/

IFC, parte a Grupului Băncii Mondiale, investește 50,8 milioane de euro într-o emisiune de obligaţiuni a Raiffeisen Bank

IFC (BM) investește în obligațiuni Raiffeisen
IFC (BM) investește în obligațiuni Raiffeisen (sursa: Facebook/IFC - International Finance Corporation)

IFC (BM) investește în obligațiuni Raiffeisen. Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), parte a Grupului Băncii Mondiale, a anunţat marţi că a investit 50,8 milioane euro într-o emisiune de obligaţiuni a Raiffeisen Bank S.A. (RBRO), aceasta fiind prima emisiune internaţională de obligaţiuni sustenabile, denominate în euro, a băncii, informează un comunicat de presă al instituţiei financiare internaţionale.

IFC (BM) investește în obligațiuni Raiffeisen

Fondurile obţinute din această emisiune de obligaţiuni vor fi folosite pentru a finanţa proiecte în domeniul climei, inclusiv prin acordarea de împrumuturi şi linii de credit în condiţii preferenţiale pentru proiecte ecologice, de eficienţă energetică şi de energie din surse regenerabile şi finanţarea proiectelor agricole sustenabile şi de transport curat, dar şi a anumitor activităţi sociale, cum ar fi cele din domeniile sănătate, educaţie, infrastructură primară, locuinţe accesibile şi generarea de locuri de muncă.

Citește și: Câteva zeci din cele mai înalte turbine eoliene din lume, de aproape 200 de metri, vor fi instalate în România

„Ne bucură încrederea acordată de către investitorii instituţionali străini şi locali, prin participarea la emisiunea noastră inaugurală de euroobligaţiuni.

Interesul arătat de către piaţa de capital confirmă, încă o dată, că modelul nostru de banking este unul responsabil, caracterizat de o situaţie financiară solidă şi o preocupare permanentă de a încorpora perspectiva tuturor actorilor relevanţi”, a declarat Alina Rus, director financiar al RBRO.

Condiții MREL

Se aşteaptă ca emisiunea de obligaţiuni să îndeplinească Cerinţele minime de fonduri proprii şi de pasive eligibile (MREL) impuse în temeiul Directivei privind redresarea şi rezoluţia bancară a Uniunii Europene.

Această cerinţă de reglementare urmăreşte să asigure că băncile au capacitate de a absorbi pierderile şi că salvarea instituţiilor financiare nu este finanţată de contribuabili.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

„În anii următori, economia României are potenţialul de a continua să asigure convergenţa către nivelul de trai din UE, eliminând, în acelaşi timp, şi restul inegalităţilor sociale şi teritoriale. Dar acest lucru va necesita un mai bun acces la finanţare.

Prin acest parteneriat, IFC îşi propune să continue să promoveze un sector bancar şi o piaţă locală de capital reziliente, cu un angajament solid faţă de sustenabilitate şi incluziune”, a declarat Ary Naym, director IFC pentru Europa Centrală şi de Sud.

IFC și RBRO, relație de lungă durată

Finanţarea are la bază relaţia de lungă durată cu RBRO şi grupul bancar Raiffeisen. Proiectele anterioare au inclus investiţii multiple în emisiunile de obligaţiuni ale băncii, iar fondurile astfel atrase au fost folosite pentru a finanţa proiecte ecologice şi sociale în România.

IFC – organizaţie membră a Grupului Banca Mondială – este cea mai mare instituţie globală de dezvoltare axată pe sprijinirea sectorului privat din pieţele emergente. IFC este prezentă în peste 100 de ţări şi îşi utilizează capitalul, expertiza şi reţeaua pentru a crea pieţe şi oportunităţi în ţările în curs de dezvoltare. În exerciţiul financiar 2023, IFC a alocat o sumă record de 43,7 miliarde de dolari companiilor private şi instituţiilor financiare din ţările în curs de dezvoltare.

Raiffeisen Bank activează pe piaţa bancară din Romania deservind aproximativ 2,2 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.900 de angajaţi în 285 de sucursale, 1.126 de bancomate şi maşini multifuncţionale (ATM şi MFF) şi peste 28.900 de POS-uri.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

14:56Noul președinte al Camerei Deputaților, Ciprian Șerban, traseist prin cele mai toxice partide, promovat în PSD de fugarul Ionel Arsene
14:29Crin Antonescu, susținător vehement al lui „Felix”: „Dan Voiculescu, cu partidul lui, cu trustul lui media, acţionează, în opinia mea, corect”
11:25Marcel Ciolacu a fost acceptat de Klaus Iohannis ca premier al noului Guvern
10:41Încă o manipulare a Moscovei: rușii o acuză pe Maia Sandu că plănuiește o „operațiune militară” pentru a controla Transnistria. De fapt, teritoriul separatist aparține Republicii Moldova
10:27Hipnoza începe să fie din ce în ce mai folosită de terapeuții români. Care sunt riscurile acestei proceduri
10:20Creșteri foarte mari de preț la apa potabilă în țară de la 1 ianuarie
10:14Zeci de mii de cazuri de înșelăciuni online în 2024. Unele victime au pierdut zeci de mii de euro
10:07Incredibilă ipocrizie a lui Ciolacu, care susține că PSD, PNL și UDMR au „înţeles mesajul românilor de la alegerile generale”
09:59E oficial: Crin Antonescu va fi candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR la funcția de președinte al României, spune Bolojan
21:43Revoluția din decembrie 1989: acum 35 de ani erau zile de haos, moarte și speranță timidă
21:21Structura noului Guvern: 16 ministere distribuite între PSD, PNL și UDMR. Care sunt titularii propuși pentru portofolii
21:07Putin și premierul slovac Robert Fico s-au întâlnit la Kremlin, motivul probabil fiind tranzitul gazului rusesc
21:00Liberalii vor conduce şase ministere în noul Guvern, a anunțat Ilie Bolojan
20:51Schimbarea lui Rafila de la șefia Ministerului Sănătății și reformarea sistemului, cere Mihăiță Bariz, activist pentru drepturile pacienților
19:41Guvernul Ciolacu II este guvernul Ciolacu I în proporție de 66%. Aproape toți miniștrii PSD, păstrați