/

Un nou derapaj extremist al reprezentanților AUR din Parlament

Un deputat AUR l-a jignit pe reprezentantul minorității germane
Un deputat AUR l-a jignit pe reprezentantul minorității germane (sursă: Facebook/camera Deputaților)

Un deputat AUR l-a jignit pe reprezentantul minorității germane. Deputaţii PSD, PNL, UDMR şi USR au condamnat, miercuri, în plenul Camerei, incidentul în care deputatul AUR Ciprian Titi Stoica l-a numit „nazist” pe reprezentantului minorităţilor naţionale Ovidiu Ganţ.

„Grupul Partidul Social Democrat condamnă cu tărie asemenea manifestări şi asemenea ieşire din partea colegilor noştri de la alte grupuri parlamentare. Dacă ne uităm un pic în urmă, vedem că domnul colegul nostru nu este la prima abatere de acest gen, chiar şi prin manifestările pe care le-a arătat în plenul Camerei Deputaţilor, a arătat că nu respectă codul de conduită al Parlamentului, al Camerei Deputaţilor şi cred că trebuie să luăm măsuri în ceea ce-l priveşte”, a declarat deputatul PSD Eugen Bejinariu, precizând că Ovidiu Ganţ spune adevărul.

Citește și: EXCLUSIV Cum se trafichează posturile în aviație: ești detașat în străinătate, dai „cu împrumut” 5.000 de euro șefului. Cazul Stoica (CIAS/AACR)

Deputatul USR Dan Barna a afirmat la rândul său că USR cere autorităţilor să intervină în această situaţie.

„Sunt două aspecte: primul – condamnăm vehement şi cerem autorităţilor să intervină foarte ferm la acţiunea de etichetare nefericită de care a avut parte colegul nostru, domnul deputat Ganţ. Suntem onoraţi să lucrăm cu dânsul şi orice etichetare din sfera fascistă şi celelalte lucruri pe care cei de la AUR le folosesc în mod repetat trebuie sancţionate, pentru că sunt infracţiuni conform legilor statului român”, a spus Barna.

Un deputat AUR l-a jignit pe reprezentantul minorității germane

Barna a adăugat că USR este împotriva modificării regulamentului în privinţa eliminării transparenţei dezbaterilor din Cameră.

„Al doilea – referitor la modificarea regulamentului: suntem de acord că trebuie să modificăm regulamentul pentru a bloca orice manifestare violentă, aşa cum am avut în aceste zile şi care nu mai trebuie să se repete. Însă ideea că, profitând de acest lucru, exact aşa cum a fost îngropată moţiunea pentru energie, pe care cetăţenii o aşteptau, profitând de violenţa domnului Simion, se încearcă punerea unui căluş în gura Opoziţiei. Ideea că filmările se fac doar din zona grupului şi, dacă faci o filmare pe hol la un abuz, brusc este în afara regulamentului, nu poate fi acceptată. Transparenţa în acest Parlament a fost adusă de USR şi USR nu va susţine nicio frână şi nicio piedică care se încearcă să fie pusă în regulamentul actual al Camerei Deputaţilor”, a menţionat Barna.

Citește și: PNL a umplut guvernul cu sute de sinecuri. Peste 1.800 de angajări în doi ani, peste o sută în ultimele luni

Deputatul PNL Gabriel Andronache a afirmat că şi grupul liberalilor condamnă o asemenea atitudine şi consideră că sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracţiuni.

„Condamnăm – grupul parlamentar PNL – o astfel de atitudine faţă de această situaţie. Considerăm că sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracţiuni prevăzute de legislaţia în vigoare şi, în mod evident, organele competente trebuie să se sesizeze cu privire la această situaţie”, a subliniat Andronache.

Deputatul UDMR Csomo Botond a spus că termenul de „nazist” a fost folosit în ‘epoca de aur’.

„Condamnăm cu fermitate afirmaţiile tovarăşului ‘aurar’. Dânsul s-a întors în ‘epoca de aur’ pe plan mental, tot grupul s-a întors în ‘epoca de aur’ pe mental. În ‘epoca de aur’ s-a folosit termenul ‘nazist’ în acest mod abuziv. Pe de altă parte, mă tem că tovarăşul ‘aurar’ are şi anumite abilităţi intelectuale reduse şi poate nu înţelege termenul”, a declarat Csomo Botond.

Miercuri, deputatul minorităţilor naţionale Ovidiu Ganţ a declarat că Ciprian Titi Stoica de la AUR l-a numit „nazist”, context în care a solicitat Parchetului General să se autosesizeze.

Deputatul AUR Ciprian Titi Stoica a respins acuzaţiile lui Ovidiu Ganţ, susţinând că el a catalogat „naziste” metodele folosite în Comisia de regulament şi că poate să demonstreze acest lucru pentru că „este totul filmat”.

Comisia pentru regulament s-a întrunit miercuri dimineaţă pentru raportul privind propunerile de modificare a regulamentului Camerei, în urma incidentului în care ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost bruscat în plen de deputatul AUR George Simion.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

  • Patreon
  • cont bancar: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Asociația „Doar fapte”, CIF 45500057.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

13:17Prietenul lui Ciolacu, Alfred Simonis, a împrumutat PSD cu o sumă imensă, de peste patru ori salariul său și al soției pe un an
11:09Geoană, trolling subtil către Ciolacu: „Pe lângă bucuria debutului Naționalei României la EURO, a început și Bacalaureatul”
10:24Viktor Orbán, dat în judecată la Iași de liberalul Muraru pentru un discurs ținut la Băile Tușnad. Instanța așteaptă traducerea în română
10:00Cum au explodat voturile pentru primarii Viziteu și Lasconi, după patru ani în care au fost linșați de presa locală
09:38Mercenarul român ucis în Congo încasa 5.000 de dolari lunar. Făcea parte din trupele duse acolo de un român care a înlocuit efectivele Wagner
21:05EXCLUSIV Om de afaceri din anturajul șefului CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor (PSD), vizat de percheziții ale Parchetului European. Companie a CJ, beneficiară a fraudelor, spun procurorii
18:48Şeful IPJ Cluj, Mihai Rus, şeful Serviciului Rutier din instituţie şi doi poliţişti rutieri, reţinuţi de DNA Cluj
17:45Foarte mulți șefi de promoție la terminarea liceului vor să-și continue studiile în România
17:19Nesperat: România a învins Ucraina cu 3-0 după un gol marcat în prima repriză și alte două goluri marcate repede în a doua repriză la meciul de debut la Campionatul European
16:03Județul din sud în care PNL a zdrobit: liberalii au obţinut 419 consilieri locali din 675 în Giurgiu
14:24Oligopolul PSD-PNL-UDMR controlează peste 94% dintre primari și toți președinții de consilii județene
12:07După ce a luat bătaie, Firea s-a dus la munte și postează panseuri: „O durere împărtășită este o jumătate de durere”
10:26Demisia rapidă a lui Drulă a fost cel mai elegant gest din acest an electoral. România are nevoie de o opoziție democratică și puternică
08:22Statul începe să dea rateuri: polițiștii de la Permise nu și-au primit salariile pe luna iunie
18:53VIDEO Coldplay a postat un video despre București: Babasha apare în două rânduri, cu imagini din al doilea concert