/

Cioloș despre Ciolacu: Vorbește mult și citește puțin. Dacă nu are ce fura, nu are chef de muncă

Cioloș despre Ciolacu Citește puțin, vorbește mult
Cioloș despre Ciolacu: Citește puțin, vorbește mult (sursa: Facebook/Dacian Cioloș)

Cioloș despre Ciolacu: Citește puțin, vorbește mult. „Ca orice om care vorbește mult și citește puțin, Marcel Ciolacu a făcut greșeala fatală de a încerca să citească documentele din PNRR.

Probabil că a fost ispitit de Ziua Națională a Lecturii, care abia a fost sărbătorită și pe care e posibil ca liderii PSD să și-o fi trecut în statut ca singura zi în care au voie să pună mâna pe o altă carte decât cartea de credit.”, a scris Cioloș joi seara pe Facebook despre șeful PSD.

Cioloș despre Ciolacu: Citește puțin, vorbește mult

„Salut dorința de a citi, dar e clar că e nevoie de ajutor la primele lecturi – simplul act de a citi nu presupune și înțelegerea a ceea ce citești.

Ar fi fost mai potrivit ca Alexandru Rafila să îi ofere această mână de ajutor domnului Ciolacu, dar ministrul Sănătății a fost interesat de priceperea PNRR de către președintele PSD în aceeași măsură în care e interesat de construirea de spitale în România, adică deloc.

Citește și: România, răspuns pentru Rusia: Ne dorim ca grupul de luptă NATO să fie poziționat în țara noastră

Dacă tot nu ne iese nimic, mai bine să nu le facem – pare să fie filosofia PSD.

Am mai putea râde de incapacitatea pesediștilor de a înțelege ce scrie într-un proiect european, dar, din păcate, lucrurile devin extrem de serioase și cetățenii români riscă din nou să aștepte degeaba spitale, cu toate că bani există.”, a continuat Cioloș.

„Acești domni de la PSD se gândesc automat la <para-ndărăt>”

„Problema cu acești domni de la PSD e că ei, atunci când văd programe europene în care există capitolul <asistență tehnică>, se gândesc automat la <consultanță>, <zeciuială>, <para-ndărăt> și alte forme de a băga bani în buzunarul propriu.

De data asta, și-au dat seama că nu pot fura și văd că la Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu asta produce o iritare personală și o nervozitate la adresa foștilor miniștri USR. Când ai fost obișnuit 30 de ani să bagi mâna în banii publici, nu ai cum să înțelegi de ce, brusc, nu mai ai voie să o faci.

Le e greu la guvernare când trebuie să numere o groază de bani din care să nu poată trage un comision pentru ceasuri, mașini scumpe sau niște campanii la partid.

Cu astfel de oameni pierdem noi timpul în România și atunci când vă întrebați de ce nu aveți de niciunele să știți că răspunsul e pentru că nu avem bani. Nu că nu au fost sau nu există. Ci pentru că Ciolacu, Rafila și toți ceilalți pesediști care ajung pe la guvernare ori îi fură, ori nu au chef să muncească dacă nu e nimic de furat.”, a încheiat liderul demisionar al USR.

Ghinea: „Directorimea din Ministerul Sănătăţii este isterizată”

Postarea lui Cioloș pare să aibă legătură cu una a lui Cristian Ghinea: „V-am spus (…) povestea ANDIS – agenţia pentru investiţii în sănătate. Ar trebui să înlocuiască două direcţii din minister care au ratat construcţia de spitale.

Are fonduri din PNRR să funcţioneze, să ia oameni să facă treaba – ce numeşte PSD ‘consultanţă’, că ei nu ştiu cu munca. (…) ANDIS a fost soluţia la întrebarea Comisiei: bine, vă dăm 1,7 miliarde să faceţi spitale, dar cine le face? Evident, directorimea din Ministerul Sănătăţii este isterizată. Se face ANDIS, se face un concurs de selecţie pentru manageri (da, e şi asta în PNRR).

Suferă directorii că rămân fără fotoliu. Soluţia lor? Rafila a informat Comisia Europeană că nu vrea ANDIS la Ministerul Sănătăţii, ci vrea să fie mutat la Secretariatul General al Guvernului.”

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Become a Patron!

  • cont bancar: IBAN RO48BRDE445SV9776064445

Asociația „Doar fapte”, CIF 45500057.

Cine sunt creatorii defapt.ro.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic făr apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro


Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

17:57Germania, năucită de stoparea importurilor de gaz rusesc: costuri suplimentare de un miliard de euro lunar. Guvernul, gata să introducă o nouă taxă în facturile tuturor consumatorilor
17:36Ultimul bastion al ucrainenilor în Lugansk, Lisiciansk, încă rezistă, în ciuda asaltului rusesc sălbatic
17:22Șapte din zece americani nu-l vor nici pe Biden, dar nici pe Trump la alegerile din 2024
10:21Statul New York a limitat masiv purtarea armelor în locuri publice, în ciuda unei decizii a Curții Supreme
10:09Bruxellesul nu deblochează banii din PNRR pentru Polonia, consideră că reformele din justiție nu sunt adecvate
09:56Pentagonul a livrat Ucrainei 150.000 de obuze, dar și rachete și echipamente de apărare antiaeriană
22:34Frustrare uriașă la Kremlin după ce forțele ucrainene i-au forțat pe ruși să părăsească Insula Șerpilor: Moscova a ripostat cu bombe cu fosfor și cu atacuri asupra civililor din Odesa
21:52Cum pierd marile orașe ale României ocazia să se dezvolte: nu angajează arhitecți care să vină cu soluții. Experimentul de la Palatul Culturii
21:45Primăria din Iaşi, amendată drastic pentru distrugerea spaţiului verde
21:22S-a trezit divorţat fără să aibă habar. Când a aflat, fosta nevastă era deja măritată cu altul
17:26UNESCO, lovitură grea pentru Rusia. Este oficial: borșul ucrainean a fost inclus pe lista patrimoniului imaterial al UNESCO
15:01Variantă PSD la Agricultură: deputatul Florin Barbu, zis „Busi”, fost om de încredere al lui Vâlcov, acum în gruparea Paul Stănescu. Presa scrie că ar fi nepotul liderului PSD
13:42PSD acuză PNL că n-a vrut să supraimpoziteze pensiile speciale
09:55Cum scapă Ciucă de acuzațiile de plagiat: cu ajutorul unui judecător apropiat de liberali și al unei decizii de instanță absolut bizare
00:17Putin duce Rusia înapoi în URSS, la propriu: o rachetă din două trase asupra Ucrainei provine din stocurile sovietice. Precizia slabă a proiectilelor duce la moartea a sute de civili