Demnitar PSD care plânge de mila pensionarilor: patru mașini de lux în patru ani, plus două apartamente. Replica lui Vasilcoiu: autorul, apropiat de partide de dreapta

Patru mașini de lux în patru ani a schimbat secretarul de stat Cristian Vasilcoiu

Un demnitar PSD care s-a făcut remarcat prin faptul că plânge de mila pensionarilor a schimbat patru mașini de lux în ultimii patru ani. Acesta este secretar de stat în ministerul Muncii, după ce anterior a fost consilier al ministrului Muncii Olguța Vasilescu și consultant PSD.

Patru mașini de lux în patru ani

Declarațiile de avere ale secretarului de stat Cristian Vasilcoiu, din 2017 până în 2022 (care include anul fiscal 2021), arată că el a deținut: un Porsche, un Audi A6, un BMX X5, iar acum are un BMW seria 7. Toate sunt însă mașini second-hand. În plus, el a moștenit un Chevrolet Kalos.

În 2018, și-a cumpărat două apartamente în zona București, unul de 25 mp, în Chiajna, și altul de 75 mp chiar în București.

Vasilcoiu a reușit să facă aceste achiziții din salariul de bugetar, plus veniturile soției sale, care lucrează la o agenție de turism și câștiga circa 3.500 de lei pe lună.

Cristian Vasilcoiu a făcut dreptul la o facultate din Craiova, a fost jurnalist la circa 15 publicații, iar în 2017 a ajuns consilierul pe comunicare al ministrului Muncii, Olguța Vasilescu. Deși nu avea nici o calificare în domeniu, a fost numit în structurile de conducere a două institute de cercetare, Mecatronica și de Cercetare în domeniul Muncii și Protecției Sociale. De aici, el câștiga în total peste 3.000 de lei pe lună.

În 2022, odată cu revenirea PSD la guvernare, Vasilcoiu a ajuns secretar de stat la ministerul Muncii.

Vasilcoiu: Cîțu, un drogat

El s-a făcut remarcat prin pozițiile extrem de agresive în care își apăra partidul.

„„USR a amanetat, prin PNRR, nu doar pensiile în vigoare, ci și pe cele ale actualilor angajați, dar până și pe cele ale copiilor lor, viitori angajați! Procentul de 9,4% din PIB pentru toate pensiile din România trebuie respectat până în anul… 2070”, scria el, în februarie 2022.

În 2019, el scria pe Facebook că Florin Cîțu se droga: „Bine, el fuma intr-una marijuana și derivate! Și mulți amici de-ai lui.

Repet, nu am scris niciodată nimic, DAR NU MI SE PARE NORMAL CA UN DROGAT, care fumează zilnic și constant, SA AJUNGĂ SA FIE MINISTRU DE FINANTE!!!”.

Replică: Autorul este un apropiat al partidelor de dreapta

Secretarul de stat Cristian Vasilcoiu a trimis redacției defapt.ro un punct de vedere pe care-l redăm:

„Când m-am angajat prima dată la stat, în februarie 2017, după 17 ani în care am lucrat în presă, conduceam deja acel Posche Cayenne, la care se face trimitere în articol.

Celelalte autoturisme la care se face referire nu le-am deținut în același timp, ci când am vândut unul, l-am luat pe următorul, iar diferența am asigurat-o mereu prin credit bancar, care este menționat în declarația de avere.

În cazul garsonierei și apartamentului menționate de asemenea în declarația mea de avere, este vorba tot de credit bancar imobiliar, iar avansul a fost achitat din banii pe care i-am obținut din vânzareaa apartamentului din Craiova, pe care l-am moștenit după decesul părinților.

Sper ca, pentru o cât mai corectă informare a opiniei publice să faceți aceste precizări în articolul pe care l-ați publicat.

De altfel, nu am absolvit o facultate privată, așa cum scrie în articol, ci una de stat, Facultatea de Drept Nicolae Titulescu din cadrul Universității din Craiova, cu media de licență 9,71.

Totodată, am făcut Școala de Jurnalism Felix Aderca din Craiova, un proiect pilot inițiat de MTS, atunci când acesta era condus de ministrul Alexandru Mironov.

Menționez de asemenea că autorul articolului, dl. Mircea Marian, fost coleg cu mine în redacția Evz, împrăștie cu intenție informații eronate despre mine, prin orice mijloc, iar personal am serioase semne de întrebare asupra echidistanței și imparțialității dumnealui, cunoscut drept un apropiat al mai multor partide de dreapta”.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Become a Patron!
  • cont bancar: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Asociația „Doar fapte”, CIF 45500057.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic făr apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

17:57Germania, năucită de stoparea importurilor de gaz rusesc: costuri suplimentare de un miliard de euro lunar. Guvernul, gata să introducă o nouă taxă în facturile tuturor consumatorilor
17:36Ultimul bastion al ucrainenilor în Lugansk, Lisiciansk, încă rezistă, în ciuda asaltului rusesc sălbatic
17:22Șapte din zece americani nu-l vor nici pe Biden, dar nici pe Trump la alegerile din 2024
10:21Statul New York a limitat masiv purtarea armelor în locuri publice, în ciuda unei decizii a Curții Supreme
10:09Bruxellesul nu deblochează banii din PNRR pentru Polonia, consideră că reformele din justiție nu sunt adecvate
09:56Pentagonul a livrat Ucrainei 150.000 de obuze, dar și rachete și echipamente de apărare antiaeriană
22:34Frustrare uriașă la Kremlin după ce forțele ucrainene i-au forțat pe ruși să părăsească Insula Șerpilor: Moscova a ripostat cu bombe cu fosfor și cu atacuri asupra civililor din Odesa
21:52Cum pierd marile orașe ale României ocazia să se dezvolte: nu angajează arhitecți care să vină cu soluții. Experimentul de la Palatul Culturii
21:45Primăria din Iaşi, amendată drastic pentru distrugerea spaţiului verde
21:22S-a trezit divorţat fără să aibă habar. Când a aflat, fosta nevastă era deja măritată cu altul
17:26UNESCO, lovitură grea pentru Rusia. Este oficial: borșul ucrainean a fost inclus pe lista patrimoniului imaterial al UNESCO
15:01Variantă PSD la Agricultură: deputatul Florin Barbu, zis „Busi”, fost om de încredere al lui Vâlcov, acum în gruparea Paul Stănescu. Presa scrie că ar fi nepotul liderului PSD
13:42PSD acuză PNL că n-a vrut să supraimpoziteze pensiile speciale
09:55Cum scapă Ciucă de acuzațiile de plagiat: cu ajutorul unui judecător apropiat de liberali și al unei decizii de instanță absolut bizare
00:17Putin duce Rusia înapoi în URSS, la propriu: o rachetă din două trase asupra Ucrainei provine din stocurile sovietice. Precizia slabă a proiectilelor duce la moartea a sute de civili