/

De ce crește Ciolacu taxele? Ca să finanțăm polițiști care protejează drogați și spitale unde mamele mor în chinuri? Nici un leu pentru acest stat corupt și putred!

Mircea Marian: Nici un leu pentru acest stat corupt și putred!

În fascinanta istorie a fiscalității, putem observa că și cei mai brutali dintre monarhii absolutiști aveau o anumită jenă și grijă când creșteau taxele. Fiindcă știau că mulți regi și împărați și-au pierdut capul când au vrut să colecteze mai mulți bani de la supuși. Așa că, de obicei, încercau să aibă o justificare morală când își jupuiau contribuabilii, cea mai frecvent folosită fiind un război sau o cruciadă.

Domnul Ciolacu nu are nici o justificare morală să crească taxele și impozitele. Nici una. Nu are nici o vină sectorul privat pentru faptul că bugetul a fost construit în mod mincinos, cu rea intenție, de către domnul Câciu. Nu are nici o vină sectorul privat pentru angajările pe pile și sporurile aberante acordate unor funcționari care nu își fac datoria, cea mai bună probă fiind dezastrul din PNRR. Nu are nici o vină sectorul privat pentru creșterea pensiilor speciale.

Plătim un stat care ne oferă servicii jalnice. În Sănătate, contribuabilii ar fugi în masă spre spitale private, dar CNAS ne obligă să mergem la stat. În Educație, la fel. Dar chiar și așa, tot mai mulți cetățeni renunță la banii luați cu japca de stat și se duc la clinici private sau plătesc, pentru copiii lor, costurile exorbitante ale școlilor private.

Domnul Ciolacu ne spune că vom împărți fifty-fifty costurile acoperirii uriașului deficit bugetar, jumătate statul, jumătate sectorul privat. În primul rând, minte. Presupusa tăiere pe care o tot trâmbițează e o glumă proastă, de fapt taie gaura de la covrig. Este clar că va pasa pe umerii sectorului privat cel puțin 90% din sarcina acoperirii excesului de deficit.

Trebuie să mai spargem o minciună servită de această putere disperată: chipurile, ar fi moral să impozităm „multinaționalele” și „băncile”. Este fals! Dacă se va întâmpla asta, povara va pica tot pe umerii contribuabililor. Vor crește comisioanele de administrare a conturilor bancare. Va crește prețul benzinei. Domnul Ciolacu și membrii Guvernului nu mai circulă cu mașinile personale de zeci de ani, au „mașină de serviciu”, la scară, așa că nu le pasă.

Deci, ce să plătim prin noi biruri? Spitale de stat, unde PSD numește fără rușine manageri niște analfabeți, și, în consecință, vedem cum o mamă de 24 de ani a murit după ore de chinuri? Să mai angajăm 35.000 de polițiști, ca să stea prin birouri, să ia șpăgi și să se pensioneze „special” la 45 de ani? Chiar crede cineva că, dacă azi aveam cu 35.000 de polițiști în plin, l-ar fi oprit vreunul pe tânărul de bani gata care a accidentat și a omorât doi oameni?

Personal, cred că facilitățile de care se bucură diferite sectoare „speciale” trebuie abrogate. Construcții, agricultură, IT. Dar nu acum. Nu acum, fiindcă trebuie să ai o anumită poziție de superioritate morală ca să faci asta. Iar guvernul Ciolacu, mai prost decât guvernul Dăncilă, nu o are. Nu poți să ceri mai mulți bani pentru Sănătatea publică, când știi că banii se duc într-o gaură neagră, coruptă, iar calitatea serviciilor nu va crește.

Vom vedea cât de revoltați vor fi românii în momentul în care guvernul Ciolacu, disperat, îi va jefui și mai tare. Însă, în loc de concluzie, vă spun că, la 1739, când Imperiul Habsburgic a preluat, pentru scurt timp, administrarea Olteniei, a descoperit șocat un teritoriu masiv depopulat, cu peste un sfert din sate complet abandonate. De ce? Nu, nu de război fugiseră țăranii români și se ascundeau în păduri. Ci de fiscalitatea excesivă a boierilor și domnitorilor români. Birul. Nu s-a schimbat nimic din obiceiurile celor care conduc această țară.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

20:50Performanță: prima instituție de stat care s-a năpustit să-și ia iPhone 15 în ziua în care a apărut pe piață este în subordinea lui Grindeanu
20:30VIDEO Buzatu a luat personal geanta cu bani și a pus-o în portbagaj. La instanță, pesedistul a spus că este vorba de „banii familiei”
17:31Tănase Stamule (PNL), decanul FABIZ, critici dure către „pachetul Ciolacu”: „O piatră de moară”. Plus: „ura față de corporații” pare mai importantă decât locurile de muncă a un milion de români
13:41Dosarul care poate face DIICOT de râs la nivel național: „fabrica de vise” de la Iași
13:10Fiul lui Dumitru Buzatu compara familia sa cu Brătienii: „Sunt copilul părinților mei și eu sunt foarte mândru de acest lucru. Am văzut că toată lumea elogiază familia Brătianu”
12:53VIDEO Buzatu, scos din propria curte flancat de jandarmi și băgat în dubă să fie dus la DNA. Era dărâmat, a putut spune presei doar „Veți vedea…”
12:17Omul de afaceri Adrian Porumboiu către Dumitru Buzatu: „Ori dai șpăgile, ori te ia DNA-ul”
11:28Oficial, Simona Halep s-a mutat din România: decizia ITIA consemnează că ea este în prezent „stabilită” în Franța
23:17Cum a susținut Ciolacu familia baronului de Vaslui, Buzatu: fosta soție, senator, fiul – secretar de stat. Premierul a asistat la alegerea familiei în fruntea organizației județene a PSD
22:20Averea uriașă a baronului PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, prins de DNA când lua o șpagă de 1,25 milioane de lei. El controla Vasluiul, unul din cele mai sărace județe din țară, de 11 ani
20:03Clienții prostituatelor să fie incriminați penal sau amendați în toate statele UE, cere Parlamentul European. Criticii proiectului arată că, în țările în care e așa, a crescut violența împotriva femeilor
19:10Dealer-ul Catena, activitate intensă la festivaluri și concerte în București și în țară: „Am pierdut, cică a mers foarte bine la Untold, la toate nebuniile, aș vrea să pistonez…”
18:27Sistemul informatic al CNAS a picat din nou, pe 18 septembrie, și încă se lucrează la remedierea problemelor
18:00Cum procura drogurile dealer-ul de la Catena: se ocupa de colectarea medicamentelor expirate de la farmaciile lanțului și de cele nefolosite de pacienții decedați
17:29Ciolacu, după explozia de pe autostrada lui Umbrărescu: „Este un accident de muncă”. Ciolacu, după explozia de la Crevedia: „Așa-ziși patroni care n-au ce căuta în mediul de afaceri”