/

ANALIZĂ Expert militar apropiat Kremlinului: armata rusă folosește tactici din primul război mondial, ucrainenii sunt războinici talentați. Echipamentele, la nivelul URSS

Armata rusă folosește tactici din primul război mondial Foto: Mariupol după bombardamentele rusești

Un expert militar apropiat Kremlinului, Ruslan Pukhov, a făcut o analiză neobișnuit de dură a situației de pe frontul din Ucraina, într-un interviu pentru prisp.ru. Pukhov a arătat că armata rusă folosește tactici din primul război mondial, iar ucrainenii sunt războinici talentați și învață repede. Expertul militar a publicat articole în New York Times sau National Interest.

Pe de altă parte, la finalul interviului, analistul pro-Kremlin a spus că armata rusă luptă „cu mănuși albe” și nu a vrut să sufere nici un civil, prefăcându-se că uită de masacrele de la Bucha și Irpin sau de bombardamentele din Mariupol.

Ruslan Pukhov Foto: Twitter

Armata rusă folosește tactici din primul război mondial

Iată principalele sale critici la adresa armatei ruse:

  • „Chiar și cel mai modern tanc disponibil, T-90, este o modificare a învechitului T-72. Pur și simplu, T-90 este un tuning al unui tanc sovietic. Prin urmare, să le ceri să reziste cu succes la cele mai recente sisteme antitanc Javelin, NLAW sau Matador nu este pe corect. În plus, este o situație paradoxală: Uniunea Sovietică a fost prima țară care a inventat un complex de protecție activă (KAZ). Dar nu există pe niciunul dintre tancurile noastre de luptă”
  • Trebuie să spargem un front cu un număr insuficient de soldați și cu tancuri și vehicule de luptă ale infanteriei vulnerabile. Acum, în Donbass, partea rusă încearcă să rezolve acest lucru folosind o cantitate mare de artilerie, dar, după cum puteți vedea, lucrurile merg foarte încet.
  • Utilizarea dronelor mici a revoluționat utilizarea artileriei. Am ratat această revoluție și acum trebuie să o ajungem din urmă „din mers”.
  • Poți lansa sute, mii de proiectile neghidate, care par a fi ieftine, dar toata aceasta putere este nivelată de doua rachete ghidate care lovesc cu precizie ținta. Două rachete, cu toate costurile lor ridicate, vor rezolva mai multe probleme decât mii de rachete neghidate. Proiectilele convenționale vechi nu provoacă daune semnificative inamicului, mai ales dacă acesta este adânc îngropat în pământ sau se ascunde în buncăre de beton. Aceasta este o altă confirmare a triumfului armelor de înaltă precizie.

„Să nu-i lovim cu armele nucleare”

Pukhov aruncă, în interviu, propunerea ca Rusia să nu atace Ucraina cu arme nucleare, dacă situația de pe front se blochează. Însă el nu dezvoltă această afirmație.

  • De fapt, metodele Primului Război Mondial (să recunoaștem) nu funcționează, mai ales dacă nu ai superioritate asupra infanteriei inamicului. O combinație de echipamente moderne de recunoaștere (inclusiv cele fără pilot) combinate cu un număr mare de arme de înaltă precizie ar putea rezolva problema frontului pozițional al inamicului – dar tocmai asta ne lipsește.
  • Ucrainenii învață foarte repede, s-au dovedit a fi războinici destul de talentați (…) Până la sfârșitul verii, cred că situația de pe fronturi poate deveni dramatică. În plus (…) luptăm cu o armată pe timp de pace. Ucrainenii au deja al patrulea val de mobilizare, așa că nu le lipsesc oameni.
  • La un moment dat, poate apărea un impas pozițional, ca în Războiul din Coreea din 1951, iar armata noastră (…) nu se va putea deplasa mai departe. Să nu-i lovim cu arme nucleare.
  • Cea mai recentă versiune a bombardierelor noastre Su-34 aparține celei de a patra generații, plus. Nu avem suficiente arme de înaltă precizie și echipamente moderne de ochire. Acest lucru reduce și mai mult eficiența acestui tip de bombardiere, care fie sunt forțate să folosească bombe neghidate de la o înălțime accesibilă MANPADS-urilor inamice, fie sunt forțate să abandoneze complet operațiunile de sprijinire a trupelor.

Însă Pushkov se plânge că Rusia a luptat cavalerește în acest conflict, uitând masacrele de la Bucha și Irpin. „Spre deosebire de ucraineni, am început războiul purtând mănuși albe. Adică am vrut să nu sufere un singur localnic. Am început lupta ca un fel de duel cavaleresc. Și asta, scuzați expresia, este o luptă murdară pe o alee, unde nu există reguli”, a susținut analistul pro-Kremlin.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

21:11EXCLUSIV Jandarmeria cumpără veste, căști și scuturi antiglonț de la o firmă deținută de un fost polițist și o chinezoaică cu conexiuni în Dragonul Roșu
20:32Intenția de vot pentru locale, în creștere pentru PNL și în scădere pentru PSD. Liberalii au ajuns la 26,7%
18:01Piedone are o clasă peste Nicușor Dan: a absolvit liceul de XIII clase, la 35 de ani. Ce note a luat la matematică
15:19Fostul secretar de stat în MAE Iulian Fota acuză: „Nu mai avem nici un demnitar cu experiență pe situația din Estul Europei, în special pe Rusia, Ucraina sau Moldova”
13:32Suma uriașă pe care fugarul Ilan Șor dorea să o aducă în Moldova, folosind oameni săraci, pentru a-i finanța noua structură politică
12:39Judecătorii de la Înalta Curte, atenți cu fostul decan al Baroului Dolj: prins beat la volan, acesta va putea conduce pe perioada de supraveghere. Numele avocatului, anonimizat în dosar
11:22Geoană profită de haosul din PSD și anunță că este „tot mai aproape” de o decizie privind candidatura la prezidențiale. Anunțul, la postul lui Dan Voiculescu, cu care Geoană a fost aliat
11:03La aproape 35 de ani de la căderea lui Ceaușescu, familia primește despăgubiri de 600.000 de euro pentru că statul comunist i-a ras proprietățile pentru a construi un combinat industrial
10:52Marea evaluare de șefi de spitale a lui Rafila a ajuns la final, ministrul Sănătății va anunța ce manageri trebuie să plece din funcție
20:53Coaliția PSD-PNL, foarte probabil să se rupă după alegerile locale: s-a discutat ca cele două partide să aibă candidați separați la prezidențiale și parlamentare
20:36Cum s-au luat la mișto liberalii și pesediștii în ședința în care au încercat să-l convingă pe Cîrstoiu să se retragă. De ce nu candidează Ciolacu: „Pentru că are servici” (sic)
17:12Guvernul de dreapta al președintelui argentinian Javier Milei anunță primul trimestru cu excedent bugetar din 2008 până acum
15:47Încep să dispară probele dintr-unul din dosarele de corupție ale primarului de Iași, candidat pentru un nou mandat
15:34Ce fac corporatiștii când se lasă de serviciu? Prăjituri, dulciuri și alte scofeturi
15:09Banca rusească Sberbank va distribui dividende record în valoare de opt miliarde de dolari