Un fost ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, sugerează că Georgescu a fost securist: „Dacă lucrurile ar fi fost corecte, dosarul lui Gospodin Georgescu ar fi fost la CNSAS, iar poporul ar fi știut dacă a fost poliție politică sau altceva”. Nicolescu spune că l-a cunoscut acum 25 de ani și și-a dat repede seama că „nu are nicio treaba cu domeniul sustenabilității unde se prezenta ca fiind expert”.
În 5 decembrie, DeFapt.ro arăta că Georgescu este probabil un fost „acoperit” al SIE. Există mai multe argumente care susțin această ipoteză, potrivit unui expert în intelligence care a discutat cu DeFapt.ro.
La 16 octombrie, CNSAS a arătat că nu deține documente care să ateste calitatea de lucrător sau colaborator al Securității al lui Călin Georgescu.
Fost ministru sugerează că Georgescu a fost securist
„Legăturile cu fosta securitate a lui Ceaușescu și cu unii rezerviști supărați pe NATO îi creează însă mediul pentru a păcăli sistemul românesc actual de securitate, o parte din acest sistem fiind, la rândul său, atras tot de mirajul estic.
Dacă lucrurile ar fi fost corecte, dosarul lui Gospodin Georgescu ar fi fost la CNSAS, iar poporul ar fi știut dacă a fost poliție politică sau altceva”, afirmă Niculescu într-un comentariu pentru Financial Intelligence.
El apreciază că „operațiunea «Gospodin Georgescu» are șanse de reușită”.
„Societatea noastră e profund divizată și radicalizată, iar noi va trebui să ne descurcăm singuri cu această operațiune specială (…) Lipsa unui centru eficient de comandă național, dorința acerbă de a se ține de scaun a actualilor politicieni din partidele clasice, un președinte încă în funcție detestat de oameni, o opoziție dominată de infantilism, pe de o parte, sau controlată de Putin și marcată de violență, pe de altă parte, lipsa unor candidați care să stârnească emoție, unele trădări în sistemul de securitate, sunt elemente care dau șanse mari de reușită operațiunii «Gospodin Georgescu»”, scrie fostul demnitar.
Răzvan Nicolescu este absolvent al Universității Politehnica București și are un EMBA la Solvay Brussels of Economy and Management. A fost timp de șapte ani partener în cadrul Deloitte Europa Centrală și președinte al Agenției Europene de Reglementare în Energie.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.