/

Profesor de la o școală din București, amenințat de un părinte că fiul său ar putea aduce o armă de foc în clasă: „Extermină-l pe acest profesor!”

Profesor, amenințat cu folosirea unei arme
Profesor, amenințat cu folosirea unei arme (sursa: Facebook/Școala Gimnazială "Grigorie Ghica Voievod")

Profesor, amenințat cu folosirea unei arme. Caz șocant într-o școală din București: un profesor a povestit cum un părinte a amenințat că fiul său ar putea folosi o armă.

„Războiul cu… școala”

Profesorul este Cătălin Osiceanu. Acesta predă matematica la Școala Gimnazială „Grigorie Ghica Voievod” (fosta școală 30) din București.

Citește și: Ciolacu, ultimul pas înainte de divorț: a făcut „partaj voluntar” al bunurilor din Buzău. Motivația sa: „apropierea campaniei”

„Atenție! Ceea ce veți citi nu este un pamflet. Se întâmplă în școala mea.

În peisajul școlar, apar tot mai mulți nebuni. Aceștia au statut, din păcate, de părinți. Să nu vă închipuiți că nebunia acestora este de genul celor pe care uneori îi vedem pe stradă și ne gândim că locul lor ar fi la ospiciu. Nu. Lor li se declanșează dintr-o frustrare dusă la extrem.

„Educația” pe care le-o transmit propriilor copii este toxică. Văzând că eșuează pe toate planurile, privind formarea pentru viață a copilului, își scot armele pe care le dețin și pornesc războiul cu… școala.

Profesor, amenințat cu folosirea unei arme

Pentru exemplificare vă prezint un caz.

Un astfel de părinte acceptă ca propriul copil să urmărească videoclipuri în care se promovează ura împotriva profesorilor. Frații Tate sunt acceptați ca model. Se aliază cu copilul când acesta le spune că profesorul „i-a dat 10 colegului cu care el este în conflict, iar pe el l-a tratat superficial”.

Un astfel de părinte acceptă ca propriul copil să stea timp îndelungat în apă rece, ca să răcească, în semn de protest că colegul lui a primt 10 și pentru a convinge că profesorul îi face bullying, prin felul în care l-a apreciat pe copilul de zece.

Un astfel de părinte vine să amenințe profesorii, prezentând o listă neagră, întocmită de propriul copil, și colegii copilului că e posibil să aistăm la drame, dacă acesta va reuși să ajungă la arma pe care tatăl o deține în propria locuință. Prezită ca act de bravură o decizie a copilului de a suna un membru din familie, să-i spunem „nașu’”, după ce a primit nota 1, pentru că a fost prins copiind la lucrare și să-i ceară: „Extermină-l pe acest profesor!”

„De ce s-a ajuns aici?!”

Cred că v-am convins cum stau lucrurile acum în mediul școlar.

Dacă cu un timp în urmă se spunea că fiecare școală are nebunul ei, din păcate, în curând vom constata că în fiecare clasă există un astfel de specimen.

Școala își pierde ușor, ușor locul și rolul, deoarece trebuie să se ocupe de astfel de cazuri, să strângă probe și să se adreseze organelor competente. Eu nu am fost pregătit să fac asta și nici nu-mi doresc. Sunt nevoit să o fac!

De ce s-a ajuns aici?!

Profesorii și elevii, neprotejați

O serie întreagă de factori a vulnerabilizat școala. Nu există o lege dedicată care să protejeze elevii și profesorii în fața unor astfel de evenimente. Societatea e încurajată să reclame orice dorește legat de școală, chiar sub rezerva anonimatului spunea ministra Educației, dar nu produce efecte, dacă cel care reclamă se dovedește de rea credință.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Școlii i se delegă tot felul de sarcini care nu fac parte din categoria instructiv-educativă, dar care generează tensiuni și nemulțumiri de genul: „mie n-au vrut să-mi dea bursă”.

N-aș vrea să am dreptate, dar prevăd apariția unor evenimente, în școli, pe care niciun om de bună credință nu și le dorește.

Luați această poziție a mea ca pe un manifest.

Vă asigur că vă veți aminti că cineva a vorbit despre asta.”, a scris Osiceanu pe Facebook.

Postarea profesorului Cătălin Osiceanu (sursa: Facebook/Cătălin Osiceanu)
Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

17:25Premieră în Parlamentul României: susținătorii lui Călin Georgescu, de la POT, ar fi făcut senatoare o videochatistă
16:06Peste 300 de execuții în Arabia Saudită anul acesta, record absolut. Locul trei în lume după China și Iran
16:00Este inacceptabil pentru noi ca Ucraina să fie membră NATO, spune Kremlinul
15:52TikTok spune că nu l-a favorizat pe Călin Georgescu. Ba chiar alți candidați ar fi beneficiat de mult mai mulți trolli
15:43Călin Georgescu, „țeapă” de un milion de euro, acuză un om de afaceri care a depus o plângere penală. Georgescu promitea să acopere paguba din fonduri electorale
15:21Siegfried Mureșan, noul președinte interimar al PNL Diaspora, a anunțat Ilie Bolojan
13:44După Ponta, încă un ex-premier PSD dirijează electoratul către Călin Georgescu: „În nici un caz nu voi vota cu Elena Lasconi”
12:27Refugiat ucrainean, jefuit la Iași într-un tramvai după o urmărire de câteva ore
12:21Poveștile României profunde care nu se văd în campania electorală: sărăcie medievală în unele sate
12:13Mulți medici se familie se apropie de pensie, România va avea o problemă cu acoperirea posturilor în următorii ani
11:58MAE răspunde afirmației că „România va face parte din Rusia”: Moscova „a încercat sistematic şi persistent să limiteze suveranitatea României şi a românilor”
11:50Ucraina nu a primit nici acum garanții de securitate pentru că a renunțat în 1994 la arsenalul său nuclear, acuză Zelenski
11:44ANALIZĂ Cum a beneficiat România de apartenența la UE: a primit, net, fonduri de 65 miliarde euro, consumul individual real a sărit peste Spania și Portugalia
11:39Ratele creditelor calculate pe baza ROBOR, în scădere. IRCC, însă, în creștere
11:31Șoșoacă a renunțat la condiții, îl sprijină 100% pe Călin Georgescu și cere tuturor „partidelor suveraniste” să conlucreze pentru acest scop