/

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, suspectat că l-a protejat pe prădătorul Bulai, este un pesedist cu o avere uriașă

Pricopie, suspectat că l-a protejat pe Bulai, un pesedist Foto: Facebook

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, suspectat că l-a protejat pe prădătorul Bulai este un pesedist cu o avere uriașă. Deși conduce o universitate de științe politice, Pricopie este absolvent al Facultății de Chimie-Fizică din cadrul Universității București.

CV al chimistului Remus Pricopie care, brusc, a ajuns în Occident pe cu totul alte specializări

Citește și: Sociologul favorit al PSD și al Antenei 3, Pieleanu, acuzat că era un prădător sexual, la fel ca Bulai: „Aveți grijă cu ăștia”

În martie 2023, Camelia Pricopie, soția rectorului SNSPA, a fost aleasă, al propunerea PSD, vicepreședinte la Curtea de Conturi în locul lui Nicolae Bădălău, care fusese arestat. Ea a fost anterior chimistă la o unitate SRI.

După dezvăluirile privind agresiunile sexuale ale sociologului Alfred Bulai, jurnalista Carmen Dumitrescu, absolventă a SNSPA, a acuzat conducerea universității că nu le-a ascultat pe victimele acestuia, că ar fi știut și nu a făcut nimic: „Și îndrăznesc să spun că vina pentru traumele lor și ale altor zeci sau sute de studente nu e doar a acestor profesori cu instincte de prădători, care cred despre ei înșiși că sunt zei ai manipulării, ci a fiecărei persoane care a stat la conducerea SNSPA în ultimii 20 și ceva de ani”.

Pricopie, foarte activ pe rețelele sociale, tace acum

De altfel, după apariția acestui scandal, Remus Pricopie, de obicei extrem de activ pe rețelele sociale, nu a postat nimic.

Un comunicat al SNSPA afirmă că „imediat după apariția acuzațiilor în presă, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, după consultarea cu președintele Senatului SNSPA, prof. univ. dr. Iordan Bărbulescu, și cu decanul Facultății de Științe Politice, conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, s-a autosesizat și a solicitat Comisiei de Etică a SNSPA o analiză urgentă și detaliată a situației (…)

Rectorul SNSPA a cerut retragerea profesorului Alfred Bulai din poziția de director al Departamentului de Sociologie și suspendarea participării la activitățile didactice, pe perioada derulării analizei Comisiei de Etică a situației sesizate”.

Citește și: VIDEO Cu o dexteritate atent exersată, Grindeanu își ascunde în buzunar ceasul scump înainte de declarațiile televizate. Ceasul, posibil un Audemars Piguet de zeci de mii de euro

Pricopie, suspectat că l-a protejat pe Bulai, un pesedist

Pricopie este rectorul SNSPA din 2012.

Guvernul Ponta l-a pus de două ori ministru al Educației, între 2012 și 2014, fiind unul dintre cei care l-au apărat hotărât pe premierul PSD de acuzațiile de plagiat.

„Ministerul Educației, condus de Remus Pricopie, a decis ca Victor Ponta rămâne doctor în drept penal în ciuda dovezilor prezentate public de Universitatea București conform cărora teza de doctorat a premierului este un plagiat. MEC respinge și solicitarea instituției de învățământ de a-i retrage acestuia titlul de doctor”, scria ziare.com în martie 2013.

Veniturile lui Remus Pricopie sunt uriașe. Ele apar în declarația de avere a soției, întrucât declarațiile sale de avere sunt de negăsit:

  • 241.362 de lei „activitate didactică și de cercetare”
  • 188.700 de lei „proiecte”
  • 75.220 de lei „alte activități didactice, cumul”
  • 62.164 de lei – „alte activități didactice plata cu ora”

Familia deține trei apartamente, din care două au 198 mp și sunt în București – dar nu declară venituri din chirii. În plus, Remus Pricopie declară circa patru hectare de teren agircol, în Dărmănești, Dâmbovița.

