/

Abia acum, Romarm a încheiat un parteneriat pentru echipamente anti-dronă. Tehnologia vine de la compania americană Dzyne Technologies

România încheie parteneriat pentru echipamente anti-dronă (sursa: dzyne.com)

România încheie parteneriat pentru echipamente anti-dronă. Compania americană Dzyne Technologies, deţinută de Highlander Partners, şi Romarm au semnat vineri un Memorandum de Înţelegere pentru un parteneriat durabil ce va aduce în România soluţii autonome de ultimă generaţie, va consolida baza industrială de apărare a ţării şi va crea noi locuri de muncă.

România încheie parteneriat pentru echipamente anti-dronă

Potrivit unui comunicat comun al celor două companii, Dzyne Technologies, societate care dezvoltă soluţii inovatoare de apărare autonomă în spectrul tehnologiilor UAS (Unmanned Aerial Systems – drone) şi cUAS (Counter-UAS – sisteme anti-dronă), va colabora cu Romarm şi principalele companii româneşti din domeniul apărării pentru a cerceta, proiecta şi produce soluţii personalizate pentru securitatea frontierelor, protecţia infrastructurii critice şi alte domenii cheie ale securităţii naţionale.

Citește și: Eurostat: România, una din cele mai slabe creșteri ale PIB din UE și una din cele mai dure prăbușiri ale serviciilor

Acordul a formalizat un cadru pentru multiplele eforturi comune necesare pentru îndeplinirea obiectivelor de securitate naţională şi regională ale României, care cuprind tehnologii de apărare autonome de ultimă generaţie.

Acest acord reprezintă un pas critic înainte în parteneriatul nostru strategic cu România, consolidând angajamentul nostru comun de a spori securitatea regională prin intermediul tehnologiilor de ultimă generaţie pentru drone şi sisteme anti-dronă.

Acesta simbolizează un salt generaţional către inovare, combinând expertiza noastră cu viziunea României de a dezvolta capabilităţi avansate de drone şi sisteme anti-dronă. Împreună, vom construi soluţii care redefinesc viitorul apărării”, a declarat Christopher Miller, Chief Strategy Officer la Dzyne Technologies şi fost secretar al Apărării al SUA, citat în comunicat.

Mai „mult” decât un parteneriat

Totodată, directorul general al Romarm, Emanuel Ioana, a declarat că memorandumul „este mai mult decât un simplu acord de parteneriat – este un exemplu puternic al legăturilor strânse dintre naţiunile şi instituţiile noastre”.

„Împreună ne asigurăm că forţele noastre armate sunt echipate pentru a face faţă provocărilor geostrategice complexe ale zilelor noastre cu agilitate şi încredere.

Acest memorandum nu este doar o promisiune pentru viitor, ci şi o reflecţie a angajamentului durabil faţă de pace, securitate şi leadership tehnologic”, a spus directorul general al Romarm.

Soluții de ultima generație

Memorandumul de Înţelegere semnat cu Compania Naţională Romarm semnifică angajamentul Dzyne Technologies şi Highlander Partners pentru un parteneriat durabil care va aduce în România soluţii autonome de ultimă generaţie, va consolida baza industrială de apărare a ţării şi va crea noi locuri de muncă.

Această iniţiativă se aliniază cu obiectivele mai largi ale alianţei NATO în regiunea Mării Negre, o zonă critică pentru securitatea regională. Până în prezent, Highlander Partners a realizat investiţii substanţiale în România, susţinând peste 1.000 de locuri de muncă pe plan local, în principal în cadrul Sanovita şi Monza-Ares, spitale de cardiologie.

Extinderea acestei cooperări în sectorul apărării oferă oportunitatea de a face un progres semnificativ şi similar în capacităţile de securitate ale României.

Produsele Dzyne

Dzyne Technologies se află în avangarda soluţiilor cu tehnologie autonomă. LEAP – platforma companiei pentru soluţii avansate de drone pentru culegere de informaţii, supraveghere şi recunoaştere – oferă 40 de ore de anduranţă, cu aproape 60.000 de ore de experienţă de luptă, cu semnificativ mai puţine costuri şi resurse umane necesare decât platformele concurente.

Mai mult, soluţiile anti-dronă oferite de Dzyne au dus la eliminarea confirmată a peste 1.000 de drone ale inamicului în medii de luptă.

