/

Un fost tablagiu, care a ajuns procuror, trimis în judecată pentru că ani întregi a violat o minoră

dosarul a fost clasat de procurorul Iulian Ispir de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași care a susținut că parțile vătămate au depus plângere prea târziu (după 6 luni) și nu a mai putut strânge probe suficiente pentru aflarea adevărului. Foto. Dezvaluirea

Un fost tablagiu din poliție, Constantin Bosînceanu, care a ajuns procuror, a fost trimis în judecată pentru că ani întregi a violat o minoră. Bosînceanu este procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni, iar în perioada septembrie 2015 – iunie 2017 ar fi constrâns-o pe minoră să întrețină relații intime cu el într-un apartament din Iași sau pe bancheta din spate a mașinii.

Citește și: Numărul omorurilor nerezolvate s-a dublat în 10 ani. România are una din cele mai mari rate ale morților violente din spațiul european

În 2023, Bosînceanu era chiar prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni, dar i-a expirat mandatul și a rămas simplu procuror.

Fost tablagiu, ajuns procuror, a violat o minoră

Cazul a fost inițial clasat de parchetul Curții de Apel Iași, dar a fost redeschis, după cinci ani, de de procurorul general al României, Alex Florența.

„În perioada septembrie 2015 – iunie 2017, inculpatul a constrâns persoana vătămată prin violenţă fizică, constând în ţinerea, imobilizarea şi dezbrăcarea forţată, precum şi prin ameninţarea cu moartea, să întreţină raporturi sexuale într-un apartament din municipiul Iaşi. De asemenea, prin ameninţare, inculpatul a determinat persoana vătămată să întreţină raporturi sexuale pe bancheta din spate a autoturismului, pe care l-a condus în locuri izolate din oraş (…)

Precizăm că dosarul a fost redeschis prin infirmarea de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la data de 30 august 2023, a soluției de clasare dispusă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului General.

Tablagiu, doctor, protejat de colegi

Dosarul a fost clasat de procurorul Iulian Ispir de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași care a susținut că parțile vătămate au depus plângere prea târziu (după 6 luni) și nu a mai putut strânge probe suficiente pentru aflarea adevărului, scria dezvaluirea.ro în 2023.

Potrivit unui CV publicat pe site-ul Academiei de Poliție, Bosînceanu a absolvit, în 1996, cursurile școlii militare de poliție din Cîmpina, unde erau pregătiți subofițerii. El a fost subofițer de poliție, așa numiții „tablagii”, până în 2002, când a devenit ofițer de poliție, iar din 2010 este procuror. Bosînceanu nu a trecut în CV anul nașterii, dar dacă a absolvit liceul în 1993, are probabil 48-49 de ani. El era, deci, cu peste 20 de ani mai în vârstă decât minora pe care este acuzat că a violat-o.

În CV el scrie că ar fi absolvit, în 2021, cursurile școlii doctorale a academiei de poliție.

În anul fiscal 2022, Bosinceanu a câștigat, în medie, circa 20.000 de lei pe lună, dar a dat statul în judecată și a primit salarii restante de 48.570 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

14:29Crin Antonescu, susținător vehement al lui Dan Voiculescu: „Dan Voiculescu, cu partidul lui, cu trustul lui media, acţionează, în opinia mea, corect”
11:25Marcel Ciolacu a fost acceptat de Klaus Iohannis ca premier al noului Guvern
10:41Încă o manipulare a Moscovei: rușii o acuză pe Maia Sandu că plănuiește o „operațiune militară” pentru a controla Transnistria. De fapt, teritoriul separatist aparține Republicii Moldova
10:27Hipnoza începe să fie din ce în ce mai folosită de terapeuții români. Care sunt riscurile acestei proceduri
10:20Creșteri foarte mari de preț la apa potabilă în țară de la 1 ianuarie
10:14Zeci de mii de cazuri de înșelăciuni online în 2024. Unele victime au pierdut zeci de mii de euro
10:07Incredibilă ipocrizie a lui Ciolacu, care susține că PSD, PNL și UDMR au „înţeles mesajul românilor de la alegerile generale”
09:59E oficial: Crin Antonescu va fi candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR la funcția de președinte al României, spune Bolojan
21:43Revoluția din decembrie 1989: acum 35 de ani erau zile de haos, moarte și speranță timidă
21:21Structura noului Guvern: 16 ministere distribuite între PSD, PNL și UDMR. Care sunt titularii propuși pentru portofolii
21:07Putin și premierul slovac Robert Fico s-au întâlnit la Kremlin, motivul probabil fiind tranzitul gazului rusesc
21:00Liberalii vor conduce şase ministere în noul Guvern, a anunțat Ilie Bolojan
20:51Schimbarea lui Rafila de la șefia Ministerului Sănătății și reformarea sistemului, cere Mihăiță Bariz, activist pentru drepturile pacienților
19:41Guvernul Ciolacu II este guvernul Ciolacu I în proporție de 66%. Aproape toți miniștrii PSD, păstrați
15:32Elena Lasconi cere demisia lui Klaus Iohannis: „Mandatul s-a încheiat”