Un expert militar apropiat Kremlinului, Ruslan Pukhov, a făcut o analiză neobișnuit de dură a situației de pe frontul din Ucraina, într-un interviu pentru prisp.ru. Pukhov a arătat că armata rusă folosește tactici din primul război mondial, iar ucrainenii sunt războinici talentați și învață repede. Expertul militar a publicat articole în New York Times sau National Interest.
Pe de altă parte, la finalul interviului, analistul pro-Kremlin a spus că armata rusă luptă „cu mănuși albe” și nu a vrut să sufere nici un civil, prefăcându-se că uită de masacrele de la Bucha și Irpin sau de bombardamentele din Mariupol.
Armata rusă folosește tactici din primul război mondial
Iată principalele sale critici la adresa armatei ruse:
- „Chiar și cel mai modern tanc disponibil, T-90, este o modificare a învechitului T-72. Pur și simplu, T-90 este un tuning al unui tanc sovietic. Prin urmare, să le ceri să reziste cu succes la cele mai recente sisteme antitanc Javelin, NLAW sau Matador nu este pe corect. În plus, este o situație paradoxală: Uniunea Sovietică a fost prima țară care a inventat un complex de protecție activă (KAZ). Dar nu există pe niciunul dintre tancurile noastre de luptă”
- Trebuie să spargem un front cu un număr insuficient de soldați și cu tancuri și vehicule de luptă ale infanteriei vulnerabile. Acum, în Donbass, partea rusă încearcă să rezolve acest lucru folosind o cantitate mare de artilerie, dar, după cum puteți vedea, lucrurile merg foarte încet.
- Utilizarea dronelor mici a revoluționat utilizarea artileriei. Am ratat această revoluție și acum trebuie să o ajungem din urmă „din mers”.
- Poți lansa sute, mii de proiectile neghidate, care par a fi ieftine, dar toata aceasta putere este nivelată de doua rachete ghidate care lovesc cu precizie ținta. Două rachete, cu toate costurile lor ridicate, vor rezolva mai multe probleme decât mii de rachete neghidate. Proiectilele convenționale vechi nu provoacă daune semnificative inamicului, mai ales dacă acesta este adânc îngropat în pământ sau se ascunde în buncăre de beton. Aceasta este o altă confirmare a triumfului armelor de înaltă precizie.
CAST Director Ruslan Pukhov with the Minister of Defence of Belarus Viktor Khrenin discussing the role of the US military–industrial complex in fuelling the Ukraine conflict. pic.twitter.com/ULOWhQpc2j
— CAST (@CentreAST) August 16, 2022
„Să nu-i lovim cu armele nucleare”
Pukhov aruncă, în interviu, propunerea ca Rusia să nu atace Ucraina cu arme nucleare, dacă situația de pe front se blochează. Însă el nu dezvoltă această afirmație.
- De fapt, metodele Primului Război Mondial (să recunoaștem) nu funcționează, mai ales dacă nu ai superioritate asupra infanteriei inamicului. O combinație de echipamente moderne de recunoaștere (inclusiv cele fără pilot) combinate cu un număr mare de arme de înaltă precizie ar putea rezolva problema frontului pozițional al inamicului – dar tocmai asta ne lipsește.
- Ucrainenii învață foarte repede, s-au dovedit a fi războinici destul de talentați (…) Până la sfârșitul verii, cred că situația de pe fronturi poate deveni dramatică. În plus (…) luptăm cu o armată pe timp de pace. Ucrainenii au deja al patrulea val de mobilizare, așa că nu le lipsesc oameni.
- La un moment dat, poate apărea un impas pozițional, ca în Războiul din Coreea din 1951, iar armata noastră (…) nu se va putea deplasa mai departe. Să nu-i lovim cu arme nucleare.
- Cea mai recentă versiune a bombardierelor noastre Su-34 aparține celei de a patra generații, plus. Nu avem suficiente arme de înaltă precizie și echipamente moderne de ochire. Acest lucru reduce și mai mult eficiența acestui tip de bombardiere, care fie sunt forțate să folosească bombe neghidate de la o înălțime accesibilă MANPADS-urilor inamice, fie sunt forțate să abandoneze complet operațiunile de sprijinire a trupelor.
CAST Director Ruslan Pukhov meeting the Minister of Defence of Kazakhstan Ruslan Jaqsylyqov as part of the Russian MoD’s Public Council working trip. pic.twitter.com/8iGVA9pQqd
— CAST (@CentreAST) August 13, 2022
Însă Pushkov se plânge că Rusia a luptat cavalerește în acest conflict, uitând masacrele de la Bucha și Irpin. „Spre deosebire de ucraineni, am început războiul purtând mănuși albe. Adică am vrut să nu sufere un singur localnic. Am început lupta ca un fel de duel cavaleresc. Și asta, scuzați expresia, este o luptă murdară pe o alee, unde nu există reguli”, a susținut analistul pro-Kremlin.
„
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.
[…] Citește și: ANALIZĂ Expert militar apropiat Kremlinului: armata rusă folosește tactici din primul război mon… […]
[…] Citește și: ANALIZĂ Expert militar apropiat Kremlinului: armata rusă folosește tactici din primul război mon… […]