/

Rată de eșec de până la 60% pentru unele rachete rusești din Ucraina, spun oficialii americani

Rata de eșec de până la 60% pentru rachetele rusești
Rata de eșec de până la 60% pentru rachetele rusești (sursa: Reuters.com)

Rata de eșec de până la 60% pentru rachetele rusești. Statele Unite evaluează că Rusia suferă rate de eșec de până la 60% pentru unele dintre rachetele ghidate cu precizie pe care le folosește pentru a ataca Ucraina, au declarat pentru Reuters trei oficiali americani care au cunoștință de aceste informații.

Rata de eșec de până la 60% pentru rachetele rusești

Dezvăluirea ar putea ajuta la explicarea motivului pentru care Rusia nu a reușit să atingă ceea ce majoritatea ar putea considera obiective de bază de la invazia sa de acum o lună, cum ar fi neutralizarea forței aeriene ucrainene, în ciuda puterii aparente a armatei sale în fața forțelor armate mult mai mici ale Ucrainei.

Citește și: România a intrat oficial în grupul select cu grupuri de luptă NATO pe propriul teritoriu. La 1 februarie, Rusia ceruse ca trupele NATO să părăsească țara noastră

O astfel de rată de eșec ridicată poate include orice, de la eșecuri de lansare până la o rachetă care nu explodează la impact.

Oficialii americani din domeniul apărării au declarat reporterilor în această săptămână că Pentagonul evaluează că Rusia a lansat peste 1.100 de rachete de toate tipurile de la începutul războiului. Oficialii americani nu au spus până acum câte dintre acestea și-au atins țintele și câte nu au reușit să facă acest lucru.

Citând informații americane, trei oficiali americani au declarat că Statele Unite au estimat că rata de eșec a Rusiei variază de la o zi la alta, depinde de tipul de rachetă lansată și poate depăși uneori 50%. Doi dintre ei au spus că aceasta a ajuns până la 60%.

Unul dintre oficiali a declarat că informațiile au arătat că rachetele de croazieră lansate din aer ale Rusiei au o rată de eșec cuprinsă între 20 și 60%, în funcție de zi.

Rusia a tras în Ucraina cu două tipuri de rachete de croazieră lansate din aer, Kh-555 și Kh-101, potrivit proiectului de apărare antirachetă.

Rusia a tras rachete de croazieră lansate din aer din spațiu aerian rusesc

Statele Unite consideră că Rusia a tras rachete de croazieră lansate din aer din spațiul aerian rusesc la începutul acestei luni, când a atacat o bază militară ucraineană din apropierea graniței cu Polonia, iar unul dintre oficialii americani a declarat că a existat o rată de eșec deosebit de ridicată în timpul acestui atac. Atacul a provocat moartea a 35 de persoane, potrivit autorităților ucrainene.

Atacurile cu rachete au fost o caracteristică a invaziei rusești, Rusia anunțând lovituri împotriva unor ținte militare, inclusiv depozite de arme.

Invazia a ucis mii de oameni și a alungat din casele lor un sfert din cei 44 de milioane de locuitori ai Ucrainei. Bombardamentele au lovit zone rezidențiale, școli și spitale din orașele ucrainene, inclusiv Harkov și portul asediat Mariupol de la Marea Azov.

Urmărește-ne pe Google News

_______________________________

Defapt.ro este un proiect jurnalistic fără apartenență politică, ideologică sau comercială.

Defapt.ro nu se finanțează cu fonduri ale statului român și nici cu sume provenite de la partidele politice.

Defapt.ro poate fi sprijinit prin donații pentru susținerea jurnalismului independent: 

FORMULARUL 230

Donează prin PayPalpaypal icon
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului Defapt.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT BANCAR: IBAN RO48BRDE445SV97760644450

Deschis la BRD


Donează prin Patreon


Asociația „Doar fapte, CIF 45500057.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Ultima oră

21:10Germania a trimis Ucrainei arme așteptate încă din 2023 (tancuri Leopard și Gepard, sisteme antiaeriene Iris-T și Patriot)
20:57Tupeu șmecheresc al lui Ciolacu: spune că Moș Crăciun îi va lăsa sub brad facturile pentru jet-urile private plătite de Nordis
20:49Vlad Pascu, încadrare juridică schimbată în dosarul „2 Mai”, pedeapsa va crește
20:45Guvernul Ciolacu II a trecut cu doar șapte voturi peste numărul necesar. „Atât s-a putut”, a concluzionat șeful PSD
17:42VIDEO Gigi Becali povestește cum a ajuns în anul III de facultate fără să treacă pe acolo: „M-am înscris acolo, luam note și de 9”
17:24Radu Marinescu, avocatul care fost numit ministru al Justiției, controlat de cuplul Lia Olguța Vasilescu – Claudiu Manda, a încasat sute de mii de lei din contracte cu primari pesediști din Dolj și Gorj
16:35Comisia Europeană a făcut, azi, plăți de zeci de miliarde prin intermediul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă. România a primit niște mărunțiș
16:06În Germania, ca în România: partidele pro-europene s-au aliat și au decis să refuze orice colaborare cu partidele suveraniste
15:53Actorul Denzel Washington s-a botezat la 70 de ani și a primit acceptul să devină preot: „Mi-a luat ceva timp, dar am ajuns aici”
15:46Crin Antonescu se crede „ales”: candidează „pentru că suntem într-o situaţie ieşită din comun, o situaţie dificilă, o situaţie critică”
14:56Noul președinte al Camerei Deputaților, Ciprian Șerban, traseist prin cele mai toxice partide, promovat în PSD de fugarul Ionel Arsene
14:29Crin Antonescu, susținător vehement al lui „Felix”: „Dan Voiculescu, cu partidul lui, cu trustul lui media, acţionează, în opinia mea, corect”
11:25Marcel Ciolacu a fost acceptat de Klaus Iohannis ca premier al noului Guvern
10:41Încă o manipulare a Moscovei: rușii o acuză pe Maia Sandu că plănuiește o „operațiune militară” pentru a controla Transnistria. De fapt, teritoriul separatist aparține Republicii Moldova
10:27Hipnoza începe să fie din ce în ce mai folosită de terapeuții români. Care sunt riscurile acestei proceduri