/

Cu cât o plătesc contribuabilii pe judecătoarea Popoviciu, care întreba, în sală, unde se află unul tinerii uciși în accidentul din 2 Mai. Și ea a dat statul în judecată pentru salariu mai mare

Cu cât o plătesc contribuabilii pe judecătoarea Popoviciu Foto: Facebook

Cu cât o plătesc contribuabilii pe judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu, de la judecătoria din Mangalia, care striga, în sală, unde se află unul tinerii uciși în accidentul din stațiunea 2 Mai: ea câștiga, în medie 12.500 de lei pe lună.

Citește și: Afacerea lui Pablo, alpaca lui Godină, gâfâie: încasări de doar 33.000 de lei pe an și datorii de 69.000 de lei. În 2023, alpaca s-a apucat de turism: a deschis o pensiune în Brașov

Potrivit relatărilor din presa centrală, judecătoarea Popoviciu a făcut prezența și a strigat numele lui Sebi Olariu, unul dintre cei doi tineri uciși în accident. “Când a întrebat dacă băiatul meu este în sală… Nu am văzut în viaţa mea un asemenea judecător. Îi voia buletinul”, a declarat tatăl adolescentului mort.

Cu cât o plătesc contribuabilii pe judecătoarea Popoviciu

În declarația de avere din 2022, care se referăla anul fiscal 2021, ea consemnează un salariu anual net de 150.692 de lei, deci puțin peste 12.500 de lei.

În declarația de avere din 2023, care se referă la anul fiscal 2022, ea declară 28.738 de lei de la judecătoria Ineu, alți 109554 lei de la judecătoria Mangalia și așa numite „diferențe salariale” și „dobândă diferențe salariale” în valoarea totală de 18.300 de lei. Aceste sume câștigate în instanță se plătesc însă în tranșe, în funcție de disponibilitățile ministerului de Finanțe, așa că este posibil ca în anii următori ea să beneficieze de plăți mult mai mari.

Judecătoarea din Mangalia Ancuța Ioana Popoviciu a devenit celebră după ce a întrebat în sala de judecată dacă adolescentul mort în accidentul de la 2 Mai este prezent. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat că va fi verificată de Inspecția Judiciară „cu privire la existenţa indiciilor săvârşirii unor eventuale abateri disciplinare”.

Incidentul s-a petrecut la primul termen de la Judecătoria Mangalia al procesului în care este judecat Vlad Pascu, cel care s-a urcat drogat la volan pe 19 august 2023 și a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri, în stațiunea 2 Mai, din județul Constanța, ucigându-i pe doi dintre ei.

Popoviciu a avut o carieră profesională modestă: a absolvit, în 2006, Dreptul la universitatea din Oradea, iar din 2011 este judecător. Ea a lucrat la judecătoria din Ineu până în 2022, când s-a mutat la Mangalia. Ea a mai fost sancționată cu avertisment pentru că nu judeca dosarele „cu celeritate”.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

15 Comments

    • NU ESTE NORMAL CA ASTFEL DE REBUTURI SOCIALE SA LUCREZE IN JUSTIȚIE PE MUNCĂ NOASTRA A CELOR DIN PRIVAT ,DEOARECE A DAT DOVADA ORI DE INCOMPETENT PROFESIONAL ,ORI ESTE MARSALUIT ACEST PROCES 100% DAR MAI AARE SI PRETENȚIE LA PENSI SPECIALĂ ESTE O RUSINE A JUSTIȚIEI ROMANA 100% !SA AI UN GUPEU MIZERABIL SĂ JIGNEȘTI NISTE PĂRINȚI IN SUFERINȚA INSEAMNA CA ESTI O FIINTA FARA SCRUPULE 100% !!!

  1. Drama produsa de idiotul de Pascu este foarte mare insa parintii victimelor se agata cu dintii de orice lucru care le da lor inpresia ca nu s-ar face dreptate.
    Probabil ca fiind primul termen si un numar mare de parti, judecatoarea sa fi verificat prezenta partilor. E ceva normal. Probabil ca si judecatoarea nu s-a pregatit pentru acest termen insa justitia nu se face dupa bunul plac al partilor.
    Daca nu le convine prestatia jidecatoarei, partile pot cere recuzarea ei nu linsajul mediatic.
    Prea s-a ajuns ca orice neica nimeni sa comenteze lucruri pe care nu le cunosc.

    • Trebuie sa ai motive foarte serioase demonstrate ca sa ceri recuzarea judecatorilor, nu de genul ca nu-ti place..,! si apoi poate ca tocmai asta urmaresc avocatii acuzatului ca sa prelungeasca cat mai mult perioada de intrare pe rol a dosarului ca sa mai reduca din impactul mediatic asupra cazului…! In orice caz exista multa indiferenta in justitia din Romania privitor la justitiabil. In mod onest veniturile si pensiile speciale ale celor din justitie nu sunt justificabile comparativ cu ceea ce livreaza,nici pe departe..,!

