/

Considerat deja de toată planeta criminal de război, Putin mizează totul pe Donbas. Pentru cucerirea estului Ucrainei, toată conducerea operațiunii militare a fost schimbată

Cucerirea Donbasului, ultima carte a Kremlinului
Cucerirea Donbasului, ultima carte a Kremlinului (sursa: time.com)

Cucerirea Donbasului, ultima carte a Kremlinului. Generalul rus Alexander Dvornikov a primit comanda militară totală pentru operațiunile din cadrul războiului declanșat în Ucraina, potrivit datelor obținute de BBC. Rusia reorganizează astfel tot leadershipul care lua deciziile privind invazia.

Cucerirea Donbasului, ultima carte a Kremlinului

Rusia și-a reorganizat centrul de comandă al operațiunilor de război din Ucraina, a confirmat un oficial occidental pentru BBC. Generalul desemnat în fruntea operațiunilor are o experiență militară vastă în Siria.

Invazia este condusă acum de comandantul forțelor ruse din Districtul militar de Sud, generalul Alexander Dvornikov.

„Acest comandant are o experiență bogată în operațiunile rusești din Siria. Astfel, preconizăm o asigurare a comenzii în întregime și a controlului”, a declarat sursa citată de BBC.

Noua decizie a fost luată într-o tentativă de a furniza o mai bună coordonare între diferite unități. Până acum, grupurile militare erau organizate separat și comandate separat, a explicat același oficial.

Își va schimba Rusia tacticile?

Rusia nu a reușit în 44 de zile să își îndeplinească obiectivele. Nu a capturat orașele esențiale, astfel că acum se concentrează doar pe regiunea Donbas, din est. Tacticile aplicate de armata rusă au fost parate de un număr mic de unități ucrainene care au acționat inteligent, bazându-se pe elementul surpriză.

Chiar și în aceste condiții de schimbare a leadership-ului, Rusia tot are probleme majore.

Citește și: VIDEO Pădurea Norka, locul unde rușii au pus la cale masacrele civililor de la Bucea, Irpin, Borodianka

„Dacă nu își schimbă tacticile, e foarte dificil de întrezărit cum vor avea succes chiar și cu obiectivele limitate pe care și le-au restabilit”, a subliniat oficialul consultat de BBC.

Potrivit aceleiași surse, imperativele politice ar putea avea întâietate asupra priorităților militare, cu o Rusie care să forțeze orice tip de victorie înainte de 9 Mai, când marchează grandios victoria în Al Doilea Război Mondial.

Peskov admite pierderi „semnificative” în Ucraina

Aproximativ un sfert din forțele rusești folosite în invadarea Ucrainei sunt „efectiv inoperabile”, a confirmat, la rândul său, un oficial european, pentru CNN, citat de Știrile TVR.

Rusia a dispus la granița cu Ucraina, înainte de invazie, 120 de grupuri tactice de batalion. La șase săptămâni de la declanșarea războiului, aproximativ 29 dintre acestea au devenit inoperabile. Rușii au încercat să folosească și să combine forțele rămase pentru a reconstitui noi grupuri.

Analiza vine după ce purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a admis joi că Rusia are pierderi „semnificative” de trupe în Ucraina, vorbind despre „o tragedie uriașă” pentru țară, într-un interviu pentru Sky News.

Întrebat dacă retragerea trupelor rusești din jurul Kievului poate fi văzută drept „o umilire” pentru Kremlin, Peskov a răspuns că asta ar fi „o înțelegere greșită a situației”.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

4 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

21:41Șoșoacă cere fanilor ei să nu-l voteze pe Călin Georgescu și explică cum poate fi ea votată: „Facem cu toții pătrățel”
18:24Slovacia: Administraţia prezidenţială a încetat plata indemnizaţiei către ex-preşedintele condamnat pentru fraudă fiscală
16:16Mai mult de un sfert dintre locuitorii Bistriței, inclusiv fostul primar, nu-și achită taxele de salubritate, susține actualul primar
15:46Cum face AUR jocurile Rusiei: se opune înzestrării Armatei Române, dezvoltării NATO și susținerii pentru Ucraina
12:35Răspunsul penibil al lui Ciolacu, întrebat dacă a fost în Franța pe banii Nordis: „Ciolac” înseamnă ciung de mână dreaptă
10:55Grindeanu se leapădă de aeroportul primarului Băluță: nu figurează nici în Master Planul de Transport, nici în Planul Investițional 2021-2030
10:26IT-iștii au câștiguri mari, dar au și cheltuieli: o parte din bani se duc pe ședințe de fizioterapie
10:15Noi semne ale prăbușirii economice: industria auto a căzut cu aproape 7%, cea electronică cu 10%
10:14Anvelopele all-season pot produce surprize neplăcute în iernile din România în condiții de gheață și zăpadă
10:00Anvelopări în bătaie de joc: geamuri care nu se închid, luni de zile fără ferestre, apartamente inundate
23:26Hainele vechi pot ajunge mobilier sau materiale de construcții mai ieftine decât OSB sau PAL
23:15Când intră banii pe cardurile sociale, ultima tranșă pe 2024, și care este suma primită. La nivel național sunt 2,6 milioane de beneficiari
23:06Care sunt cele mai cunoscute diete și regimuri alimentare și care dintre acestea sunt cu adevărat benefice
22:01Zâmbete și voie bună între Trump și Biden la Casa Albă, dar președintele ales nu a dezvăluit, după întâlnire, ce strategie are în legătură cu Ucraina
21:48Un celebru chef rus care se opunea invaziei rusești din Ucraina, găsit mort la Belgrad. Alexei Zimin (53 de ani) s-a stabilit la Londra după ce Rusia a anexat Crimeea