/

Cioloș despre Ciolacu: Vorbește mult și citește puțin. Dacă nu are ce fura, nu are chef de muncă

Cioloș despre Ciolacu Citește puțin, vorbește mult
Cioloș despre Ciolacu: Citește puțin, vorbește mult (sursa: Facebook/Dacian Cioloș)

Cioloș despre Ciolacu: Citește puțin, vorbește mult. „Ca orice om care vorbește mult și citește puțin, Marcel Ciolacu a făcut greșeala fatală de a încerca să citească documentele din PNRR.

Probabil că a fost ispitit de Ziua Națională a Lecturii, care abia a fost sărbătorită și pe care e posibil ca liderii PSD să și-o fi trecut în statut ca singura zi în care au voie să pună mâna pe o altă carte decât cartea de credit.”, a scris Cioloș joi seara pe Facebook despre șeful PSD.

Cioloș despre Ciolacu: Citește puțin, vorbește mult

„Salut dorința de a citi, dar e clar că e nevoie de ajutor la primele lecturi – simplul act de a citi nu presupune și înțelegerea a ceea ce citești.

Ar fi fost mai potrivit ca Alexandru Rafila să îi ofere această mână de ajutor domnului Ciolacu, dar ministrul Sănătății a fost interesat de priceperea PNRR de către președintele PSD în aceeași măsură în care e interesat de construirea de spitale în România, adică deloc.

Citește și: România, răspuns pentru Rusia: Ne dorim ca grupul de luptă NATO să fie poziționat în țara noastră

Dacă tot nu ne iese nimic, mai bine să nu le facem – pare să fie filosofia PSD.

Am mai putea râde de incapacitatea pesediștilor de a înțelege ce scrie într-un proiect european, dar, din păcate, lucrurile devin extrem de serioase și cetățenii români riscă din nou să aștepte degeaba spitale, cu toate că bani există.”, a continuat Cioloș.

„Acești domni de la PSD se gândesc automat la <para-ndărăt>”

„Problema cu acești domni de la PSD e că ei, atunci când văd programe europene în care există capitolul <asistență tehnică>, se gândesc automat la <consultanță>, <zeciuială>, <para-ndărăt> și alte forme de a băga bani în buzunarul propriu.

De data asta, și-au dat seama că nu pot fura și văd că la Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu asta produce o iritare personală și o nervozitate la adresa foștilor miniștri USR. Când ai fost obișnuit 30 de ani să bagi mâna în banii publici, nu ai cum să înțelegi de ce, brusc, nu mai ai voie să o faci.

Le e greu la guvernare când trebuie să numere o groază de bani din care să nu poată trage un comision pentru ceasuri, mașini scumpe sau niște campanii la partid.

Cu astfel de oameni pierdem noi timpul în România și atunci când vă întrebați de ce nu aveți de niciunele să știți că răspunsul e pentru că nu avem bani. Nu că nu au fost sau nu există. Ci pentru că Ciolacu, Rafila și toți ceilalți pesediști care ajung pe la guvernare ori îi fură, ori nu au chef să muncească dacă nu e nimic de furat.”, a încheiat liderul demisionar al USR.

Ghinea: „Directorimea din Ministerul Sănătăţii este isterizată”

Postarea lui Cioloș pare să aibă legătură cu una a lui Cristian Ghinea: „V-am spus (…) povestea ANDIS – agenţia pentru investiţii în sănătate. Ar trebui să înlocuiască două direcţii din minister care au ratat construcţia de spitale.

Are fonduri din PNRR să funcţioneze, să ia oameni să facă treaba – ce numeşte PSD ‘consultanţă’, că ei nu ştiu cu munca. (…) ANDIS a fost soluţia la întrebarea Comisiei: bine, vă dăm 1,7 miliarde să faceţi spitale, dar cine le face? Evident, directorimea din Ministerul Sănătăţii este isterizată. Se face ANDIS, se face un concurs de selecţie pentru manageri (da, e şi asta în PNRR).

Suferă directorii că rămân fără fotoliu. Soluţia lor? Rafila a informat Comisia Europeană că nu vrea ANDIS la Ministerul Sănătăţii, ci vrea să fie mutat la Secretariatul General al Guvernului.”

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:

Become a Patron!

  • cont bancar: IBAN RO48BRDE445SV9776064445

Asociația „Doar fapte”, CIF 45500057.

Cine sunt creatorii defapt.ro.

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

13:25Transportul maritim trebuie să polueze mult mai puțin, un acord preliminar în UE a fost negociat
13:05FOTO Cum ar arăta scenele arestării lui Trump, potrivit Midjourney, un soft de inteligență artificială care transformă text în imagini
12:11Cardiologul care implanta stimulatoare cardiace de la cadavre, profesor de șpagă: doi medici rezidenți din subordine luau mită pe bandă rulantă
09:48După o decizie a CCR, monstrul care a şantajat sexual şi mutilat psihic pe viaţă eleve din Iaşi, la un pas de achitare
09:28Foame mare la Rutieră: șefii din Poliție s-au dat în gât că beneficiază de pizza pentru a închide ochii la abateri în trafic
00:20Ciolacu tocmai a pornit un război cu Comisia Europeană: viitorul premier a declarat răspicat că prevederile din PNRR asumate de România nu vor fi respectate și cere noi „discuții”
23:39Oceanul devine o supă prea caldă, majoritatea speciilor din recifele de corali australiene au populații în declin masiv
23:26Secretarul general al ONU îi compară pe oameni cu vampirii când vine vorba de apă, „sângele omenirii”
20:22Tinerii bulgari s-au emancipat: opt din zece vor să se angajeze numai la companii care nu poluează
19:43Activiștii de mediu care atacă opere de artă nu sunt niște bezmetici: au organizații complexe, finanțări generoase și salarii de până la 1.300 de euro. În Germania, vor să se transforme în partid
17:24Criza financiară a ajutat marii poluatori, de la care BCE și țările din zona euro au cumpărat obligațiuni de miliarde de euro
16:44Panică! Kelemen Hunor vrea anticipate, înainte de un dezastru definitiv. Ciolacu, prea fricos să preia conducerea Guvernului, nu știe cum să amâne „rotativa”
14:47VIDEO+FOTO Zelenski, din nou în cel mai periculos loc de pe linia frontului, la Bakhmut
14:16Xi îl ține pe Putin în stand-by: China ezită să cumpere volumul uriaș de gaze oferit de Rusia
14:15EXCLUSIV Percheziții DNA la Ape Minerale, societate de stat condusă de liberalul Udriște, politicianul care face tranzacții de sute de mii de euro dar nu are cont bancar