Condiții de depozitare pentru Iodura de potasiu. Deşi Ministerul Sănătăţii a demarat recent o campanie de informare referitoare la administrarea comprimatelor de iodură de potasiu, încă există în rândul populaţiei o serie de neclarităţi.
Condiții de depozitare pentru Iodura de potasiu
Acestea sunt alimentate şi de faptul că încă nu se cunoaşte cine le va distribui, după ce medicii de familie au refuzat să se ocupe şi de acest aspect, dar şi de faptul că nu s-a discutat clar despre ce ar trebui să facem în cazul unui atac nuclear.
Ce ar trebui să facem dacă pastilele de iodură de potasiu ajung în posesia noastră? De ce nu ar trebui să le luăm preventiv şi cum ne ajută faptul că din 2003 s-a introdus în alimentaţia din România sarea iodată?
„Ziarul de Iaşi” a discutat cu unul dintre cei mai cunoscuţi medici endocrinologi din Iaşi, prof. dr. Voichiţa Mogoş, fost şef de secţie al Clinicii de Endocrinologie de la Spitalul „Sf. Spiridon”, care a explicat cum ajută efectiv iodura de potasiu în cazul unui atac nuclear, dar şi de ce nu ar trebui luate preventiv aceste comprimate.
Continuarea, în Ziarul de Iași.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.