/

Cum a evoluat averea viceprimarului (ex-)USR al Sectorului VI, Alexandru Gâdiuță: de la șomer plin de datorii la beneficiar al unui uriaș cadou de nuntă, de peste 85.000 de euro

De la șomer la beneficiar al unui uriaș cadou de nuntă: viceprimarul USR Alexandru Gâdiuță Foto: Facebook

Cum a evoluat averea viceprimarului (ex-)USR al Sectorului VI, Alexandru Gâdiuță: de la șomer plin de datorii la beneficiarul unui uriaș cadou de nuntă, de peste 85.000 de euro. Gâdiuță a fost dat afară, azi, din USR, întrucât asupra sa planau suspiciuni de corupție.

Citește și: Prima de pensionare a magistraților, echivalentă cu șapte salarii, criticată chiar de un judecător: Legal, trebuie respinse cererile de acordare a acestei prime

O biografie oficială a lui Gâdiuță nu poate fi găsită. Acesta spune că, din 2009, a fost „activist civic” și este absolvent de ASE și specializat în „geografia mediului”.

Însă declarațiile sale de avere au fost mereu un subiect controversat și, în 2022, o un ONG a depus sesizare la ANI împotriva sa.

Gâdiuță a fost exclus, luni seara, din USR, dar a anunțat că va contesta decizia.

De la șomer la beneficiar al unui uriaș cadou de nuntă

Oficial, Gâdiuță n-a deținut niciodată vreo casă, mașină sau teren.

Cum a evoluat situația sa financiară:

  • În anul fiscal 2015, nu a avut nici un salariu, ci doar 208 lei ajutor de șomaj și 140 de lei dobândă la un depozit care nu figurează în declarația de avere. El avea o datorie de 130.000 de lei la familia lui Florin Talpeș, fondatorul BIT Defender.
  • În 2016, brusc, în declarația sa de avere apare un depozit la ING, de 130.000 de lei. Veniturile sale, sub 6.500 de lei pe an, din indemnizația de consilier și ajutor de șomaj.
  • În 2017, este angajat la USR, care-l plătește cu aproape 10.000 de lei pe lună (117.000 lei pe an, scris aproape ilizibil), venit suplimentat cu circa 1.200 de lei – indemnizație de consilier – pe lună. Contul bancar dispare, datoria la Talpeș, dispare.
  • În 2018 și 2019 a câștigat circa 3.000 de lei pe lună, de la USR și din indemnizația de consilier.
  • În anul fiscal 2021, este viceprimar al Sectorului VI, câștigă 12.500 de lei pe lună, și apar primele conturi bancare și investiții, totalizând 50.000. Era căsătorit, dar soția sa nu avea venituri.
  • Gâdiuță dă lovitura la nuntă: în 2023, în declarația de avere apar daruri de nuntă de peste 85.000 de euro.

Soția sa a candidat, în 2016 și 2020, pentru USR și, din declarațiile de avere se vede că nu avea nici un fel de venituri. În declarația de avere depusă în 2020, care acoperă anul fiscal 2019, apare ca fiind căsătorită. În schimbul, soțul ei n-a menționat-o în declarația de avere.

Coroborând aceste date, familia Gâdiuță a făcut nunta cu dar la trei ani de la căsătoria oficială.

Contracte cu dedicație la Administrația Școlilor din Sectorul VI

Buletin de București a sugerat că Gâdiuță a fost exclus din USR datorită matrapazlâcurilor la Administrația Școlilor din Sectorul VI.

„Amintim și faptul că Administrația Școlilor Sector 6, instituția din cauza căreia s-a iscat noul conflict din interiorul USR București, cheltuie an de an milioane de lei netransparent. Banii se scurg prin contracte directe și note de comandă, făcute offline și fără licitație publică.

Buletin de București a arătat că anul trecut 4,1 milioane de lei au ajuns la o singură firmă, fără ca alți competitori să aibă acces la contracte. Acești bani au fost cheltuiți pentru montarea de centrale termice în grădinițele din sector, care iarnă de iarnă sunt afectate de avariile din sistemul centralizat. 

Deși valoarea cumulată a acestor contracte a depășit patru milioane de lei, Administrația Școlilor Sector 6 a ales să nu facă licitație publică. Contractele au fost făcute individual pe fiecare unitate de învățământ, și acordate unei singure firme, Megarom Instal SRL”, a scris buletin.de.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

21:43Revoluția din decembrie 1989: acum 35 de ani erau zile de haos, moarte și speranță timidă
21:21Structura noului Guvern: 16 ministere distribuite între PSD, PNL și UDMR. Care sunt titularii propuși pentru portofolii
21:07Putin și premierul slovac Robert Fico s-au întâlnit la Kremlin, motivul probabil fiind tranzitul gazului rusesc
21:00Liberalii vor conduce şase ministere în noul Guvern, a anunțat Ilie Bolojan
20:51Schimbarea lui Rafila de la șefia Ministerului Sănătății și reformarea sistemului, cere Mihăiță Bariz, activist pentru drepturile pacienților
19:41Guvernul Ciolacu II este guvernul Ciolacu I în proporție de 66%. Aproape toți miniștrii PSD, păstrați
15:32Elena Lasconi cere demisia lui Klaus Iohannis: „Mandatul s-a încheiat”
15:19„Putin știe cum să ne deranjeze”, a afirmat ministrul german al Apărării, vorbind despre pericolul atacurilor hibride ale Rusiei
15:00Ursula von der Leyen a transmis un mesaj emoționant românilor, la 35 de ani de la Revoluție
14:48Rusia, lovită de un val de tentative de incendiere: bănci, clădiri guvernamentale și centre comerciale vizate
14:37Qatarul amenință cu oprirea livrărilor de gaze naturale către Uniunea Europeană
14:32Klaus Iohannis anunță formarea iminentă a unui guvern al coaliției pro-europene
13:10Se anunță un circ maxim la prezidențiale: Anca Alexandrescu declară că va candida, dacă Victor Ponta intră în competiție
12:38Gabriela Firea anunță cine ar putea fi candidatul PSD-PNL-UDMR la președinție: șomerul Crin Antonescu, care de opt ani nu mai are nici o sursă de venit
11:54VIDEO Cum au făcut circ Șoșoacă și Makaveli în Parlament. Makaveli, plătit acum din bani publici, din bugetul Legislativului