/

EXCLUSIV Vijulie explică de ce a scris că regina Marii Britanii bea masiv: Am crezut că textul este via Casa Regală a României

M-am înșelat. Era un fake news
"M-am înșelat. Era un fake news", a spus Vijulie despre postarea ei (sursa: Facebook/Violeta Vijulie)

„M-am înșelat. Era un fake news”. Așa a explicat Violeta Vijulie furtuna de pe Facebook de miercuri. Un text halucinant despre cum bea regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cinci-șase pahare de vin românesc pe zi a fost considerat de penelista Violeta Vijulie ca aparținând Casei Regale a României. Și postat pe propria ei pagină de Facebook. Stârnind, evident, o gamă largă de comentarii: de la râs la imprecații și sudălmi.

Defapt.ro a reușit să o contacteze pe Violeta Vijulie. Aceasta a explicat.

„M-am înșelat. Era un fake news”

„Datele respective erau pe un grup al Casei Regale a României. Din păcate, în momentul când este scris pe feed, nu scrie că este grup. Nu știi dacă este pagină, profil, grup și așa mai departe.

Am considerat că, dacă numele este de la Casa Regală, este verificat. Se pare că m-am înșelat. Era un fake news. Aseară am scris o dezmințire pe Facebook. Mi-am cerut scuze!

Citește și: Penelista Vijulie, delir pe Facebook: Regina Marii Britanii bea zilnic cinci-șase pahare de vin românesc

Însă postacii și-au făcut treaba în continuare. Nu avea sens, era un haos informațional, nu mă asculta nimeni. Nimeni nu mai asculta ce aveam eu de spus, pentru că sunt om de comunicare. Chiar m-am uitat, da?

În postarea mea scria via Casa Regală a României. Într-adevăr, acela era un grup. Asta a fost greșeala. Nu am știut că este un grup și nu este pagina oficială a Casei Regale a României. Am făcut o greșeală.”, a spus Vijulie pentru defapt.ro.

„M-au invadat postacii, profiluri fake, foarte mulți useriști”

„Nu am șters pagina (de Facebook – n.r.). Doar am suspendat publicare paginii pentru că m-au invadat toți postacii, foarte multe profiluri fake, foarte mulți useriști care se plictisesc pentru că nu mai sunt la guvernare, iar eu chiar am foarte multe proiecte.

Citește și: După ce a scris că regina Marii Britanii bea zilnic cinci-șase pahare de vin românesc, penelista Vijulie și-a închis pagina de Facebook

Chiar dacă nu mai sunt într-o funcție guvernamentală, lucrez foarte mult. Acum chiar trebuie să intru în examen cu studenții. Eu chiar nu pot să îmi pierd viața răspunzând unor oameni care vorbesc urât, cu un limbaj pe care nu îl accept. Când o să se plictisească postacii, o să îmi deschid din nou pagina.

Pe Facebook sunt tot felul de oameni care nu au ce face ori au profiluri false. Sunt două categorii. Am pus dezmințire și când am vazut și după dezmințire că în continuare mi se scriu comentarii urâte, nu a avut sens să insist.”, a explicat penelista de ce pagina sa nu mai este disponibilă azi.

„”De ce mi s-a părut interesant acest subiect legat de vinuri?”

Totuși, de ce a simțit Vijulie nevoia să publice acel text. Iată explicația: „De ce mi s-a părut interesant acest subiect legat de vinuri?

În această perioadă, eu scriu un proiect pentru o comunitate din România care are una dintre cele mai mari podgorii. Acea comunitate este foarte săracă. De două săptămâni de când am început să lucrez la proiectul ăsta, eram siderată. Nu îmi venea să cred că o comunitate care are o asemenea podgorie extraordinar de mare și frumoasă să fie atât de săracă.

Am văzut postarea aia cu vinuri și, zic, ia uite, o casă regală folosește vinuri românești. Cât de tare?! A fost și contextul potrivit. Eu nici măcar nu beau vin. Nu consum vin absolut deloc. Asta a fost! Se mai întâmplă. Sunt persoană publică.”

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent (IBAN RO48BRDE445SV97760644450Asociația „Doar fapte”, CIF 45500057).

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

18:28BREAKING Partidul cancelarului Nehammer a pierdut zece procente la alegerile din landul Austria inferioară – rezultate preliminare
15:05Cum o apără psihiatrul-vedetă Gabriel Diaconu pe doctorița oncolog șpăgară de la Suceava: Niște oameni se vor trezi fără acces la servicii medicale. Și să găsești înlocuitor ar putea fi nu greu, foarte greu
14:49Doi ani de la incendiul de la Matei Balș, fieful lui Streinu Cercel și Rafila: anchetele Parchetului și DNA, învăluite în mister. Nici un vinovat pentru 21 de morți, unii arși de vii
13:55Presa locală: „Individ oleacă băut” prins când conducea un Golf în care mai aflau 13 persoane
13:28Fritz prevestește finalul carierei politice a lui Cioloș: „Dacă eşti deja la al treilea sau al patrulea proiect politic, cine te mai ia în serios?”
12:52New York-ul din estul Ucrainei, depopulat din cauza bombardamentelor rusești. Este vorba de un orășel înființat de coloniști germani în 1864 și numit după metropola americană
10:13Misteriosul credit de 82.000 de euro pe doar cinci ani al doctoriței oncolog șpăgare de la Suceava. De ce avea nevoie de bani de la bancă, deși câștiga peste 100.000 de euro pe an, fără cash-ul din mită?
19:21Europa scapă de al doilea Orbán Viktor: Andrej Babiš, suporter al Moscovei, a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Petr Pavel, general (r) NATO care garantează că va sprijini Ucraina
17:36Tancurile Abrams pe care SUA le vor trimite în Ucraina, fără blindajul ultrasecret din uraniu sărăcit
16:43Oncologa care lua nouă șpăgi pe oră de la pacienți, apărată de un polițist lider de sindicat: Să arestăm toți popii pentru că primesc bani în „cutia milei”, de ce nu s-ar considera mită?
13:48Cum a rezolvat primarul Fritz problema câinilor comunitari: a externalizat contractul de colectare a câinilor, iar firma privată răspunde pentru orice atac al animalelor
13:27Un general american spune că războiul cu China ar putea începe în 2025: „Echipa, motivul și oportunitatea lui Xi sunt toate aliniate”
11:14Orașele României se depopulează, o parte însemnată a celor care pleacă se mută la țară
20:55Cutremurător: într-o singură oră, doctorița oncolog de la Suceava putea lua nouă șpăgi ca să elibereze rețete pentru bolnavii de cancer. Media: o șpagă la un sfert de oră
19:41Ciolacu, noi propuneri de majorare a impozitelor: companiile mari să plătească „cel puțin 1% din cifra de afaceri”. Impozitul pe dividende, „ca în Germania”, de 26%