/

NATO atrage atenția Rusiei că trimiterea de trupe nord-coreene în Ucraina ar fi o „escaladare semnificativă”. Informații credibile indică prezența a cel puțin 1.500 de soldați ai Phenianului

Implicarea Phenianului în războiul din Ucraina (sursa: Facebook/NATO)

Implicarea Phenianului în războiul din Ucraina. Trimiterea soldaților nord-coreeni în Ucraina ar reprezenta o escaladare semnificativă, avertizează NATO.

Implicarea Phenianului în războiul din Ucraina

Desfășurarea de soldați nord-coreeni pe frontul din Ucraina, alături de forțele ruse, ar reprezenta o „escaladare semnificativă”, a declarat secretarul general al NATO, Mark Rutte, luni.

Citește și: George Simion a torpilat-o constant pe Maia Sandu: „România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău”

Acesta a subliniat riscurile implicării Coreei de Nord în conflictul din Ucraina și potențialul impact asupra stabilității internaționale.

Discuții NATO-Coreea de Sud

Mark Rutte a discutat recent cu președintele sud-coreean, Yoon Suk Yeol, despre parteneriatul strâns dintre NATO și Seul, cooperarea industrială în domeniul apărării și legăturile de securitate între regiunile Euro-Atlantic și Indo-Pacific.

Rutte a evidențiat importanța unei colaborări strânse pentru a face față provocărilor de securitate din regiune.

Posibila trimitere a trupelor nord-coreene în Rusia

Agenția de spionaj sud-coreeană susține că până la 12.000 de soldați nord-coreeni ar putea fi trimiși pentru a sprijini forțele ruse în Ucraina.

Potrivit informațiilor, aproximativ 1.500 de soldați din forțele speciale nord-coreene sunt deja în Rusia, unde se pregătesc înainte de a fi desfășurați pe frontul ucrainean.

Declarațiile NATO privind implicarea Coreei de Nord

Întrebat despre acest subiect, Rutte a declarat că NATO nu poate confirma „în acest stadiu” prezența trupelor nord-coreene în Rusia, însă a precizat că situația ar putea evolua.

Aceasta ar putea aduce o nouă dinamică în conflictul din Ucraina, cu implicații majore pentru stabilitatea regiunii.

Apropierea dintre Coreea de Nord și Rusia

Pe măsură ce relațiile dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud s-au deteriorat în ultimele luni, Phenianul s-a apropiat și mai mult de Rusia, aliată istorică a regimului nord-coreean încă de la formarea sa după Al Doilea Război Mondial.

Coreea de Sud și Statele Unite au acuzat în repetate rânduri liderul nord-coreean Kim Jong Un că ar trimite arme în Rusia, arme care ar fi utilizate pe frontul din Ucraina.

Întâlnirea dintre Putin și Kim Jong Un și posibilele consecințe

În iunie, președintele rus Vladimir Putin a efectuat o vizită rară la Phenian, în cadrul căreia cele două țări au semnat un tratat de apărare reciprocă.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Detaliile acestui acord nu au fost dezvăluite, dar au alimentat speculațiile privind noi transferuri de arme din Coreea de Nord către Rusia.

Aceste acțiuni ar încălca sancțiunile impuse de ONU împotriva ambelor țări, crescând tensiunile în regiune și în comunitatea internațională.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

12:45Ipocrizia lui Lipă: dublu campion mondial lăsat fără indemnizație de merit, deși a câștigat și un proces, în timp ce angajații unor federații iau premii de sute de mii de euro
12:38ANALIZĂ De ce Ciolacu și Kremlinul muncesc pentru a crește AUR și a-l aduce pe Simion în turul II al prezidențialelor
12:32Putin, frustrat de votul la referendumul din Moldova, acuză „anomalii” la numărarea voturilor și o creștere „greu de explicat” a opțiunii pro-UE
12:25Referendumul pentru UE din Moldova, victorie sau înfrângere? Care sunt argumentele pentru fiecare verdict
12:05NATO atrage atenția Rusiei că trimiterea de trupe nord-coreene în Ucraina ar fi o „escaladare semnificativă”. Informații credibile indică prezența a cel puțin 1.500 de soldați ai Phenianului
11:50Peste 7.000 de voturi DA în plus față de voturile NU la referendumul pentru integrarea europeană a Moldovei după numărarea a aproape 99% din buletine
11:36Deputat PNL: „Planul Rusiei din Moldova este de fapt planul Rusiei pregătit pentru România la alegerile de peste câteva săptămâni: intrarea lui Simion în turul 2”
10:154.711 de voturi DA în plus față de voturile NU la ora 10.00 la referendumul pentru integrare europeană a Republicii Moldova
10:00George Simion a torpilat-o constant pe Maia Sandu: „România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău”
09:23„Suveraniștii” jubilează, după ce referendumul pro-UE din Moldova era să eșueze: „Maia Sandu, final de drum”, anunță Cozmin Gușă
09:142.285 de voturi DA în plus față de cele NU la ora 09.00 în Moldova la referendumul pentru integrare europeană
08:40Crește diferența în favoarea DA la referendumul european al Republicii Moldova: 744 de voturi DA mai multe decât cele NU la 08.30
08:33Nou centru de comandă pentru operațiuni NATO în Marea Baltică, inaugurat de Germania în vremuri de spionaj rusesc intens
08:17BREAKING 79 de voturi în plus pentru DA la referendumul european al Moldovei la câteva minute după ora 08.00
08:17Maia Sandu a luat peste 41% din voturi, va intra în turul al doilea cu candidatul socialist Alexandr Stoianoglo (26%)