Cine sunt medicii suspectați că montau stenturi preluate de la morți: potrivit mai multor publicații din Iași, ar fi vorba de Dan Tesloianu, de la spitalul Sfântul Spiridon din Iași, și Eduard Belu, de la Spitalul Militar Brașov. Tesloianu este medic cardiolog, la fel ca Belu.
Medicii suspectați că montau stenturi de la morți
Spitalul de la Iași este subordonat direct Ministerului Sănătății, iar cel de la Brașov – Ministerului Apărării.
Deocamdată se cunosc puține detalii, dar se pare că banii erau spălați printr-un ONG și investiți într-o casă ridicată în aria protejată de la Movileni, în Vaslui. Anchetatorii încearcă acum să afle cum a fost acordată autorizația de construire.
Spitalul din Iași, „Sfântul Spiridon”, este condus de un manager extrem de controversat în presa locală, Daniel Timofte. Însă, în martie 2022, ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, s-a afișat alături de el, iar imagini de la această conferința de presă comună au apărut pe pagina de Facebook a PSD Iași.
Prea locală susține că managerul Timofte conduce „un bolid BMW 750LD XDrive, un autoturism ce a costat peste 100.000 de euro când a fost lansat”, „parcat ostentativ în fața spitalului care stă să cadă”. Mașina era parcată în fața spitalului și azi, în ziua descinderilor IGPR.
Însă, în declarația de avere a lui Timofte, se arată că acesta nu deține nici o mașină.
Spitalul din Iași, scandal după scandal
Însă Ziarul de Iași cita, în noiembrie 2022, un raport al ministerului Sănătății care arăta o lipsă cronică de medicamente la acest spital: „Pe parcursul intervenţiei la faţa locului au fost semnalate şi aduse la cunoştinţa echipei de audit diverse situaţii existente în prezent de neasigurare continuă a stocurilor de medicamente şi nu numai (ex. materiale sanitare, reactivi) pentru diverse secţii ale spitalului, de către salariaţi ai acestora, cum ar fi chirurgie, laborator imunologie, U.P.U., coordonator transplant hepatic, mai exact lipsa unor medicamente, materiale sanitare etc. din stoc”.
Farmacia spitalului era închisă în week-end.
În noiembrie 2022, tot Ziarul de Iași scria că dr. Laura Gheucă-Solovăstru, şefa Secţiei de Dermato-Venerologie, şi-a ţinut internat tatăl aproape non-stop în spital în ultimii ani.
Conform datelor furnizate de spital, Nicolae Solovăstru a avut 20 de spitalizări în perioada 2016 – 2022, 927 de zile în total, între 15 şi 85 de zile pe tură, iar trei reinternări au fost la distanţă de două-trei zile una de cealaltă.
În 2015, Mediafax scria că un procuror din Iași a clasat dosarul de corupție în care era implicat Dan Tesloianu după ce acesta l-a tratat pe tatăl său. În plus, medicul i-ar fi oferit procurorului mai multe tablouri. Procurorul a fost reținut de DNA.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.
[…] Citește și: Cine sunt medicii suspectați că montau stenturi preluate de la morți: Dan Tesloianu, de la Iași,… […]
[…] Citește și: Cine sunt medicii suspectați că montau stenturi preluate de la morți: Dan Tesloianu, de la Iași,… […]