/

EXCLUSIV Vijulie explică de ce a scris că regina Marii Britanii bea masiv: Am crezut că textul este via Casa Regală a României

M-am înșelat. Era un fake news
"M-am înșelat. Era un fake news", a spus Vijulie despre postarea ei (sursa: Facebook/Violeta Vijulie)

„M-am înșelat. Era un fake news”. Așa a explicat Violeta Vijulie furtuna de pe Facebook de miercuri. Un text halucinant despre cum bea regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cinci-șase pahare de vin românesc pe zi a fost considerat de penelista Violeta Vijulie ca aparținând Casei Regale a României. Și postat pe propria ei pagină de Facebook. Stârnind, evident, o gamă largă de comentarii: de la râs la imprecații și sudălmi.

Defapt.ro a reușit să o contacteze pe Violeta Vijulie. Aceasta a explicat.

„M-am înșelat. Era un fake news”

„Datele respective erau pe un grup al Casei Regale a României. Din păcate, în momentul când este scris pe feed, nu scrie că este grup. Nu știi dacă este pagină, profil, grup și așa mai departe.

Am considerat că, dacă numele este de la Casa Regală, este verificat. Se pare că m-am înșelat. Era un fake news. Aseară am scris o dezmințire pe Facebook. Mi-am cerut scuze!

Citește și: Penelista Vijulie, delir pe Facebook: Regina Marii Britanii bea zilnic cinci-șase pahare de vin românesc

Însă postacii și-au făcut treaba în continuare. Nu avea sens, era un haos informațional, nu mă asculta nimeni. Nimeni nu mai asculta ce aveam eu de spus, pentru că sunt om de comunicare. Chiar m-am uitat, da?

În postarea mea scria via Casa Regală a României. Într-adevăr, acela era un grup. Asta a fost greșeala. Nu am știut că este un grup și nu este pagina oficială a Casei Regale a României. Am făcut o greșeală.”, a spus Vijulie pentru defapt.ro.

„M-au invadat postacii, profiluri fake, foarte mulți useriști”

„Nu am șters pagina (de Facebook – n.r.). Doar am suspendat publicare paginii pentru că m-au invadat toți postacii, foarte multe profiluri fake, foarte mulți useriști care se plictisesc pentru că nu mai sunt la guvernare, iar eu chiar am foarte multe proiecte.

Citește și: După ce a scris că regina Marii Britanii bea zilnic cinci-șase pahare de vin românesc, penelista Vijulie și-a închis pagina de Facebook

Chiar dacă nu mai sunt într-o funcție guvernamentală, lucrez foarte mult. Acum chiar trebuie să intru în examen cu studenții. Eu chiar nu pot să îmi pierd viața răspunzând unor oameni care vorbesc urât, cu un limbaj pe care nu îl accept. Când o să se plictisească postacii, o să îmi deschid din nou pagina.

Pe Facebook sunt tot felul de oameni care nu au ce face ori au profiluri false. Sunt două categorii. Am pus dezmințire și când am vazut și după dezmințire că în continuare mi se scriu comentarii urâte, nu a avut sens să insist.”, a explicat penelista de ce pagina sa nu mai este disponibilă azi.

„”De ce mi s-a părut interesant acest subiect legat de vinuri?”

Totuși, de ce a simțit Vijulie nevoia să publice acel text. Iată explicația: „De ce mi s-a părut interesant acest subiect legat de vinuri?

În această perioadă, eu scriu un proiect pentru o comunitate din România care are una dintre cele mai mari podgorii. Acea comunitate este foarte săracă. De două săptămâni de când am început să lucrez la proiectul ăsta, eram siderată. Nu îmi venea să cred că o comunitate care are o asemenea podgorie extraordinar de mare și frumoasă să fie atât de săracă.

Am văzut postarea aia cu vinuri și, zic, ia uite, o casă regală folosește vinuri românești. Cât de tare?! A fost și contextul potrivit. Eu nici măcar nu beau vin. Nu consum vin absolut deloc. Asta a fost! Se mai întâmplă. Sunt persoană publică.”

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent (IBAN RO48BRDE445SV97760644450Asociația „Doar fapte”, CIF 45500057).

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

15:52Șeful armatei ucrainene, generalul Zalujnîi, pe coperta revistei Time: „Generalul. Valeri Zalujnîi și modul ucrainean de a duce un război”
14:11Maia Sandu vrea să-i lase fără cetățenie pe moldovenii care luptă pentru Putin
13:21BREAKING Electrica Furnizare, aproape de incapacitate de plată. Alimentarea cu energie ar putea fi blocată în plină iarnă
13:15Recruții fug mâncând pământul: peste 260.000 de bărbați au părăsit Rusia după decretarea mobilizării, arată datele FSB citate de Novaya Gazeta. Granițile s-au închis, de facto
12:13Patriarhul Kirill, despre soldații ruși care mor în Ucraina: „Îşi spală toate păcatele”, moartea este „un sacrificiu pentru ceilalţi”
11:57Șoc la Kremlin: „bucătarul lui Putin”, Evgheni Prigojin, admite că a fondat grupul Wagner pentru a lupta în Ucraina începând cu 2014
11:01Ministrul Cîmpeanu a plagiat, totuși. Nu în lucrarea de doctorat, ci în cursuri universitare furate de la colegi (Pressone)
10:49VIDEO Isteria recrutărilor forțate din Rusia are efecte: șeful comisariatului militar, responsabil de înrolări, dintr-un oraș din regiunea Irkuțk, împușcat
10:24Neliniște în Europa după victoria extremei drepte în Italia: Giorgia Meloni, viitor premier, își declara admirația pentru Mussolini în tinerețe
10:00Kazahstan, partener al Rusiei, nu recunoaște referendumurile organizate în teritoriile controlate de Moscova în Ucraina
22:39Pe canale diplomatice, SUA au explicat Rusiei „în mod clar în detaliu exact ce ar însemna consecinţele catastrofale” dacă Moscova „depășește limita” nucleară
20:31Adevărata mobilizare din Rusia: nu 300.000, ci circa un milion de ruși vor fi aduși sub arme. Din 21 septembrie, s-au recrutat deja 121.000 de soldați, care vor ajunge urgent în Ucraina
19:26VIDEO Zelenski, șocat că Tel Avivul nu a ajutat Ucraina: „Nu ştiu ce s-a întâmplat cu Israelul, nu înţeleg de ce nu ne-a putut oferi apărare antiaeriană”
17:40Pelerinajul de Sfânta Parascheva de la Iași revine în forma de dinaintea pandemiei de COVID
17:12Anual, 80 de copii din județele Moldovei sunt depistați cu cancer