    • Cumva coleg cu madama? Nu sesizezi irealismul situației? Judecătorii trebuie sa fie niste modele în societate, de moralitate, de civism. De orice! Atitudinea dânsei nu e scuzabilă sub nicio formă! A aruncat încă o pată asupra unui corp profesional și așa destul de discreditat în ultima vreme.
      PS. În Statele Unite judecătorii ies la pensie la 70 de ani. Unii sunt chiar pe viață! La noi, numita judecătoare va ieși în nici 10 ani, deja sastisită, deja sictirită de munca depusă și nerecunoștința societății …

  2. De ce ne mai mirăm că această hidră este în justiție, când corupția este inclusiv la președinte!!! Așa aleși așa justiție.

  3. Din pacate nu este o exceptie. Cel mai jegos segment al puterilor in stat. Magistratii au salarii foarte mari, pensii nesimtite, avantaje peste tot si nu livreaza nimic. Cu toate astea sunt si avari, luptatori pentru banutul lor. Anul trecut s-au inregistrat peste 20 000 de procese in care judecatori si procurori isi cereau drepturi din urma. Nu le mai este rusine, rahat simtul datoriei. Siktir!

    • Nu !nu este o excepție, așa este „justiția”românească,și un banal proces de divorț este câștigat de cel care plătește mai mult,din păcate am avut numai președinți de țară ne interesați de soarta populației, numai șefi de partide ticăloși, numai conducători ai Parlamentului de nimic ,..a ieșit danilet la pensie la 48 de ani, fără a rezolva un dosar ,doar tăind gardul viu cu drujba,cu o pensie specială imensă, plătită de noi de copii noștrii,iar Ciolacu, când a fost întrebat:de ce nu face nimic pentru tăierea pensiilor speciale,a spus;nu se poate cu războiul la granița,… numai puteau hoții din justiție de războiul din Ucraina,bătaie de joc !

  4. Aceste specimene sunt produsele statului eșuat.Pentru asemenea lucruri ar trebui să ieșim în stradă. Dar cine? Cine mai iese astăzi în stradă în România? Din cauza asta politicienii fac ce vor și numai pentru ei și acoliții lor. Păcat de țara asta! Merita mai mult!!!

  5. Să fie pedepsita aspru… chiar dată afară acest MONSTRU care își bate joc de români în condițiile în care e plătită SPECIAL… cum sunt toți din justiție, mai presus de lege. Să le fie veșnic rușine, acestor asupritori, nerușinați !

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

21:20Navă-spion rusească în Canalul Mânecii, supravegheată de Royal Navy. Ministrul britanic al Apărării, către Putin: Știm ce faceți
21:11Trump face primul pas către Putin: propune un acord rapid de pace între Rusia și Ucraina sau, în caz contrar, va impune sancțiuni comerciale severe Moscovei și partenerilor săi
21:05Registrul Comerțului spune că prostituția nu poate fi înregistrată ca obiect de activitate, deși apare în noul CAEN
20:54Kelemen Hunor îi pune o talpă discretă lui Bolojan, care vrea să reducă din personal la Senat: „Nu poţi să faci din pix, acest lucru trebuie discutat cu fiecare angajat”
20:44Cel mai vechi european nu putea fi decât oltean: hominizii care trăiau acum două milioane de ani pe teritoriul României de azi, clasificați drept „Homo Olteniensis”
18:10Dezmăț la stat: suma halucinantă pe care o primește la pensionare un director Romsilva. Net
17:47Rafila, protejat de presă în ciuda colapsului din sistem. Activistul pentru drepturile pacienților cu boli cronice Mihăiță Bariz acuză că „tăcerea este atât de apăsătoare”, ministrul a devenit „invizibil”
15:34Statuie antică descoperită printre gunoaie, în Salonic. Poliția elenă a deschis o anchetă
15:23AUR îl susține în continuare pe Călin Georgescu la președinția României, George Simion spune că el nu mai candidează
15:15Tabloidul Sun a acceptat să plătească o sumă uriașă ca să stingă litigiul cu prințul Harry. Publicația și-a cerut scuze public, un gest foarte rar
15:08Multe din locuințele care au ars la Los Angeles nu erau asigurate: companiile de asigurări au refuzat să le asigure, invocând tocmai riscul de incendii
14:52Culmea șpăgii pentru permis auto: a dat 2.500 de lei, dar a picat examenul
14:29În 2025, contribuabilii vor plăti dobânzi de 51 de miliarde de lei la împrumuturile Guvernului. În 2026: 60 de miliarde de lei
11:56Cine îl huiduie pe Bolojan pentru că vrea să-i mai dea afară: funcționarii Senatului au dreptul la pensie specială, media fiind de peste 6.100 de lei pe lună
11:23Suma astronomică pe care a cheltuit-o guvernul Ciolacu, în 2024, pe petreceri la casele de oaspeți RAAPPS și pe mașinile de protocol ale angajaților Executivului