/

EXCLUSIV Vijulie explică de ce a scris că regina Marii Britanii bea masiv: Am crezut că textul este via Casa Regală a României

M-am înșelat. Era un fake news
"M-am înșelat. Era un fake news", a spus Vijulie despre postarea ei (sursa: Facebook/Violeta Vijulie)

„M-am înșelat. Era un fake news”. Așa a explicat Violeta Vijulie furtuna de pe Facebook de miercuri. Un text halucinant despre cum bea regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cinci-șase pahare de vin românesc pe zi a fost considerat de penelista Violeta Vijulie ca aparținând Casei Regale a României. Și postat pe propria ei pagină de Facebook. Stârnind, evident, o gamă largă de comentarii: de la râs la imprecații și sudălmi.

Defapt.ro a reușit să o contacteze pe Violeta Vijulie. Aceasta a explicat.

„M-am înșelat. Era un fake news”

„Datele respective erau pe un grup al Casei Regale a României. Din păcate, în momentul când este scris pe feed, nu scrie că este grup. Nu știi dacă este pagină, profil, grup și așa mai departe.

Am considerat că, dacă numele este de la Casa Regală, este verificat. Se pare că m-am înșelat. Era un fake news. Aseară am scris o dezmințire pe Facebook. Mi-am cerut scuze!

Citește și: Penelista Vijulie, delir pe Facebook: Regina Marii Britanii bea zilnic cinci-șase pahare de vin românesc

Însă postacii și-au făcut treaba în continuare. Nu avea sens, era un haos informațional, nu mă asculta nimeni. Nimeni nu mai asculta ce aveam eu de spus, pentru că sunt om de comunicare. Chiar m-am uitat, da?

În postarea mea scria via Casa Regală a României. Într-adevăr, acela era un grup. Asta a fost greșeala. Nu am știut că este un grup și nu este pagina oficială a Casei Regale a României. Am făcut o greșeală.”, a spus Vijulie pentru defapt.ro.

„M-au invadat postacii, profiluri fake, foarte mulți useriști”

„Nu am șters pagina (de Facebook – n.r.). Doar am suspendat publicare paginii pentru că m-au invadat toți postacii, foarte multe profiluri fake, foarte mulți useriști care se plictisesc pentru că nu mai sunt la guvernare, iar eu chiar am foarte multe proiecte.

Citește și: După ce a scris că regina Marii Britanii bea zilnic cinci-șase pahare de vin românesc, penelista Vijulie și-a închis pagina de Facebook

Chiar dacă nu mai sunt într-o funcție guvernamentală, lucrez foarte mult. Acum chiar trebuie să intru în examen cu studenții. Eu chiar nu pot să îmi pierd viața răspunzând unor oameni care vorbesc urât, cu un limbaj pe care nu îl accept. Când o să se plictisească postacii, o să îmi deschid din nou pagina.

Pe Facebook sunt tot felul de oameni care nu au ce face ori au profiluri false. Sunt două categorii. Am pus dezmințire și când am vazut și după dezmințire că în continuare mi se scriu comentarii urâte, nu a avut sens să insist.”, a explicat penelista de ce pagina sa nu mai este disponibilă azi.

„”De ce mi s-a părut interesant acest subiect legat de vinuri?”

Totuși, de ce a simțit Vijulie nevoia să publice acel text. Iată explicația: „De ce mi s-a părut interesant acest subiect legat de vinuri?

În această perioadă, eu scriu un proiect pentru o comunitate din România care are una dintre cele mai mari podgorii. Acea comunitate este foarte săracă. De două săptămâni de când am început să lucrez la proiectul ăsta, eram siderată. Nu îmi venea să cred că o comunitate care are o asemenea podgorie extraordinar de mare și frumoasă să fie atât de săracă.

Am văzut postarea aia cu vinuri și, zic, ia uite, o casă regală folosește vinuri românești. Cât de tare?! A fost și contextul potrivit. Eu nici măcar nu beau vin. Nu consum vin absolut deloc. Asta a fost! Se mai întâmplă. Sunt persoană publică.”

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent (IBAN RO48BRDE445SV97760644450Asociația „Doar fapte”, CIF 45500057).

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic făr apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

16:35VIDEO Semn divin: Patriarhul Chiril, omul lui Putin, a dat cu fundul de pământ în timp ce sfințea o biserică
14:01Boc, critici fără adresă clară: „Am tras semnale de alarmă foarte serioase. Criza gazului poate avea consecințe mai grave decât COVID”
13:34Șeful ANAF, despre compensarea preţurilor carburanţilor: „Această reducere este benevolă”
10:04Rachete rusești au lovit iar vestul Ucrainei (Iavoriv, Lvov), regiune neafectată de operațiuni militare
09:50Un parlamentar de la Kiev, spion rus: trebuia să asigure intrarea în orașele ucrainene a trupelor rusești
09:34VIDEO Ultima conversație a lui Macron cu Putin înainte ca liderul rus să declanșeze invadarea Ucrainei. Francezul, ironizat constant
00:23Schizofrenie la Moscova în legătură cu deschiderea ușii UE pentru Ucraina și Moldova: Putin spune că nu are nimic împotrivă, MAE rus denunță o „abordare agresivă”
18:33Care este profilul elevilor care iau zece la Evaluarea Națională
18:04Doi ieșeni purtând același nume au fost condamnați în aceeași zi, pentru aceeași faptă, la aceeași pedeapsă
17:46Germania riscă penuria de gaz, caz în care se va confrunta cu „alegeri foarte dificile”, anunță ministrul economiei
16:30Prescripția penală decisă de CCR începe să funcționeze: cum a scăpat un condamnat de delapidare și fals
15:34Tupeu. Dan Voiculescu anunță că se luptă pentru controlul averilor ilicite. Fiscul refuză să mai spună câți bani a recuperat de la el în dosarul ICA
14:23Statutul de țară candidată la UE este „lumina de la capătul tunelului”, spune Maia Sandu
14:04Rețeta jafului din fondul forestier: Cifrele care arată că Romsilva încurajează tăierile ilegale, prefăcându-se că protejează pădurile
14:00Candidatura Ucrainei la UE, catalogată drept o „afacere internă a Europei” de Rusia