Primăria Constanța arată că arhiepiscopia lui Tedosie este vinovată pentru incendiul din podul clădirii Palatului Arhiepiscopal.
City-managerul municipiului Constanţa, Felicia Ovanesian, a anunţat că nu există autorizaţie de construire pentru podul Palatului Arhiepiscopal, distrus în incendiul de sâmbătă seara, precizând că supraetajarea neautorizată a fost făcută în 2007, iar în prezent nu mai pot fi date sancţiuni, fapta fiind prescrisă, scrie news.ro.
Arhiepiscopia, vinovată pentru incendiul din podul Palatului
Felicia Ovanesian a declarat, într-o conferinţă de presă, că pentru Palatul Arhiepiscopal în evidenţele Primăriei Constanţa nu mai există vreo autorizaţie emisă din anul 2000.
“Din verificările efectuate până la acest moment, nu există autorizaţie de construire sau nu a existat pentru podul clădirii de pe Arhiepiscopiei numărul 23. Din informaţiile obţinute în cursul zilei de ieri, pe care le puteţi eventual verifica pe Google, supraetajarea neautorizată a fost edificată în anul 2007 sau în jurul anului 2007. La nivelul municipiului Constanţa, în evidenţele Primăriei, pentru locaţia Arhiepiscopiei 23 nu mai există vreo autorizaţie emisă pentru construire din anul 2000”, a declarat Felicia Ovanesian.
Ea a precizat că nu i se pare etic să dea bani pentru ceva ce nu a fost autorizat.
“Vi se pare etic să dau bani să se refacă ceva ce nu a fost niciodată autorizat? Dar vorbesc din perspectiva Feliciei Ovanesian, nu a autorităţii locale, nu a administraţiei locale. Nu mi se pare etic să dau bani să refac ceva ce nu a fost niciodată autorizat. Dovadă ce se întâmplă cu lucrările neautorizate”, a afirmat Felicia Ovanesian.
Arhiepiscopia susține că podul exista din 1932
În replică, Arhiepiscopia Tomisului acuză city-managerul Constanţei că a oferit informaţii false.
“Arhiepiscopia Tomisului constată, cu uimire, că city-managerul municipiului Constanţa Felicia Ovanesian a lansat informaţii false cu privire la instituţia noastră. Astfel, referindu-se la sediul Arhiepiscopiei Tomisului a afirmat că acesta ar fi fost <<supraetajat în anul 2007>>. În realitate, sediul Arhiepiscopiei Tomisului nu a fost supraetajat niciodată.
Anexăm fotografii de epocă care demonstrează că acoperişul şi podul clădirii a existat dintotdeauna acolo legal, de la construcţia ei (1932) şi cât timp a fost muzeu sau bibliotecă. Referitor la eventualele amenajări tehnice ale interiorului podului, autorităţile abilitate pot cerceta legalitatea acestora”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.
Sa vedem pe mai departe, merita sa primeasca bani pentru reconstructie… In poza de epoca , pe exterior arata la fel, dar la interior chiar a ramas la fel? Foarte bine scris articolul.