Demnitar PSD care plânge de mila pensionarilor: patru mașini de lux în patru ani, plus două apartamente. Replica lui Vasilcoiu: autorul, apropiat de partide de dreapta

Patru mașini de lux în patru ani a schimbat secretarul de stat Cristian Vasilcoiu

Un demnitar PSD care s-a făcut remarcat prin faptul că plânge de mila pensionarilor a schimbat patru mașini de lux în ultimii patru ani. Acesta este secretar de stat în ministerul Muncii, după ce anterior a fost consilier al ministrului Muncii Olguța Vasilescu și consultant PSD.

Patru mașini de lux în patru ani

Declarațiile de avere ale secretarului de stat Cristian Vasilcoiu, din 2017 până în 2022 (care include anul fiscal 2021), arată că el a deținut: un Porsche, un Audi A6, un BMX X5, iar acum are un BMW seria 7. Toate sunt însă mașini second-hand. În plus, el a moștenit un Chevrolet Kalos.

În 2018, și-a cumpărat două apartamente în zona București, unul de 25 mp, în Chiajna, și altul de 75 mp chiar în București.

Vasilcoiu a reușit să facă aceste achiziții din salariul de bugetar, plus veniturile soției sale, care lucrează la o agenție de turism și câștiga circa 3.500 de lei pe lună.

Cristian Vasilcoiu a făcut dreptul la o facultate din Craiova, a fost jurnalist la circa 15 publicații, iar în 2017 a ajuns consilierul pe comunicare al ministrului Muncii, Olguța Vasilescu. Deși nu avea nici o calificare în domeniu, a fost numit în structurile de conducere a două institute de cercetare, Mecatronica și de Cercetare în domeniul Muncii și Protecției Sociale. De aici, el câștiga în total peste 3.000 de lei pe lună.

În 2022, odată cu revenirea PSD la guvernare, Vasilcoiu a ajuns secretar de stat la ministerul Muncii.

Vasilcoiu: Cîțu, un drogat

El s-a făcut remarcat prin pozițiile extrem de agresive în care își apăra partidul.

„„USR a amanetat, prin PNRR, nu doar pensiile în vigoare, ci și pe cele ale actualilor angajați, dar până și pe cele ale copiilor lor, viitori angajați! Procentul de 9,4% din PIB pentru toate pensiile din România trebuie respectat până în anul… 2070”, scria el, în februarie 2022.

În 2019, el scria pe Facebook că Florin Cîțu se droga: „Bine, el fuma intr-una marijuana și derivate! Și mulți amici de-ai lui.

Repet, nu am scris niciodată nimic, DAR NU MI SE PARE NORMAL CA UN DROGAT, care fumează zilnic și constant, SA AJUNGĂ SA FIE MINISTRU DE FINANTE!!!”.

Replică: Autorul este un apropiat al partidelor de dreapta

Secretarul de stat Cristian Vasilcoiu a trimis redacției defapt.ro un punct de vedere pe care-l redăm:

„Când m-am angajat prima dată la stat, în februarie 2017, după 17 ani în care am lucrat în presă, conduceam deja acel Posche Cayenne, la care se face trimitere în articol.

Celelalte autoturisme la care se face referire nu le-am deținut în același timp, ci când am vândut unul, l-am luat pe următorul, iar diferența am asigurat-o mereu prin credit bancar, care este menționat în declarația de avere.

În cazul garsonierei și apartamentului menționate de asemenea în declarația mea de avere, este vorba tot de credit bancar imobiliar, iar avansul a fost achitat din banii pe care i-am obținut din vânzareaa apartamentului din Craiova, pe care l-am moștenit după decesul părinților.

Sper ca, pentru o cât mai corectă informare a opiniei publice să faceți aceste precizări în articolul pe care l-ați publicat.

De altfel, nu am absolvit o facultate privată, așa cum scrie în articol, ci una de stat, Facultatea de Drept Nicolae Titulescu din cadrul Universității din Craiova, cu media de licență 9,71.

Totodată, am făcut Școala de Jurnalism Felix Aderca din Craiova, un proiect pilot inițiat de MTS, atunci când acesta era condus de ministrul Alexandru Mironov.

Menționez de asemenea că autorul articolului, dl. Mircea Marian, fost coleg cu mine în redacția Evz, împrăștie cu intenție informații eronate despre mine, prin orice mijloc, iar personal am serioase semne de întrebare asupra echidistanței și imparțialității dumnealui, cunoscut drept un apropiat al mai multor partide de dreapta”.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Become a Patron!
  • cont bancar: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Asociația „Doar fapte”, CIF 45500057.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

17:32Bogdan Aurescu anunță că Olanda și Suedia vor susține aderarea României la Schengen. A mai rămas Austria
16:56Iar l-a sunat cancelarul Scholz pe Putin ca să se aleagă cu o muștruluială: „A fost atrasă atenţia asupra liniei distructive a statelor occidentale, inclusiv a Germaniei”
16:26George Simion cere imperativ: „România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu Guvernul de la Chişinău”. El solicită și tăierea finanțării pentru refugiații ucraineni
13:27Putin a căzut pe scări și s-ar fi lovit la coccis, popular denumit „noada fundului” – surse Kremlin citate de un canal rusesc. Ce efect a avut căderea asupra digestiei prezidențiale
12:26The Times: Armata germană are muniție pentru două zile de război. Toate statele NATO au probleme cu stocurile de proiectile, dar Berlinul este într-o situație specială
11:29Documente rusești: Kremlinul plănuia să supună Ucraina în zece zile și avea liste cu cei care trebuiau executați imediat –  Royal United Services Institute
10:49VIDEO Kanye West, din ce în ce mai razna: și-a exprimat „iubirea” față de Hitler și naziști, ignorând complet crimele în masă
08:51Ucraina susține că ar fi pierdut 13.000 de militari de la începutul invaziei ruse. Cel mai probabil, numărul este de câteva ori mai mare
08:22Care este cel mai bun vin spumant românesc în 2022. Este un rosé
08:12Judecat pentru alcool la volan, invocă relații amoroase cu fiice de magistrați pentru strămutarea procesului
07:57Tupeu: unchiul primarului vrea un hectar de teren pentru meritele de revoluționar
07:47Aproape 500 de ruși, refugiați în România după invadarea Ucrainei. Au aceleași drepturi ca ucrainenii, dar nimeni nu știe unde sunt și ce fac
21:36Apropiat al Moscovei, numit șeful serviciilor secrete sârbești la dorința președintelui Aleksandar Vučić
17:39China comunistă, disperată că nu poate opri protestele: Tik-Tok și alte rețele sociale au primit ordin să consolideze echipele care cenzurează informațiile care deranjează Beijingul
15:33Rusia a ajuns într-un punct mort iar Putin nu mai are decât opțiunea nucleară sau înfrângerea pe toate planurile: Riscul unui război nuclear este enorm (MAE rus)