/

Efectul succesului din Ucraina: locuitorii din Arkansas, invitați să voteze sistemele HIMARS, produse în acest stat, în competiția „Coolest Thing Made in Arkansas”

HIMARS, „Coolest Thing Made in Arkansas” Foto: Twitter Oleksii Reznikov

Efectul succesului din Ucraina: locuitorii din Arkansas sunt invitați să voteze sistemele HIMARS, produse în acest stat de către Lockheed Martin, în competiția „Coolest Thing Made in Arkansas”. Potrivit unei postări pe Twitter a companiei Lockheed Martin, se poate vota până la 12 august.

Contracandidatul sistemelor HIMARS este avionul Falcon 8X produs de Dassault Falcon Jet. Zeci de ucraineni au lăudat HIMARS, comentând o postare pe Twitter a companiei Lockheed.

HIMARS, „Coolest Thing Made in Arkansas”

Câștigătorul se pare că va fi anunțat în octombrie, când se sărbătorește Ziua Producției Industriale.

Sistemele de rachete HIMARS sunt produse de Lockheed Martin la Camden, în Arkansas. La fabrică sunt angajați circa 650 de oameni, dar pe site-ul Lockheed scrie că urmează sute de noi angajări, practic o majorare a personalului cu peste 50%.

Citește și: Atacul ucrainean asupra bazelor rusești din Crimeea, probabil cea mai dură lovitură dată aviației lui Putin: zeci de avioane avariate. Ucraina are rachete care bat la peste 200 km

HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System – Sistem de rachete pentru artilerie cu o mare mobilitate) este un lansator multiplu de rachete, realizat la sfârșitul anilor ’90 de compania Lockheed Martin pentru armata SUA, care a fost montat pe un camion M1140 aflat în dotarea trupelor americane.

Foto: Twitter Chuck Pfarrer

Trei elemente cheie ale acestei arme o fac extrem de prețioasă și utilă armatei ucrainene, explică Deutche Welle:

  • Mobilitatea. Lansatorul, fiind montat pe un camion militar, poate fi deplasat cu ușurință acolo unde e nevoie. Se pot acoperi rapid distanțe lungi într-o perioadă scurtă de timp.
  • Lungimea lansărilor. Pe HIMARS pot fi încărcate patru tipuri diferite de rachete care au o rază de acțiune între 70 și 500 de kilometri.
  • Precizia. Toate tipurile de proiectile folosite de lansator dețin sisteme electronice de ghidare care au o acuratețe a atingerii țintelor de 98%, conform testelor făcute de producător. 
    În acest moment, pe teritoriul Ucrainei sunt folosite în operațiunile militare 9 sisteme HIMARS, conform oficialilor de la Kiev.

Ucraina a primit un lot de încă patru sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) fabricate în SUA, a anunțat, la 1 august, ministrul ucrainean al Apărării.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

16:13Mituitorul judecătoarei drogate din Suceava a șters-o de sub nasul Justiției: un judecător l-a scos din arest și l-a plasat în arest la domiciliu cu o zi înainte de o condamnare definitivă
16:04Un nou lot din autostrada A8, pregătit pentru licitație. Pe 19 kilometri vor fi construite șapte tuneluri
15:53Al doilea mare oraș al României nu-și mai permite cheltuielile cu termoficarea. Sistemul este în faliment
13:28Ciolacu crede că Mihai Tudose, care a fost premierul lui Dragnea, și-a plagiat doctoratul și se lăuda că nu are cont în bancă, ar fi un bun comisar european pe buget-finanțe
13:02Trolling masiv pe Facebook-ul lui Firea: un comentator îi urează să ajungă „unde a fost domnu Piedone”, candidata PSD răspunde „Mulțumesc pentru urările dumneavoastră”
12:12Băsescu explică de ce votează cu Nicușor Dan: „A reușit să lucreze la infrastructura subterană, ceea ce ceilalți primari nu au făcut dintr-un motiv foarte simplu – nu aduce voturi”
18:03DOCUMENT Guvernul a rămas fără bani de salarii: se caută câteva miliarde pentru salarii și drepturile salariale câștigate de magistrați în instanță, plus zece miliarde de lei pentru pensii
16:27Iubita lui Sorin Oprescu a pierdut procesul cu Cătălin Cîrstoiu: ea fusese eliminată din concursul de manager al Spitalului Universitar de Urgență București fiindcă nu avea dosarul complet
15:29Un bărbat întors din Lumea de Apoi va conferenția la Iași, promite Festivalul Holistic desfășurat în oraș
15:14Suzeta de 10.000 de euro tocmai a fost creată în România și se poate cumpăra și online
14:51Baronul PSD Ionel Arsene, zis „Șosetuță”, nu vrea în pușcărie în România fiindcă e „timid” și „sensibil”. Avocații săi blochează extrădarea pe motiv că a ajuns să evite „petrecerile și dansul”
13:48Primăria București a atribuit încă un contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai de 293 de milioane lei fără TVA
12:06FOTO Prefectul PSD de Tulcea, în campanie cu colegii de partid, deși legea o interzice „sub sancțiunea demiterii”. Șefii deconcentratelor, certați pentru că au amendat candidații PSD
11:20Motivul stupefiant pentru care o judecătoare a amânat 44 de dosare într-o singură zi: „Standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului”
10:33Dialogul halucinant din debutul procesului accidentului din stațiunea 2 Mai. Judecătoarea Popoviciu întreabă, mirată: „A decedat vreo victimă?”