Kremlinul folosește arme interzise în Ucraina. Ministrul adjunct al apărării, Anna Maliar, a declarat că Rusia încalcă legile și obiceiurile războiului prin testarea de noi arme împotriva Ucrainei.
„Rușii folosesc o gamă largă de arme care sunt interzise de legile internaționale. Și nu numai atât: folosesc unele arme pentru teste, pentru cercetare. De fapt, ei folosesc războiul pentru a testa noi arme, iar toate acestea se aplică aici. Unele arme sunt testate cu succes aici. Unele modele au fost exagerate în ceea ce privește caracteristicile lor calitative și se dovedește că nu pot fi folosite în mod normal aici, deloc.”
Kremlinul folosește arme interzise în Ucraina
Vicepremierul a explicat că testarea armelor noi în luptă în timpul unui război reprezintă o încălcare a legilor și obiceiurilor de război.
Maliar a mai spus că, până la sfârșitul lunii mai, 65% din nevoile Forțelor Armate ale Ucrainei erau asigurate de Ministerul Apărării, iar restul de 35% de voluntari și de ajutorul internațional. Ea a precizat că este vorba în principal de muniție și echipamente, precum căști și veste antiglonț.
Maliar susține că există un deficit de veste antiglonț în unitățile ucrainene, dar conducerea militară ucraineană face eforturi semnificative pentru a rezolva acest deficit.
Conducerea militară ucraineană livrează în mod regulat muniție și echipamente și nu le depozitează în depozite pentru perioade lungi de timp din cauza riscului ca acestea să fie distruse de lovituri cu rachete rusești.
În martie, Ministerul rus al Apărării a anunțat că a desfășurat cea mai recentă rachetă hipersonică Kinzhal asupra unui depozit din Deliatyn, regiunea Ivano-Frankivsk, potrivit Pravda.
Ocupanții ruși au făcut, de asemenea, o demonstrație cu aruncătoarele de flăcări grele Solntsepek pe teritoriul ucrainean. Potrivit Departamentului britanic al Apărării, aceste sisteme pot lansa bombe cu vid, a căror utilizare este interzisă de dreptul internațional în zonele în care ar putea exista civili.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.