Trump, grijuliu cu Putin în pandemie. În 2020, fostul președinte american Donald Trump i-a trimis teste COVID președintelui rus Vladimir Putin pentru uz personal, în contextul în care pandemia de coronavirus făcea ravagii, conform unei noi cărți a jurnalistului veteran Bob Woodward, cunoscut pentru dezvăluirile sale din Scandalul Watergate.
Trump, grijuliu cu Putin în pandemie
Această informație apare într-un articol din Washington Post, care include fragmente din cartea „Război”, programată să fie publicată pe 15 octombrie.
Potrivit lui Woodward, președintele Putin, alarmat de virus, a acceptat aceste teste, dar a dorit să evite orice implicații politice pentru Trump.
Putin l-ar fi sfătuit pe Trump să păstreze secretul, spunând: „Nu vreau să spui nimănui, pentru că oamenii vor fi supărați pe tine, nu pe mine”.
Patru ani mai târziu, relația personală dintre președintele rus și candidatul republican la președinția SUA s-a schimbat, dar, conform lui Woodward, cei doi au continuat să mențină legătura de-a lungul anilor.
Discuții private la telefon
La începutul lui 2024, Trump i-ar fi cerut unui consilier să părăsească biroul său de la Mar-a-Lago, reședința sa din Florida, pentru a discuta în privat cu Putin la telefon.
Un asistent anonim al lui Trump, citat în carte, estimează că fostul președinte a vorbit cu Vladimir Putin de cel puțin șapte ori după plecarea sa de la Casa Albă în 2021.
Aceste interacțiuni dintre Trump și Putin, implicat de peste doi ani în conflictul din Ucraina, îl determină pe Woodward să afirme că Trump se află într-o situație chiar mai gravă decât cea a lui Richard Nixon, care a fost forțat să demisioneze în urma scandalului Watergate, dezvăluit de Woodward și colegul său Carl Bernstein.
Woodward subliniază: „Trump a fost cel mai nesăbuit și mai impulsiv președinte din istoria americană și manifestă același comportament și ca aspirant la președinție în 2024”.
Poziția lui Trump, față de Ucraina
Trump are o poziție critică față de ajutorul acordat Ucrainei de către SUA, argumentând că țările europene ar trebui să suporte cea mai mare parte a costurilor conflictului.
Ai exclusivitățile Defapt.ro cu doar un click pe butonul „Urmăriți”/„Conectați-vă” în Google News (dreapta sus)
El susține că ar trebui să se negocieze un acord de pace între Rusia și Ucraina, în loc să se aștepte o victorie asupra președintelui rus.
Candidatul republican a declarat că, dacă va câștiga alegerile, este dispus să lucreze la un acord de pace între Rusia și Ucraina.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.