/

Cine-l susține pe penalul Piedone: Ciolacu îl „cunoaște de mult timp”, PSD i-a făcut fiul deputat, iar Antena 3 îl mediatizează puternic

Dosarul "Colectiv" a ajuns la final
Dosarul "Colectiv" a ajuns la final Foto: Facebook Popescu Piedone

Cine-l susține pe penalul Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, care azi a fost reținut de DNA pe Aeroportul Otopeni: președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că îl „cunoaște de mult timp”. Consilierii PSD din consiliul Sectorului 5 votează proiectele propuse de Piedone Popescu. Fiul lui Piedone Popescu a fost ales deputat pe listele formațiunii conduse de Marcel Ciolacu.

Piedone Popescu pleca, azi, în Germania, cu câteva zile înainte de sentința în dosarul Colectiv. Însă DNA l-a ridicat de pe aeroportul Otopeni, pentru a-l aduce la audieri într-un alt dosar.

Cine-l susține pe penalul Popescu Piedone

În octombrie 2020, Piedone Popescu a fost la sediul PSD și a discutat cu Marcel Ciolacu. „Ne cunoaştem de mult timp şi am avut o discuţie telefonică şi ne-am văzut”, a spus liderul PSD.

La scurt timp după această întrevedere, fiul lui Piedone Popescu a fost plasat pe listele PSD de candidați pentru Camera Deputaților, la Suceava – cu care nu avea nici o legătură. Oficial, atât primarul, cât și fiul său, deputat, fac parte din partidul lui Dan Voiculescu, PPU-SL.

Antena 3, postul controlat de Dan Voiculescu, l-a mediatizat puternic pe primarul Sectorului 5. Iată câteva din titlurile de pe site-ul acestui post:

  • „Viaţă nouă pentru o familie cu cinci copii din Sectorul 5 | Primarul umanist Cristian Popescu Piedone: „Maica Domnului este cu voi”
  • „Cristian Popescu Piedone, mesaj tranşant pentru poliţiştii care amendează bătrănii în pieţe: „Nu bunicii cu palmele tăbăcite de sapă și de brazde sunt infractorii! Punem tarabe gratuite şi îi ajutăm să vândă”
  • „Soluția găsită de Piedone pentru familiile lăsate în frig din Sectorul 5: ”Alungăm frigul! Readucem zâmbetele furate de dezvoltatorul mincinos”
  • „Cristian Popescu Piedone, mesaj pentru Nicuşor Dan: „M-am săturat de aroganţa, de letargia dvs. Lasaţi-mă să mă ocup de comunitatea care m-a ales”

Pe de altă parte, în iunie 2021, Piedone Popescu s-a implicat în susținerea candidatului PNL la primăria orașului Bragadiru. Candidatul PNL la primăria Bragadiru, omul de afaceri Gabriel Lupulescu, a postat pe contul său de Facebook o filmare în care primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, anunță că îl sprijină. Lupulescu a câștigat alegerile.

Deputatul PSD Florea, ex-primar la Sectorul 5, audiat la DNA

Daniel Florea, fost primar al Sectorului 5, a fost chemat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat în acelaşi dosar în care este vizat şi actualul primar Cristian Popescu Piedone. Și Florea este deputat PSD.

Potrivit unor surse, procurorii DNA fac cercetări într-un dosar de abuz în serviciu în legătură cu un contract pentru salubrizare.

Curtea de Apel Bucureşti urmează să pronunțe pe data de 3 mai sentința definitivă în dosarul „Colectiv”, în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, în legătură cu tragedia în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Citește și: Statele Unite îi dau lovitura finală lui Putin: 20 de miliarde de dolari, sprijin pentru Ucraina în armament și muniție. Alte 13 miliarde, asistență economică și umanitară

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

21:41Paleologu, critici dure către USR: „Prostia de partid a prevalat, Lasconi a picat testul capacității de a depăși tribalismul”
20:58Concursul „Pasărea Anului”, organizat în Noua Zeelandă, are drept câștigător un pinguin: Hoiho cel cu ochii galbeni
20:48„Jignire” pentru Ciolacu: Buzăul face parte din Moldova, cel puțin din punct de vedere seismic. Directorul Institutului pentru Fizica Pământului: Cutremurul din Buzău face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea
20:40Înregistrările cu patroni făcute pe ascuns de angajați pot fi folosite în litigii de muncă, a decis Înalta Curte
20:34Boris îneacă Europa: furtuna excepțională abătută asupra Europei Centrale și de Est aduce noi inundații de amploare
20:28Femeile care nu poartă văl nu vor mai fi „deranjate” de poliția moravurilor, promite noul președinte iranian
20:22Cutremur de 5,4 grade în județul Buzău, resimțit și la București, dar și în Republica Moldova
19:19EXCLUSIV Aflat în vizorul DNA pentru relația cu generalul Dumitru Dumbravă (ex-SRI), afaceristul Tufan vinde terenuri de 4,8 milioane de euro și sponsorizează un partid cu 750.000 lei
17:42Antena 3 susține că Klaus Iohannis ar putea candida la Senat, pentru PNL. Liberalii neagă: „Nu s-a discutat în PNL acest lucru”
17:36Moscova amenință ONU și Crucea Roșie: Să nu accepte invitația Ucrainei de a se deplasa în Kursk
17:29Ce problemă mai are Trump: Taylor Swift. Candidatul republican a scris că o „URĂȘTE” pe artistă
17:22Germania a suspendat Schengen-ul terestru de luni, 16 septembrie. Controalele la frontieră, valabile șase luni
17:20România, țara din UE cu cel mai mare procent al persoanelor suferind de sărăcie severă – Eurostat
17:16Deputata Raisa Enachi susține că a fost bătută în propriul birou de consilieri AUR, de față cu polițiști locali. Enachi a intrat în Parlament pe lista AUR, dar a părăsit partidul
17:10Cât dă social-democratul Ciolacu pentru un decedat în inundații: 10.000 de lei