/

„Apel telefonic către Putin”: metoda favorită de tortură a securității ruse, folosită împotriva rezidenților din Herson

Metoda favorită de tortură a securității ruse Foto: Kremlin.ru

„Apel telefonic către Putin”: așa este denumită metoda favorită de tortură a securității ruse, FSB, folosită împotriva rezidenților din Herson, relatează The Times. Publicația britanică a discutat cu un locuitor de 65 de ani din orașul recent eliberat de către ucraineni care fost torturat cu această metodă.

New York Times estimează la circa 600 numărul locuitorilor arestați de FSB-ul din Herson. Mulți dintre ei sunt dispăruți.

Metoda favorită de tortură a securității ruse

Metoda de tortură folosită de securitatea rusă din Herson și denumită de către călăi „Apel telefonic către Putin” este cunoscută: victima este dezbrăcată, i se atașează doi electrozi de testicule și se dă drumul la curent. Victima din Herson, care a discutat cu The Times, Vitali, descrie prin ce a trecut.

„Agenții FSB l-au legat pe Vitali, în vârstă de 65 de ani, de un scaun și au conectat un generator electric la o pereche de cleme metalice (…) Apoi i le-au atașat de vintre.

I-au ordonat să dezvăluie unde se află fiul său, un soldat ucrainean. L-au acuzat că este membru al grupului de apărare teritorială a Ucrainei, precum și că depozitează arme. «Unde este fiul tau? Unde sunt armele?» strigau ei.

Când nu a reușit să răspundă la întrebări spre satisfacția agenților, aceștia au pornit curentul. Tehnica torturii este cunoscută în argoul poliției ruse drept «un apel telefonic către Putin».

«Durerea a fost de nedescris. Mi-a mers în valuri în sus», a spus Vitali”, relatează The Times.

La închisoarea unde a fost deținut Vitali, imnul rus era inscripționat pe ziduri, iar cine nu-l știa pe de rost și nu-l cânta din suflet era bătut.

Un alt ucrainean deținut în închisoarea FSB din Herson le-a prezentat ziariștilor rănile sale, după ce a fost ars.

Bătut cu ciocanul

Și Washington Post a scris azi despre această închisoare.

„«Dacă există un iad pe Pământ, acesta a fost aici», a spus Serghei, 48 de ani, care locuiește peste drum de închisoare și pe care The Washington Post îl identifică doar după prenume pentru a-l proteja de răzbunare (…) Rușii de aici operau un sistem de detenție la o scară nemaiîntâlnită în niciunul dintre zecile de alte orașe, orașe și sate eliberate de forțele ucrainene în ultimele săptămâni.

O schiță a încarcerării în masă a apărut deja sâmbătă și duminică, când o duzină de oameni au spus pentru The Post că fie au fost reținuți ei înșiși, fie că caută pe cineva care a fost luat. Mulți au abordat reporterii de pe stradă, cerând ajutor în găsirea celor dragi (…) O mamă a fost arestată în fața fiului ei adolescent și ținută timp de două luni sub suspiciunea că a ajutat forțele ucrainene. Un bărbat de 64 de ani a fost reținut și bătut cu un ciocan pentru c a luptat acum opt ani (N. Red: de partea ucrainenilor)

Un preot a fost arestat și trimis în Crimeea, potrivit unui credincios. Până și primarul a fost arestat. Nimeni nu știe unde se află”, arată Washington Post.

Citește și: Profiturile companiilor de stat din energie au explodat: Romgaz, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transgaz și Transelectrica raportează câștiguri uriașe

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

15:05Cum o apără psihiatrul-vedetă Gabriel Diaconu pe doctorița oncolog șpăgară de la Suceava: Niște oameni se vor trezi fără acces la servicii medicale. Și să găsești înlocuitor ar putea fi nu greu, foarte greu
14:49Doi ani de la incendiul de la Matei Balș, fieful lui Streinu Cercel și Rafila: anchetele Parchetului și DNA, învăluite în mister. Nici un vinovat pentru 21 de morți, unii arși de vii
13:55Presa locală: „Individ oleacă băut” prins când conducea un Golf în care mai aflau 13 persoane
13:28Fritz prevestește finalul carierei politice a lui Cioloș: „Dacă eşti deja la al treilea sau al patrulea proiect politic, cine te mai ia în serios?”
12:52New York-ul din estul Ucrainei, depopulat din cauza bombardamentelor rusești. Este vorba de un orășel înființat de coloniști germani în 1864 și numit după metropola americană
10:13Misteriosul credit de 82.000 de euro pe doar cinci ani al doctoriței oncolog șpăgare de la Suceava. De ce avea nevoie de bani de la bancă, deși câștiga peste 100.000 de euro pe an, fără cash-ul din mită?
19:21Europa scapă de al doilea Orbán Viktor: Andrej Babiš, suporter al Moscovei, a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Petr Pavel, general (r) NATO care garantează că va sprijini Ucraina
17:36Tancurile Abrams pe care SUA le vor trimite în Ucraina, fără blindajul ultrasecret din uraniu sărăcit
16:43Oncologa care lua nouă șpăgi pe oră de la pacienți, apărată de un polițist lider de sindicat: Să arestăm toți popii pentru că primesc bani în „cutia milei”, de ce nu s-ar considera mită?
13:48Cum a rezolvat primarul Fritz problema câinilor comunitari: a externalizat contractul de colectare a câinilor, iar firma privată răspunde pentru orice atac al animalelor
13:27Un general american spune că războiul cu China ar putea începe în 2025: „Echipa, motivul și oportunitatea lui Xi sunt toate aliniate”
11:14Orașele României se depopulează, o parte însemnată a celor care pleacă se mută la țară
20:55Cutremurător: într-o singură oră, doctorița oncolog de la Suceava putea lua nouă șpăgi ca să elibereze rețete pentru bolnavii de cancer. Media: o șpagă la un sfert de oră
19:41Ciolacu, noi propuneri de majorare a impozitelor: companiile mari să plătească „cel puțin 1% din cifra de afaceri”. Impozitul pe dividende, „ca în Germania”, de 26%
17:55Viktor Orban: Ungaria va bloca sancţiuni UE privind energia nucleară rusă. Ieri, Szijjarto a anunțat că Ungaria vrea să accelereze lucrările la centrala Paks 2, construită cu Rosatom