Produsele autonome de uz unic ale Dzyne, inclusiv muniţiile de tip loitering, asigură capabilităţi tehnologice avansate deopotrivă eficiente şi rentabile, ceea ce poziţionează compania ca lider în domeniu.

Dzyne Technologies se află în avangarda soluţiilor cu tehnologie autonomă. LEAP – platforma companiei pentru soluţii avansate de drone pentru culegere de informaţii, supraveghere şi recunoaştere – oferă 40 de ore de anduranţă, cu aproape 60.000 de ore de experienţă de luptă, cu semnificativ mai puţine costuri şi resurse umane necesare decât platformele concurente.

Mai mult, soluţiile anti-dronă oferite de Dzyne au dus la eliminarea confirmată a peste 1.000 de drone ale inamicului în medii de luptă. Produsele autonome de uz unic ale Dzyne, inclusiv muniţiile de tip loitering, asigură capabilităţi tehnologice avansate deopotrivă eficiente şi rentabile, ceea ce poziţionează compania ca lider în domeniu.

Sisteme autonome avansate

Dzyne Technologies este o companie americană specializată în dezvoltarea de sisteme autonome avansate pentru apărare şi aplicaţii comerciale.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Highlander Partners este o firmă de investiţii private, axată pe investiţii pe termen lung în industrii precum apărare, sănătate şi bunuri de larg consum.

Compania Naţională Romarm, aflată sub autoritatea MEAT, coordonează 15 filiale şi un Centru de excelenţă în cercetare, dezvoltare şi inovare, fiind principalul producător domeniul apărării din România, furnizând o gamă largă de echipamente şi servicii militare. Cu accent pe consolidarea capacităţilor de apărare ale României, Romarm joacă un rol critic în infrastructura de securitate a ţării, contribuind la stabilitatea naţională şi regională.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

22:03Soții Ciorbă-Vicol, două apartamente închiriate la Monaco pe banii clienților Nordis. Deputata PSD plătea sute de mii de euro la Gucci, Chanel, Loro Piana, Rolex, Louis Vuitton
21:52Disperare în Santorini: peste 11.000 de persoane au părăsit insula din cauza cutremurelor
21:46Ucraina transferă 50.000 de soldați din alte structuri ale armatei către infanterie pe fondul deficitului de trupe
21:39Simona Halep, cântec de lebădă la Transylvania Open: învinsă sec, cu 6-1, 6-1, în chiar primul meci
21:30Panică în Franța după manipularea pro-Georgescu: un raport al serviciului împotriva ingerințelor digitale străine arată că rețeta poate fi extinsă
21:28Promovarea afacerii Nordis a costat peste opt milioane de lei, pe toate canalele posibile (Facebook, Google, Federația Română de Fotbal)
21:20Soții Laura Vicol și Vladimir Ciorbă au cheltuit, din banii clienților Nordis, cinci milioane de euro pe mașini de lux și aproape două milioane de euro pe zboruri private și vacanțe
21:12Moldova primește un ajutor vital de 250 de milioane de euro de la UE pentru a rezista în fața „șantajului energetic” al Rusiei
21:01Stupefiant: legea permite ca fostul șef al Romsilva, pensionat cu bonus de 100.000 de euro, să fie șef în continuare, cu un salariu de 10.000 de euro lunar
20:50Ministrul PSD al Agriculturii: Cât voi fi ministru, nu voi da afară nici un angajat al ministerului sau din unităţile subordonate din ţară
20:24EXCLUSIV Laura Vicol a scos peste opt milioane de lei din firmele grupului Nordis, pe persoană fizică. O parte, ca „avans” și „salarii”, deși nu era angajata acestor firme, restul – ca împrumuturi
18:40Șapte consilieri la stat despre care nu se știe cu ce se ocupă înghit anual salarii de două milioane de euro
17:17Pensiile speciale vor înghiți, în 2025, peste 0,9% din PIB, mai mult de 17 miliarde de lei
15:06Vlad Pascu, șoferul drogat ucigaș de la 2 Mai, condamnat la zece ani de închisoare și plata a peste 1,7 milioane de euro despăgubiri. Pascu a contestat sentința
14:54Șocant: CCR și-a trecut în buget 700.000 de lei pentru medicamente destinate angajaților și foștilor judecători, care au pensii speciale uriașe