/

Buncăr anti-atomic pentru elita Moscovei, construit de urgență lângă spitalul exclusivist al Kremlinului

Buncăr anti-atomic pentru elita Moscovei
Buncăr anti-atomic pentru elita Moscovei (sursa: kremlin.ru)

Buncăr anti-atomic pentru elita Moscovei. Kremlinul a semnat un contract pentru construirea unui adăpost anti-nuclear pe terenul celui mai exclusivist spital de stat din Moscova, la câteva zile după atacul cu drone în capitala Rusiei. The Moscow Times face dezvăluirea, după ce a avut acces la contractul semnat pe 26 mai de Vladimir Putin.

Buncăr anti-atomic pentru elita Moscovei

Buncărul este destinat să fie folosit de 800 de persoane (din câte se pare, alese din rândul elitei ruse) și este de așteptat să fie construit sub Spitalul Clinic Central al Direcției Administrative a Președintelui Federației Ruse, cunoscut și sub numele de „Clinica Kremlin”, într-un timp aproape record.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Întreaga construcție, denumită oficial în acte „structură de protecție civilă”, urmează să fie finalizată până pe 20 decembrie 2023.

Infrastructurii i s-a alocat un buget de 35 de milioane de ruble (în jur de 400.000 de euro).

Adăpostul va avea mai multe intrări și ieșiri de urgență, fiind, de asemenea, echipat cu un sistem sofisticat de ventilație și încălzire pentru a permite „proceduri medicale în timpul războiului”.

Nu în ultimul rând, va dispune de sisteme speciale de comunicare pentru a asigura schimbul de informații secrete.

Cheltuieli mai mari pentru protecția lui Putin

Inițiativa construirii buncărului vine în contextul lansării unei contraofensive ucrainene, care pare din ce în ce mai aproape. Pe 30 mai, Moscova a suferit un nou atac cu drone pe teritoriul său.

Vladimir Putin, care trăiește cu frica de a fi asasinat, continuă să-și mărească măsurile de securitate prin construirea acestui buncăr antiatomic.

Citește și: EXCLUSIV La achiziția transportorului MApN „înecat” în Dunăre, Ciucă a cerut neflotabil. Este vorba de 31 de Piranha IIIC. Achiziția Piranha V, de un miliard de euro, suspectă de corupție

Această tendință se verifică prin analizarea cheltuielilor dedicate securității președintelui rus și colaboratorilor săi.

În doar cinci luni de la începutul anului, în perioada ianuarie-mai 2023, suma cheltuită pentru securitatea prezidențială a ajuns la 15 miliarde de ruble, sau circa 172 de milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de circa 15% față de aceeași perioadă a anului trecut, la începutul conflictului.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

20:50Performanță: prima instituție de stat care s-a năpustit să-și ia iPhone 15 în ziua în care a apărut pe piață este în subordinea lui Grindeanu
20:30VIDEO Buzatu a luat personal geanta cu bani și a pus-o în portbagaj. La instanță, pesedistul a spus că este vorba de „banii familiei”
17:31Tănase Stamule (PNL), decanul FABIZ, critici dure către „pachetul Ciolacu”: „O piatră de moară”. Plus: „ura față de corporații” pare mai importantă decât locurile de muncă a un milion de români
13:41Dosarul care poate face DIICOT de râs la nivel național: „fabrica de vise” de la Iași
13:10Fiul lui Dumitru Buzatu compara familia sa cu Brătienii: „Sunt copilul părinților mei și eu sunt foarte mândru de acest lucru. Am văzut că toată lumea elogiază familia Brătianu”
12:53VIDEO Buzatu, scos din propria curte flancat de jandarmi și băgat în dubă să fie dus la DNA. Era dărâmat, a putut spune presei doar „Veți vedea…”
12:17Omul de afaceri Adrian Porumboiu către Dumitru Buzatu: „Ori dai șpăgile, ori te ia DNA-ul”
11:28Oficial, Simona Halep s-a mutat din România: decizia ITIA consemnează că ea este în prezent „stabilită” în Franța
23:17Cum a susținut Ciolacu familia baronului de Vaslui, Buzatu: fosta soție, senator, fiul – secretar de stat. Premierul a asistat la alegerea familiei în fruntea organizației județene a PSD
22:20Averea uriașă a baronului PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, prins de DNA când lua o șpagă de 1,25 milioane de lei. El controla Vasluiul, unul din cele mai sărace județe din țară, de 11 ani
20:03Clienții prostituatelor să fie incriminați penal sau amendați în toate statele UE, cere Parlamentul European. Criticii proiectului arată că, în țările în care e așa, a crescut violența împotriva femeilor
19:10Dealer-ul Catena, activitate intensă la festivaluri și concerte în București și în țară: „Am pierdut, cică a mers foarte bine la Untold, la toate nebuniile, aș vrea să pistonez…”
18:27Sistemul informatic al CNAS a picat din nou, pe 18 septembrie, și încă se lucrează la remedierea problemelor
18:00Cum procura drogurile dealer-ul de la Catena: se ocupa de colectarea medicamentelor expirate de la farmaciile lanțului și de cele nefolosite de pacienții decedați
17:29Ciolacu, după explozia de pe autostrada lui Umbrărescu: „Este un accident de muncă”. Ciolacu, după explozia de la Crevedia: „Așa-ziși patroni care n-au ce căuta în mediul de afaceri”