Într-o vară marcată de eșecurile lui Sorin Grindeanu, fostul președinte USR și ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a dispărut din spațiul public din 26 iunie.
Drulă a dispărut din 26 iunie
Aceasta este data la care Drulă a făcut ultimul său anunț public, pe Facebook: „Alegerile interne în USR pentru președintele partidului s-au încheiat în urma votului exprimat de membrii partidului nostru. Noua președintă a USR este Elena Lasconi. Îi urez succes în tot ce urmează”.
Însă Drulă nu s-a retras nici din politică, nici din USR, nici din poziția de deputat, pentru care este plătit. În anul fiscal 2023, el a primit o indemnizație de deputat de peste 141.000 lei, net, anual.
În plus, Drulă a fost ministru al Transporturilor timp de peste opt luni.
El nu a simțit însă nevoia să intervină în numeroasele scandaluri gestionate de actualul ministru PSD al Transporturilor:
- blocarea intempestivă a traficului rutier pe Valea Oltului
- situația dramatică de pe aeroportul Otopeni, considerat cel mai prost aeroport din Europa
- situația Tarom
- circulația haotică a trenurilor CFR
Însă Drulă nu a abordat absolut nici o temă de interes public, de la final de iunie.
De altfel, în peste trei ani de mandat, Drulă a avut fix șapte interpelări, din care șase au avut exact același subiect: „Stadiul implementării proiectului «Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație»”.
Nici apropiatul său, Dan Barna, și el fost președinte al USR, nu a insistat pe problemele de politică internă de când a fost ales europarlamentar. La 24 iulie el a făcut, pe Fcaebook, un sumar al raportului Comisiei Europene privind statul de drept în România.
Însă, spre deosebire de Drulă, el și-a schimbat așa-numitul „cover photo” de pe Facebook și a postat o fotografie cu Elena Lasconi unde scrie: „Sufletul unei nații, viitorul unei generații”.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.