despăgubiri”, a mai transmis Elena Lasconi.

Elena Lasconi atacă PSD pentru lipsa medicilor

Doi medici ATI de la spitalele din Curtea de Argeş şi Câmpulung Muscel au fost detaşaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti, a anunţat, pe 18 ianuarie, prefectul Radu Perianu (PNL). Decizia a fost luată după o şedinţă cu toţi managerii de spitale din judeţ, în contextul în care exista pericolul închiderii, din lipsă de personal, a Secţiei ATI a Spitalului Mioveni, secţie care are 17 paturi.

Potrivit datelor comunicate de prefect, în judeţ sunt 13 medici ATI – patru la SJU Piteşti, doi la Spitalul Mioveni şi şapte la celelalte unităţi spitaliceşti din Argeş.

Citește și: EXCLUSIV Avionul donat de Țiriac pentru SMURD, folosit de Gabriel Oprea pentru „zboruri speciale”

„S-a luat legătura cu ei şi li s-a solicitat acceptul ca fiecare să efectueze trei gărzi pe lună la Spitalul de Urgenţă Piteşti ca să fie acoperit deficitul acolo şi să nu mai fie nevoie de cei doi ATI-işti de la Mioveni. Toţi au refuzat şi au invocat motive personale. Prin aplicarea dispoziţiilor legale a fost emisă de Direcţia de Sănătate Publică Argeş o decizie prin care, fără acordul lor, un specialist ATI de la Spitalul Câmpulung şi un specialist ATI de la Spitalul Curtea de Argeş au fost detaşaţi temporar, pentru o perioadă de 30 de zile, la Spitalul de Urgenţă din Piteşti”, preciza Radu Perianu.

El menţiona că la Câmpulung Muscel mai rămâne un singur medic ATI, iar în situaţii speciale, când există necesitatea ca un pacient să fie internat la terapie intensivă, să fie transferat la Piteşti. În ceea ce priveşte Spitalul Municipal Curtea de Argeş, Secţia ATI este în renovare.

Primarul municipiului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, acuza atunci că decizia este una politică şi nu este în interesul celor 120.000 de cetăţeni din zona de nord-est a judeţului.

„Manevra e simplă: spitalul Mioveni este singurul spital din ţară construit de la zero cu bani de la stat şi singurul cu care se poate lăuda PSD pentru că toate celelalte promisiuni au fost minciuni gogonate. Nimeni nu a luat în calcul personalul medical. Dar s-a ‘rezolvat’ politic. Dacă PSD e la butoane în Argeş se poate orice, chiar dacă au de suferit peste 120 de mii de oameni. Aşa că, la Mioveni lucrează medici de la Spitalul Judeţean. În mod logic, nu ştiu de ce ar surprinde pe cineva, spitalul Judeţean a ajuns în imposibilitatea de a asigura gărzile. Dacă îşi ia medicii înapoi, se închide secţia ATI Mioveni, prin urmare pierde finanţarea, iar asta nu dă deloc bine la partid. Concluzie: îi călcăm pe cap pe cei din Câmpulung”, a scris Elena Lasconi pe Facebook.

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu (PSD), afirmase anterior că Secţia ATI a spitalului din localitate ar urma să fie închisă dintr-o „frustrare tipic românească”.

„Prin deciziile de revocare a detaşărilor coordonatorilor secţiei ATI COVID de la Mioveni s-a reuşit contraperformanţa la care nu a ajuns o armată de adversari politici, nici măcar atunci când PSD era în opoziţie. Dar au reuşit, acum, prietenii. Nu concepem să renunţăm la acest proiect care funcţionează cu rezultate extraordinare şi în care s-au investit milioane de euro”, scria Georgescu luni pe Facebook.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic făr apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

17:57Germania, năucită de stoparea importurilor de gaz rusesc: costuri suplimentare de un miliard de euro lunar. Guvernul, gata să introducă o nouă taxă în facturile tuturor consumatorilor
17:36Ultimul bastion al ucrainenilor în Lugansk, Lisiciansk, încă rezistă, în ciuda asaltului rusesc sălbatic
17:22Șapte din zece americani nu-l vor nici pe Biden, dar nici pe Trump la alegerile din 2024
10:21Statul New York a limitat masiv purtarea armelor în locuri publice, în ciuda unei decizii a Curții Supreme
10:09Bruxellesul nu deblochează banii din PNRR pentru Polonia, consideră că reformele din justiție nu sunt adecvate
09:56Pentagonul a livrat Ucrainei 150.000 de obuze, dar și rachete și echipamente de apărare antiaeriană
22:34Frustrare uriașă la Kremlin după ce forțele ucrainene i-au forțat pe ruși să părăsească Insula Șerpilor: Moscova a ripostat cu bombe cu fosfor și cu atacuri asupra civililor din Odesa
21:52Cum pierd marile orașe ale României ocazia să se dezvolte: nu angajează arhitecți care să vină cu soluții. Experimentul de la Palatul Culturii
21:45Primăria din Iaşi, amendată drastic pentru distrugerea spaţiului verde
21:22S-a trezit divorţat fără să aibă habar. Când a aflat, fosta nevastă era deja măritată cu altul
17:26UNESCO, lovitură grea pentru Rusia. Este oficial: borșul ucrainean a fost inclus pe lista patrimoniului imaterial al UNESCO
15:01Variantă PSD la Agricultură: deputatul Florin Barbu, zis „Busi”, fost om de încredere al lui Vâlcov, acum în gruparea Paul Stănescu. Presa scrie că ar fi nepotul liderului PSD
13:42PSD acuză PNL că n-a vrut să supraimpoziteze pensiile speciale
09:55Cum scapă Ciucă de acuzațiile de plagiat: cu ajutorul unui judecător apropiat de liberali și al unei decizii de instanță absolut bizare
00:17Putin duce Rusia înapoi în URSS, la propriu: o rachetă din două trase asupra Ucrainei provine din stocurile sovietice. Precizia slabă a proiectilelor duce la moartea a sute de civili