/

Zelenski ar fi gata să negocieze cu Rusia, la un moment dat, chiar dacă Putin este încă președintele țării

Zelenski ar putea negocia cu Putin
Zelenski ar putea negocia cu Putin (sursa: Facebook/Volodimir Zelenski)

Zelenski ar putea negocia cu Putin. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mai redus din condiţiile pe care le pune pentru a se aşeza la masa negocierilor cu Rusia pentru a pune capăt războiului şi nu va mai cere destituirea şefului statului rus, Vladimir Putin, a relatat joi cotidianul ucrainean Kyiv Post.

Zelenski ar putea negocia cu Putin

Publicaţia, cu conținut în limba engleză, a indicat că administraţia preşedintelui american Joe Biden a reuşit să obţină ca liderul ucrainean să-şi flexibilizeze condiţiile atunci când vine vorba să negocieze pacea cu Rusia.

Kyiv Post, care citează ca surse doi funcţionari familiarizaţi cu subiectul, aminteşte că, la 6 noiembrie, Zelenski a declarat că este deschis „discuţiilor sincere” cu Rusia.

Iar, pentru a face acest lucru, Zelenski a formulat o serie de condiţii, dintre care unele erau deja cunoscute, cum ar fi restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei, pedepsirea criminalilor de război şi reparaţii de război, între altele.

Sugestie venită de la americani

Însă, spre deosebire de anunţurile anterioare, Zelenski a „omis” să menţioneze condiţia potrivit căreia Putin trebuie destituit din funcţie înainte de a putea avea loc astfel de negocieri, a remarcat cotidianul ucrainean.

Această schimbare s-a produs după „zile de negocieri între Kiev şi Washington” care au inclus o reuniune, săptămâna trecută, a consilierului pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, cu Zelenski, în capitala ucraineană.

Unul dintre înalţii funcţionari din administraţia ucraineană a declarat pentru Kyiv Post că, deşi americanii nu l-au „instruit” explicit pe Zelenski şi pe aliaţii săi din Ucraina să-şi schimbe abordarea, au transmis totuşi Kievului că trebuie să demonstreze „mai mult entuziasm în a pune capăt conflictului într-un mod prietenesc şi înţelept”. „Ideea este să demonstrăm pe scena internaţională, o dată în plus, că Ucraina, şi nu Rusia, este partea care caută pacea”, a adăugat sursa citată.

Acum nu e momentul negocierilor

„Aceasta nu înseamnă că (ucrainenii) trebuie să se aşeze la masa negocierilor chiar acum. Nici măcar nu considerăm că acum este momentul adecvat, în funcţie de ceea ce face Rusia. Însă trebuie să arate voinţa de a soluţiona conflictul, pentru că nimeni nu este mai interesat decât Ucraina să se încheie acest conflict”, a declarat funcţionarul citat de ziarul ucrainean şi care s-a exprimat cu condiţia respectării anonimatului.

Citește și: Secretarul general al NATO asigură Ucraina că, indiferent de rezultatul alegerilor din Statele Unite, Kievul va beneficia de „sprijinul puternic bipartizan” al Washingtonului

Kyiv Post a mai amintit că, în ultimele zile, s-au confirmat contactele între funcţionarii ucraineni cu omologii lor americani şi ruşi „într-un efort de a calma tensiunile şi de a evita greşelile” în acest război, declanşat de Rusia la 24 februarie.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

11:25Marcel Ciolacu a fost acceptat de Klaus Iohannis ca premier al noului Guvern
10:41Încă o manipulare a Moscovei: rușii o acuză pe Maia Sandu că plănuiește o „operațiune militară” pentru a controla Transnistria. De fapt, teritoriul separatist aparține Republicii Moldova
10:27Hipnoza începe să fie din ce în ce mai folosită de terapeuții români. Care sunt riscurile acestei proceduri
10:20Creșteri foarte mari de preț la apa potabilă în țară de la 1 ianuarie
10:14Zeci de mii de cazuri de înșelăciuni online în 2024. Unele victime au pierdut zeci de mii de euro
10:07Incredibilă ipocrizie a lui Ciolacu, care susține că PSD, PNL și UDMR au „înţeles mesajul românilor de la alegerile generale”
09:59E oficial: Crin Antonescu va fi candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR la funcția de președinte al României, spune Bolojan
21:43Revoluția din decembrie 1989: acum 35 de ani erau zile de haos, moarte și speranță timidă
21:21Structura noului Guvern: 16 ministere distribuite între PSD, PNL și UDMR. Care sunt titularii propuși pentru portofolii
21:07Putin și premierul slovac Robert Fico s-au întâlnit la Kremlin, motivul probabil fiind tranzitul gazului rusesc
21:00Liberalii vor conduce şase ministere în noul Guvern, a anunțat Ilie Bolojan
20:51Schimbarea lui Rafila de la șefia Ministerului Sănătății și reformarea sistemului, cere Mihăiță Bariz, activist pentru drepturile pacienților
19:41Guvernul Ciolacu II este guvernul Ciolacu I în proporție de 66%. Aproape toți miniștrii PSD, păstrați
15:32Elena Lasconi cere demisia lui Klaus Iohannis: „Mandatul s-a încheiat”
15:19„Putin știe cum să ne deranjeze”, a afirmat ministrul german al Apărării, vorbind despre pericolul atacurilor hibride ale Rusiei