Țeapa Nordis, garantată PSD, în cifrele administratorului judiciar: doar apartamentele promise și nelivrate erau în valoare de peste 350 de milioane lei , arată un comunicat al CITR, administratorul judiciar al Nordis Management SRL. CITR a publicat azi concluziile preliminare ale analizei activităţii din ultimii trei ani, structura masei credale precum şi scenariile posibile de redresare a companiei.
Țeapa Nordis, în cifrele administratorului judiciar
Tot azi, procurorii DIICOT au declanșat percheziții legate de această afacere, controlată de familia deputatei PSD Laura Vicol, oamenii legii apreciind că valoarea sumelor delapidate este puțin sub un miliard de lei.
Ce arată comunicatul CITR, publicat de agenția de știri News.ro:
- Datoriile lăsate în urmă de Nordis (creanțe acceptate la masa credală): 728.879.237,17 lei
- Valoarea apartamentelor promise și nelivrate până acum: 350 milioane de lei
- Datorii de 55 de milioane de lei către clienți care teoretic sunt proprietari, dar apartamentele „nu sunt la stadiul promis (nefiind finisate/mobilate) şi/sau nu au fost predate”.
În acest moment ar fi 1916 apartamente în curs de dezvoltare de Nordis, iar CITR arată că sunt trei proiecte care ar putea fi finalizate, cu 414 apartamente.
DIICOT caută un grup infracțional organizat
CITR mai explică faptul că este nevoie de „realizarea unei expertize tehnice care să evalueze toate proiectele aflate în diverse stadii de dezvoltare, şi care trebuie să fie realizată prin metoda costului, precum şi a unei expertize contabile care va trebui să includă şi analiza relaţiilor comerciale dintre Nordis Management SRL şi principalii parteneri de business”.
Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, fac luni 65 de percheziţii domiciliare, pe teritoriile României şi al Principatului Monaco (63 în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Bistriţa-Năsăud şi Prahova), într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare a banilor, evaziune fiscală, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.