Trei sinecuri primite de Călin Georgescu care arată că a fost un om de bază al „sistemului”: cariera candidatului independent este marcată de slujbe la stat – inclusiv cele plătite de Organizația Națiunilor Unite (ONU), finanțată de la bugetele statelor membre.
Călin Georgescu nu a dezvoltat niciodată o afacere proprie, arată datele din propriul CV.
Trei sinecuri primite de Călin Georgescu
Care sunt cele trei slujbe, la stat sau la o supraorganizație statală, ONU, de care Georgescu a beneficiat fără să aibă vreo calificare pentru ele:
- 1997-1998 a fost secretar general al ministerului Mediului. Probabil că majoritatea românilor nu știu sau nu înțeleg importanța funcției: este cel mai important funcționar public dintr-un minister. Teoretic, funcția este ocupată de funcționari cu mare experiență care au urcat treaptă cu treaptă și au fost promovați prin concurs. Ea presupune să știi foarte bine organizarea ministerului Călin Georgescu a ajuns în acest post din banala poziție de șef al unui ONG, Asociația Tineretului Ecologist. Nu avea nici o legătură cu poziția de secretar general al ministerului Mediului, de facto numărul doi în minister.
- Din 1996 în 2008, cu întreruperi, a fost manager de proiect la Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). PNUD este o agenție a ONU. Georgescu scrie că administra „planurile de dezvoltare durabilă în localități”. Nu avea nici o calificare – el fiind inginer și oengist – și nu se știe cum a ajuns să lucreze la misiunea PNUD la București, pe Bulevardul Primăverii.
- 2004-2005 a lucrat la ministerul de Externe, unde a fost director al Direcției de Organizații Economic Internaționale. Nu se știe dacă a dat concurs pentru acest post și cum a ajuns într-un minister închis, de facto, cunoscut pentru angajările sale pe bază de relații personale.
În prezent, Călin Georgescu este profesor la universitatea din Pitești.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.