/

Dîncu îl laudă pe Ciucă: este partenerul nostru privilegiat

Dîncu îl laudă pe Ciucă Foto: News.ro

Dîncu îl laudă pe Ciucă: este partenerul nostru privilegiat, a spus ministrul Apărării. El a mai apreciat că șansa PNL este o bună coabitare cu PSD, pentru a-şi putea îmbunătăţi poziţia din sondaje

Dîncu îl laudă pe Ciucă

”Prin natura funcţiei, noi lucrăm cu premierul Ciucă foarte bine la Guvern, Nu există nicio diferenţă între miniştri (…) Este o fire pozitivă şi problemele guvernării ne leagă foarte tare, nu avem timp de opţiuni ideologice, de fineţe. (..) Partenerul nostru privilegiat este evident domnul Nicolae Ciucă”, a spus Vasile Dîncu, despre relaţia din Executiv. El a precizat că PSD ţine cont că în această perioadă istorică, preşedinte de facto al PNL este Florin Cîţu şi tratează această relaţie cu atenţie.

Despre disensiunile din coaliţie, Dîncu a precizat că ”este o dovadă că această coaliţie este vie”.

”Noi am stabilit că nu facem o disoluţie a partidelor şi încercăm să păstrăm identităţile partidului în perspectiva lui 2024, când vom vedea care va fi formula în care vom candida. (..) PSD este mai stabil, în PNL parcă există competiţie şi ne trezim cu lucruri care nu ştim de unde au apărut şi cum să le poziţionăm”, a arătat ministrul, citat de news.ro.

Proiecte comune pentru 2024

Vasile Dîncu a mai spus că, în acest moment este şi o competiţie politică, de comunicare. ”Este o diferenţă foarte mare între cele două partide, nu am un sondaj, nu vreau să lansez cifre. Dar PNL trebuie să tragă să îşi îmbunătăţească scorul electoral. După părerea mea ar trebui să o facă prin prestaţia miniştrilor din Guvern şi nu neapărat prin comunicarea externă”, a explicat el, adăugând că PSD are alt tip de comunicare.

Citește și: Biden, de acord ca trupe americane să fie trimis în România (CNN)

”Cred că din această competiţie va ieşi ceva bun şi ambele partide vor reuşi să crească, să se păstreze în vârful ierarhiei, iar pentru 2024 să ajungă la o soluţie împreună sau separat, dar să gândim o coaliţie electorală. Am văzut şi atacuri ale echipei de comunicare de la PNL, asupra miniştrilor noştri, eu cred că şansa PNL este o bună coabitare cu PSD, pentru a-şi putea îmbunătăţi poziţia din sondaje”, a afirmat el. 

PSD recomandă miniștrilot PNL să aibă o prestație bună

Vasile Dîncu a afirmat că e posibil ca liberalii să nu fie mulţumiţi cu acest procent de 20% pe care îl au în acest moment în sondaje. 

”Să îţi ataci partenerul de guvernare (..) nu cred că e o soluţie de succes, sunt teme importante care trebuie atacate, descentralizarea, reforma statului, lupta împotriva extremismului şi populismului (..) sunt mai importante decât o polemică cu PSD, cu un atac la miniştri. Din acţiuni negative nu creşti, cred că poţi încerca să îi scazi pe ceilaţi, dar nu creşti”, a afirmat Dîncu, care este şi sociolog.

Pensiile: nu avem de unde creşte dacă nu avem de unde

”Problema este următoarea, de principiu, nu avem de unde creşte dacă nu avem de unde, trebuie să avem un ritm al creşteri ipe care să ni-l permitem, nu să creştem când avem nevoi mai stringente”, a explicat el.

Întrebat dacă acest subiect al pensiilor ar fi o linie roşie care ar putea duce al ruperea coaliţiei, ministrul Apărării a spus că ”este o temă importantă”. El crede însă că se vor găsi soluţii negociate pentru a nu se ajunge la acest lucru.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent (IBAN RO48BRDE445SV97760644450Asociația „Doar fapte”, CIF 45500057).

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic făr apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

16:35VIDEO Semn divin: Patriarhul Chiril, omul lui Putin, a dat cu fundul de pământ în timp ce sfințea o biserică
14:01Boc, critici fără adresă clară: „Am tras semnale de alarmă foarte serioase. Criza gazului poate avea consecințe mai grave decât COVID”
13:34Șeful ANAF, despre compensarea preţurilor carburanţilor: „Această reducere este benevolă”
10:04Rachete rusești au lovit iar vestul Ucrainei (Iavoriv, Lvov), regiune neafectată de operațiuni militare
09:50Un parlamentar de la Kiev, spion rus: trebuia să asigure intrarea în orașele ucrainene a trupelor rusești
09:34VIDEO Ultima conversație a lui Macron cu Putin înainte ca liderul rus să declanșeze invadarea Ucrainei. Francezul, ironizat constant
00:23Schizofrenie la Moscova în legătură cu deschiderea ușii UE pentru Ucraina și Moldova: Putin spune că nu are nimic împotrivă, MAE rus denunță o „abordare agresivă”
18:33Care este profilul elevilor care iau zece la Evaluarea Națională
18:04Doi ieșeni purtând același nume au fost condamnați în aceeași zi, pentru aceeași faptă, la aceeași pedeapsă
17:46Germania riscă penuria de gaz, caz în care se va confrunta cu „alegeri foarte dificile”, anunță ministrul economiei
16:30Prescripția penală decisă de CCR începe să funcționeze: cum a scăpat un condamnat de delapidare și fals
15:34Tupeu. Dan Voiculescu anunță că se luptă pentru controlul averilor ilicite. Fiscul refuză să mai spună câți bani a recuperat de la el în dosarul ICA
14:23Statutul de țară candidată la UE este „lumina de la capătul tunelului”, spune Maia Sandu
14:04Rețeta jafului din fondul forestier: Cifrele care arată că Romsilva încurajează tăierile ilegale, prefăcându-se că protejează pădurile
14:00Candidatura Ucrainei la UE, catalogată drept o „afacere internă a Europei” de Rusia