Și foștii magistrați vor pensie specială. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că, până în prezent, a fost sesizată de instanţe din ţară cu 21 de probleme de drept ca urmare a intrării în vigoare a OUG 62/2024.
Ordonața se referă la unele măsuri pentru soluţionarea proceselor privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a proceselor privind prestaţii de asigurări sociale.
Instanţa supremă a precizat că a fost sesizată în acest sens de Tribunalele din Covasna, Vâlcea, Suceava, Bucureşti, Cluj, Botoşani, dar şi de către Curtea de Apel Alba Iulia, urmând ca aceste cereri să fie soluţionate de Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept al ICCJ.
Și foștii magistrați vor pensie specială
Este vorba despre procese deschise de diverse persoane la aceste instanţe, care se referă, printre altele, la indemnizaţii plătite magistraţilor care, la data pensionării, aveau altă ocupație.
ICCJ va trebui să soluționeze așadar dacă dispoziţiile art.211 alin.(4) din Legea nr.303/2022, nemodificată, conform cărora „Persoanele care au o vechime de cel puţin 25 de ani (…) se pot pensiona la împlinirea vârstei de 60 de ani şi pot beneficia de pensie de serviciu, chiar dacă la data pensionării au o altă ocupaţie” se aplică foştilor judecători/procurori care au această vechime.
De asemenea, ICCJ trebuie să stabilească dacă perioada în care o persoană, licenţiată în drept, a ocupat funcţii de specialitate juridică (ofiţer MAI) poate fi luată în considerare la data de 14.12.2022 pentru acordarea pensiei de serviciu prevăzute de art. 82 alin. (3) din Legea nr. 303/2004.
_______________________________
Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.
Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.
Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent:
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro
CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450
Deschis la BRD
Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.
Eu zic ca si cine doar isi doreste sa faca facultatea de drept sa aiba dreptul (si stangul) la pensie speciala….
Inclusiv cei care a avut părinții magistrați!🤬🤬
Și noi ne-am dori aplicarea legii corect pentru toți infractorii indiferent de statutul social deoarece numai asa vom reduce infracționalitatea și în ROMANIA .
Este foarte posibil să se întâmple așa ceva dacă în România nu se va produce o schimbare politică radicală,, sistemică. Altfel vom ajunge ca ședințele de guvern să fie conduse de ICCJ . Deja echilibrul de putere nu prea mai există. Puterea Judecătorească a furat demult, startul.
[…] Citește și: Magistrații vor un nou privilegiu: să se pensioneze cu pensie specială chiar dacă nu mai sunt ju… […]
Por cii!
Pai în situația asta o sa fie o Românie numai cu pensii speciale, și ceilalți o sa sufere ca guvernul se plânge ca nu are bani pentru pensionari care și asa trăiesc de pe o zi pe alta, pensiile speciale trebuiau tăiate de mult, pensie pe contributivitate pentru toată lumea, pensie în funcție de cit ai contribuit
Pensii speciale o nesimțire și se plâng ca nu au bani de restul pensiilor… Cu o pensie specială se plătesc 10 pensii sa zicem normale… 2000-2500 lei….. Nesimțire crasa…..
[…] Citește și: Magistrații vor un nou privilegiu: să se pensioneze cu pensie specială chiar dacă nu mai sunt ju… […]
[…] Citește și: Magistrații vor un nou privilegiu: să se pensioneze cu pensie specială chiar dacă nu mai sunt ju… […]
[…] Citește și: Magistrații vor un nou privilegiu: să se pensioneze cu pensie specială chiar dacă nu mai sunt ju… […]
Ar trebui sa i se facă, magistraților ,un test psihologic,cei care nu-l trec la Bălăceanca cu ei ! Populația este stresată ,mințită ,umilită și înfometată iar EI,își arogă bonusuri după bonusuri.Ce rezultate au ,vedem prin presă că mulți magistrați consuma droguri,sunt prieteni cu interlopii,dosarele din timpul pandemiei sunt ,încă,cu praful pe ele,nu se „ating” de coruptii din partidele politice și de primari ! Tara se duce spre colaps iar EI se lăfăie cu salarii,sporuri ,bonusuri și pensii MOCKA !!!
Paraziții și nehaliți dracului. locul lor este la casa de nebuni
Pedro, ai uitat să spui PEDOFILI!
Nu merită, ăștia ar trebuie evaluați psihologic fiindcă sunt grav cu capul, alții nu am bani pt cele necesare traiului și gunoaiele astea vor salarii și pensii nesimțite, pai cine sunt hoții și câinii dacă nu procurori, judecători, parlamentari, ar trebui să se face echipe sa.i ia sa.i bage la parnaie
75% din judecători au tâțe…
Niște cerșetori din banul public!
Securiști și copii de securiști care sug de la populație. Asta este înfometare a poporului. Sunt niște JIGODII ORDINARE, care sunt mâna în mână cu politicienii și interlopii. SUCCESURI !!!!
Prea multe privilegii!
Nu le este rușine de oameni, și nici frică de Dumnezeu!
Atata timp cât avem conducători incompetenți, fără studii, si șantajabili, justitie coruptă, companii de stat găuri negre la buget,lipsă infrastructură, sănătatea la pământ,educația in colaps, pensii și salarii de mizerie, sportul românesc zero, droguri la greu,țara asta nu va mai exista in 50-100 de ani!!! Conducătorii noștri nu înțeleg că sunt vremelnici,intr-o zi vor îmbatrâni ,și nu vor înțelege că au avut șansa de a intra in istorie!
Să-l arate pe cel de naștere. ,,sa născut cu pensie specială?? Îi dai un deget, iți ia toată mina și viața
Lepre și derbedei, cu preturi mari și pretenții pe măsură, direct proporționale cu ticăloșia. Școală făcută pe genunchi, ii plătim special sa să dea verdicte aberante, sa se pensioneze la 45 ani, sa nu plătească impozite. Nu cred ca se mai poate repara ceva în justiție. Și cer aprobare de la ei înșiși, mizeriile politice din ccr. Avem ce meritam. Romanii sunt prea obosiți și manipulați sa mai poată face ceva.
Nu le crapă mațele de umflați de trai bun și nesimțire?
De fapt e o vorba de o prostie pe care a făcut-o Parlamentul În forma inițială a articolului 211 din legea 303/2022, au fost acordate pensii de serviciu avocaților, grefierilor cu studii superioare și juriștilor doar dacă au 25 vechime în aceste funcții și au împlinit vârsta de 65 de ani. Magistrații nu vor nimic în acest caz. În perioada în care dispozițiile legale au fost în vigoare s-au găsit câțiva deștepți și au formulat cerere de pensionare. Casele de pensii județene au respins cererile și acum aceste litigii au ajuns în instanță. E o aberație legislativă ce a făcut Parlamentul, dar spe ca ICCJ să stabilească interpretarea corectă în funcție de domeniul de aplicare al Legii 303/2022. Înainte să începeți înjurăturile citiți ART. 211 din legea 303/2022 în forma inițială. Aceiași recomandare și sesizarea aflată pe rolul ICCJ
Nesimtiti !!!