Opt europarlamentari, printre care şi Nicu Ştefănuţă (the Greens/ EFA), singurul membru al Comisiei pentru Păduri din delegaţie, vizitează pădurile din România pentru a verifica impactul defrişărilor ilegale.
Opt europarlamentari vizitează pădurile din România
„Oficial, ministerele raportează ceva la Bruxelles, iar, neoficial, oamenii din societatea civilă şi activiştii de mediu ne spun că situaţia e mult mai gravă. De aceea, mergem pe teren să vadă şi colegii europeni cu ochii lor care e situaţia reală a pădurilor din România”, declară europarlamentarul sibian Nicu Ştefănuţă.
Potrivit lui Ştefănuţă, datele recente sunt îngrijorătoare. Conform estimărilor oficiale, în fiecare an se taie 19 milioane de metri cubi de lemn din pădure. Dar, după cercetările Institutului Naţional de Cercetare în Silvicultură din 2018, se pare că de fapt se taie 38 de milioane de metri cubi de lemn anual din pădurile din România”.
„Misiunea Comisiei pentru Petiţii a Parlamentului European îşi propune: să înţeleagă motivele persistenţei fenomenului defrişărilor ilegale şi să discute despre provenienţa lemnului tăiat şi folosit, şi cum se depistează eventualele tăieri ilegale; să analizeze situaţia legislaţiei privind protejarea pădurilor, precum şi măsurile luate de autorităţi pentru a rezolva problemele legate de procedurile de infringement deschise de Comisia Europeană; să analizeze coexistenţa dintre oameni şi ursul brun. România găzduieşte cea mai mare populaţie de urşi brun din Europa, iar acesta a devenit un subiect dezbătut intens atât în Parlamentul European, cât şi în ţară”, se arată în comunicat.
Majoritatea europarlamentarilor, din România
Delegaţia Parlamentului European este formată din europarlamentarii Nicu Ştefănuţă, Vlad Gheorghe, Cristian Terhes, Lorant Vincze, Yana Toom, Alexander Bernhuber, Maite Pagazaurtundua şi Andrey Slabakov.
Nicu Ştefănuţă este primul eurodeputat român afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European (Greens/ EFA) şi este în prezent membru al comisiei de Bugete şi al Subcomisiei de Sănătate Publică. Totodată, europarlamentarul sibian activează drept membru supleant în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă alimentară (ENVI), în Comisia pentru Transporturi şi Turism (TRAN) şi face parte din delegaţia Parlamentului pentru Relaţiile UE cu Moldova, precum şi din Delegaţia Parlamentului pentru relaţia cu NATO.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.