Remus s-a născut în cuibul vulpii

În 2014, întrebat, într-o emisiune la postul Digi 24, în ce oraș s-au născut Romulus și Remus, ministrul Educației a răspuns: „Nu știu dacă s-au născut într-un oraș anume, pentru că ei au fost găsiți de cineva în pădure, într-un cuib, cred că vulpea nu era cetățean….”.

Pentru că moderatoarea i-a atras atenția, râzând, că în legendă nu e vorba despre o vulpe, ci despre o lupoaică, Remus Pricopie s-a corectat: „Lupoaică, da. Lupoaica nu era un cetățean… Roma a venit după”.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

15 Comments

  1. Este o mizerie ce functioneaza de zeci de ani de ,,democratie,, a loazelor…! Studenti si profesori intr-o armonie totala ,ce nu presteaza studentii pentru diplome si ce nu ofera profesorii pentru invatamant universitar platit maxim ….. !!!!?? A facut d-lui o mutare gresita ,n-a convenit …pute in sine fenomenul pitipoancelor ce vin dupa ani sa se planga ca ,,au fost dezbracate si… de chiloti,, de parca ar fi fost copile de 4 ani … SILA vis a vis de stil,la timpul potrivit au tacut ,acum vorbesc…. ;au absolvit ,,inalta scoala ,,SNSPA,, si ca profesori si ca studenti echivalenta cu ,loaze ce nu pot altceva ,,stintele politice ,,fiindu-le exclusiv la indemana IQ-urilor submediocre ,mediocre …

  2. Într-o țară normală ăștia nu ar fi fost nici măcar paznici la instituțiile pe care faptele lor le întinează.

  3. Bai e ceva dubios cu CV-ul lui Pricopie.
    In anii 90-95 am facut si eu Facultatea de Fizica a Universitatii Bucuresti.
    Si nu exista nici o facultate sau specializare de Chimie si Fizica cum a trecut individul in CV.
    Cele 2 facultati erau separate si aveau specializari separate: Facultatea de Fizica (cu sediul in Magurele) si Facultatea de Chimie.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

15:34Statuie antică descoperită printre gunoaie, în Salonic. Poliția elenă a deschis o anchetă
15:23AUR îl susține în continuare pe Călin Georgescu la președinția României, George Simion spune că el nu mai candidează
15:15Tabloidul Sun a acceptat să plătească o sumă uriașă ca să stingă litigiul cu prințul Harry. Publicația și-a cerut scuze public, un gest foarte rar
15:08Multe din locuințele care au ars la Los Angeles nu erau asigurate: companiile de asigurări au refuzat să le asigure, invocând tocmai riscul de incendii
14:52Culmea șpăgii pentru permis auto: a dat 2.500 de lei, dar a picat examenul
14:29În 2025, contribuabilii vor plăti dobânzi de 51 de miliarde de lei la împrumuturile Guvernului. În 2026: 60 de miliarde de lei
11:56Cine îl huiduie pe Bolojan pentru că vrea să-i mai dea afară: funcționarii Senatului au dreptul la pensie specială, media fiind de peste 6.100 de lei pe lună
11:23Suma astronomică pe care a cheltuit-o guvernul Ciolacu, în 2024, pe petreceri la casele de oaspeți RAAPPS și pe mașinile de protocol ale angajaților Executivului
10:28Ponta și-a mai luat un apartament în străinătate, pe lângă cel din Istanbul. Daciana Sârbu, cu care s-a căsătorit la Beijing, expulzată din declarația de avere
10:08Eternul primar din Sinaia, Vlad Oprea, la DNA pentru fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă în legătură cu emiterea unor autorizaţii de construcţie
10:00Nici măcar un botez pe an în unele sate din România, se plâng preoții. Explicația: depopularea masivă
09:54Trump anunță o investiție uriașă în tehnologie AI, de 500 de miliarde de dolari din fonduri private, sub numele „Stargate”
09:47Inginer la Apele Române, dealer de cannabis de anvergură mică, dar penală
09:40Unde se duc foștii parlamentari când se duc din Legislativ? Unii dispar ca norii
09:33Fără discursuri ale politicienilor pe 24 ianuarie la Iași, la manifestările dedicate Unirii Principatelor. Dar vor avea loc două proteste