/

EXCLUSIV Laura Vicol, „avocata interlopilor”, scoasă de pe listele parlamentare de Ciolacu. Grindeanu insistă să fie repusă

Vicol, "avocata interlopilor", bătaie Ciolacu - Grindeanu
Vicol, "avocata interlopilor", bătaie Ciolacu - Grindeanu (sursa: Facebook/Laura Vicol)

Vicol, „avocata interlopilor”, bătaie Ciolacu – Grindeanu. Laura Vicol, acum deputat PSD, ar putea să nu mai ajungă în Parlament în mandatul viitor.

Vicol, „avocata interlopilor”, bătaie Ciolacu – Grindeanu

Potrivit unor surse din PSD, Marcel Ciolacu, șeful social-democraților, nu are de gând să-i dea un loc eligibil lui Vicol.

Citește și: De ce este Laura Vicol cunoscută drept „avocata interlopilor” și ce avere uriașă are

Ciudat, mai ales că cei doi părea că au o relație destul de apropiată: pesedista este chiar șefa Comisiei juridice a Camerei Deputaților.

Explicația pare a fi că grupul de firme Nordis, deținut de soțul deputatei, Vladimir Ciorbă, pare fi într-o situație explozivă.

Este vorba despre faptul că foarte mulți clienți ai Nordis reclamă de ani de zile fraude ale companiei: ar fi plătit sume enorme pentru apartamente pe care nu le-ar fi primit.

Sursele menționate anterior au mai arătat că marele susținător al Laurei Vicol ar fi Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Lege pentru Ciorbă

În aprilie 2023, presa scria că Laura Vicol are un soț penal: acesta e acuzat de evaziune fiscală, prejudiciul fiind de 2,2 milioane de euro, și de grup infracțional organizat.

„Avem informaţii că soţul unui membru din biroul acestei comisii are un dosar de evaziune fiscală şi grup criminal infracţional, cu termen în 3 iunie, anul acesta, la Tribunalul Bucureşti (…) Deputata PSD Laura Vicol tocmai a votat o modificare care îl favorizează direct pe soţul ei în procesul în care este trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi grup infracţional organizat.

Modificarea votată de PSD este exact ca dedicaţia pentru Dragnea din OUG 13/2017, doar că pentru o infracţiune mai gravă şi un prejudiciu mult mai mare”, a declarat, în aprilie 2023, deputatul USR Vladimir Ilie, citat de News.ro.

Clienții Nordis acuză „țepe” grele

„Clientul a făcut promisiune de vânzare cu Nordis, să își ia un apartament. A plătit avans și nu s-a mai construit nimic. Am făcut proces și, după proces, am câștigat și am început executarea silită pentru a ne recupera banii dați avans și cheltuielile de judecată. Acum, surpriză: nu avem ce recupera, pentru ca nu au bani în conturi.

Au fugit cu banii. Și, altă surpriză: stăm la rând, pentru că mai sunt alte executări inițiate de alte zeci de persoane țepuite care nu își pot recupera pagubele. În total, sunt puse în executare 2,5 milioane de euro”, scrie Ziare.com, citând avocatul unui client țepuit.

Clienții care ar fi fost păcăliți nu pot face declarații în nume propriu în spațiul public. Ei acuză o clauză abuzivă din contract, care nu le dă voie să vorbească despre situația nefericită prin care au trecut, mai explică Ziare.com.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Avocatul amenință cu plângerea penală, arătând că Nordis a fost reorganizat astfel încât clienții să nu mai găsească nimic în conturi.

Iată care a fost reacția Nordis pentru Ziare.com: „Tratăm serios fiecare situație în parte și îi invităm la sediul nostru pe cei care consideră că au o nemulțumire și au ales să o adreseze dumneavoastră, pentru a afla și a identifica o rezolvare a situației”.

Nu este singurul articol în care apar astfel de acuzații la adresa grupului Nordis.

„Nordis, compania soțului deputatei PSD Laura Vicol, vinde apartamente pe litoral și… «uită» să le livreze!”, scria Replica Online, în noiembrie 2023.

„O nouă mărturie despre practicile Nordis, compania controlată de soțul Laurei Vicol, șefa PSD a Comisiei juridice din Camera Deputaților: «Intenția lor e să păcălească oamenii»”, arăta Agorapress, în august 2023.

„Un cumpărător acuză:  ȚEAPA NORDIS a fost premeditată de la bun început”, arăta Opinia Constanței, în octombrie 2023.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

17:43Compania lui Elon Musk, Space X, a efectuat un test unic în România, împreună cu ministerul Apărării și ANCOM
17:12Un deputat PNL le cere lui Dan Voiculescu și trustului Intact să oprească amenințările și șantajul mediatic la adresa conducerii PNL
16:37Victorie muncită pentru Halep la primul meci după patru luni: a învins-o în trei seturi pe Rodionova la Hong Kong
16:28Importul cărnii de pui și al ouălor din Ucraina ar trebui interzis, spun crescătorii români. Aceștia se tem de faliment și sugerează că produsele ucrainene ar prezenta riscuri pentru sănătate
16:14Polițele RCA sunt plafonate pentru că e an electoral și se vrea liniște cu orice preț, dar decontarea va veni la anul, spune Virgil Șoncutean (Allianz-Țiriac)
16:07Secretarul general al ONU, declarat persona non grata în Israel, acuzat că nu a condamnat atacul iranian cu rachete
16:02Nicușor Dan insistă că nu va elibera autorizația pentru planșeul Unirii în lipsa avizelor: Nu e un moft, așa cere legea și poți avea mari probleme în practică
15:55Guvernul dă 26 de milioane de lei pe două clădiri (una la Roma, alta la Paris) care să fie folosite de Biserica Ortodoxă Română
14:35Tribunalul Bucureşti a validat al doilea mandat de primar general câştigat de Nicuşor Dan
12:04VIDEO Viitorul parlamentar AUR Gigi Becali se chinuie cu o scădere de clasa a doua: cât face 36-8?
11:23După un an de guvernare Ciolacu, peste două treimi dintre antreprenori cred că situația economiei s-a înrăutățit – INSCOP
10:28Ciolacu și Ciucă intră în turul al doilea al prezidențialelor, arată un nou sondaj (BCS). Ciucă poate apăra cel mai bine țara de agresiuni externe, consideră cei intervievați
10:27Site-ul Betano a desființat, brusc, pariurile la prezidențialele, după ce Ciolacu lua bătaie constant
10:11Sancțiunile occidentale impuse Rusiei, eludate de Moscova în moduri ingenioase cu ajutorul unor terțe țări care ajută mașina de război rusească
10:03Energia este mai scumpă în Europa de est decât în vest, reclamă ministrul Burduja, care cere UE mecanisme de corecție