/

Zelenski admite că situația este foarte dificilă în Ucraina pentru trupele țării sale. Toate speranțele, în viitoarea reuniune internațională de la Ramstein

Zelenski, despre situaţia Ucrainei pe front (sursa: Facebook/Volodimir Zelenski)

Zelenski, despre situaţia Ucrainei pe front. Situaţia de pe linia frontului în Ucraina este „foarte dificilă”, a recunoscut preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în mesajul său video de luni seara adresat populaţiei, subliniind în acelaşi timp că forţele ucrainene trebuie să facă tot ce le stă în putere în următoarele luni.

Zelenski, despre situaţia Ucrainei pe front

„Cel mai important este să punem presiune pe Rusia, utilizând toate mijloacele şi instrumentele de care dispunem pentru a atinge cât mai curând posibil obiectivul unei păci reale şi juste pentru Ucraina şi pentru toţi oamenii noştri”, a spus el.

Citește și: Cui i-a folosit isteria falsului ciclon Ashley: Ciolacu, la Comandamentul pentru gestionarea efectelor inundaţiilor, a spus că „s-a acţionat profesionist, ca la carte, nu avem nici o victimă”

„Tot ceea ce se poate face în această toamnă, tot ceea ce putem realiza, trebuie să întreprindem. iar aceasta depinde de fiecare din echipa ucraineană”, a subliniat Zelenski.

Ucraina, a spus el, face în prezent pregătiri pentru reuniunea la nivel înalt de la baza aeriană americană de la Ramstein, în sud-vestul Germaniei, la care va participa preşedintele american Joe Biden şi înalţi responsabili din 50 de ţări.

Summit-ul de la Ramstein

Toţi cei prezenţi la acest summit vor „primi toate detaliile şi argumentele din partea noastră cu privire la modul de a asigura rezultate în următoarele luni, atât pe front, cât şi în activitatea diplomatică”, a declarat Zelenski.

Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)

Preşedintele american va efectua în octombrie o vizită în Germania şi a invitat susţinătorii Ucrainei să participe la o reuniune în această perioadă la Ramstein, unde se reuneşte de obicei grupul de ţări care susţin Ucraina să contracareze invazia rusă.

Astfel de reuniuni au avut loc frecvent la Ramstein de la invazia rusă în Ucraina, dar până în prezent numai la nivelul miniştrilor apărării. Scopul este de a coordona asistenţa militară pentru Ucraina, extrem de dependentă de armele occidentale în lupta sa împotriva forţelor ruse.

Zelenski a cerut insistent în ultimul timp aliaţilor săi occidentali să furnizeze mai multe sisteme de apărare antiaeriană, pentru ca armata sa să poată proteja mai bine localităţile ucrainene de atacurile constante ale dronelor şi rachetelor ruseşti.

Armata ucraineană a raportat marţi dimineaţă că a doborât 29 din cele 32 de drone lansate de Rusia în timpul atacului din cursul nopţii trecute.

Dronele de fabricaţie iraniană au fost doborâte deasupra unor zone din centrul, sudul şi nord-estul Ucrainei, a indicat armata.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultima oră

13:04Nicușor Dan încă mai așteaptă un răspuns de la Ciolacu, după ce i-a prezentat o listă cu zeci de construcții ridicate ilegal
12:23Penalul Adrian Chesnoiu, strecurat de PSD pe o poziție eligibilă pe listele din Olt, pentru Camera Deputaților
11:42EXCLUSIV Exarhu nu poate invoca GDPR când vine vorba de mașina cu care circulă: BMW-ul nu este proprietatea sa, persoană fizică, ci a unei firme, persoană juridică, plătit în leasing
09:45Europa nu mai vrea migranți: peste jumătate din guvernele din UE cer schimbarea regulilor astfel încât deportările să fie mai simple
09:38Olandez arestat la Moscova pentru „violență împotriva unui ofițer de poliție”. Relațiile dintre Rusia și Țările de Jos, foarte tensionate
09:31Toate femeile afgane pot cere statutul de refugiate în UE din cauza persecuțiilor la care sunt supuse în propria țară, a decis CJUE
09:22Noi fragmente de dronă rusească pe teritoriul românesc, în zona canalului Litcov din Delta Dunării
09:16Lovirea cu bombe a câmpurilor petrolifere iraniene de către Israel este un scenariu, dar Washingtonul a recomandat alte ținte
09:07Zelenski, aproape să treacă granița în Rusia pentru a-i întâlni pe soldații ucraineni care luptă în Kursk
08:58Biden se așteaptă să existe incidente violente la vot din cauza declarațiilor agresive ale lui Trump
20:30VIDEO Reacție nervoasă a lui Răzvan Exarhu când era filmat parcând pe trotuar: „Puteți să vă băgați telefonul ăla în c*r?”
16:41România a înregistrat cel mai ridicat deficit de cont curent din UE, în trimestrul doi – Eurostat
16:20Putin și-a mai găsit un aliat: talibanii nu mai sunt considerați teroriști de către Moscova
13:46Niky Scorpion, susținătorul lui Piedone, vrea să revină în Parlament ca deputat al romilor. În aprilie, el se înscrisese în PUSL
12:13Ciolacu va acorda oamenilor lui Dan Voiculescu 6-7 locuri eligibile pe listele de candidați PSD